کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جای خالی یک عذرخواهی

آقای ذوالنوری نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، توئیتی را منتشر کرد که...

4 آبان 1399 ساعت 21:49


آقای ذوالنوری نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، توئیتی را منتشر کرد که واکنش‌های زیادی در پی داشت تا جایی که رسانه‌های داخلی و خارجی از ظن خود به آن پرداختند و البته رسانه‌هایی که در انتظار چنین رفتارهایی بودند، سوء استفاده‌های خود را از آن کردند و بهره بردند. رسانه‌های همسو و اصولگرا در این ماجرا، از موضع آقای ذوالنوری انتقاد کردند و این اتفاق نشان دهنده آگاهی جریان سیاسی اصولگرا از شرایط و اوضاع کشور است. چه بسا اگر چنین رفتاری در جریان مقابل اتفاق افتاده بود، هیچ انتقادی در رسانه‌ها و از سوی شخصیت‌های سیاسی اصلاح طلب نسبت به چنین گفته‌ای دیده نمی‌شد که البته نمونه‌هایی وجود دارد که این ادعا را ثابت می‌کند. در این که آقای ذوالنوری نماینده محترم قم در اظهار نظر خود درباره رئیس جمهور یک اشتباه بزرگ مرتکب شد، تردیدی نیست، انتقاداتی هم که به او شد بجا بود، ما نیز در همان زمان گزارشی را درباره توئیت مجتبی ذوالنوری منتشر کردیم و نسبت به مواضع او انتقاد داشتیم.
اما طرف مقابل با بی حوصلگی سیاسی خود که همواره در انتظار چنین اتفاقاتی است، سعی کرد تا فضا را ملتهب تر کند.
کشور در شرایط کنونی که درگیر ویروس کرونا است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز روز شنبه دیداری با رئیس جمهور و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند، اهمیت آن را نشان دادند، در کنار شرایط کرونایی کشور که عالم گیر شده است، شرایط سیاسی و اقتصادی، این مهم را به دست می‌دهد که کشور نیازمند آرامش سیاسی برای مدیریت بحران است. تحریم‌های اقتصادی از یک سو و سوء مدیریت و ناکارآمدی برخی مسئولین از سوی دیگر مشکلاتی را برای کشور انباشته کرده که هیچگونه جایی برای ایجاد فضای تنش آلود ندارد. حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار رئیس جمهور و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، ضمن تأکید بر این نکته مهم که این جلسه به همین منظور تشکیل شده است، به موضوع اقدام برخی‌ها در مواجهه با دولت و شخص رئیس جمهور اشاره کردند و گفتند: «اگرچه در میان این برادران، افراد خوبی هم هستند، اما این کار غلط بود و این موضوع را به طور صریح اعلام می‌کنم.»
ایشان در سخنانشان انتقاد را نفی نکردند بلکه هتک حرمت و اهانت را حرام دانستند. رهبر معظم انقلاب فرمودند که انتقاد با اهانت و هتک حرمت متفاوت است. گرچه از فردی چون آقای ذوالنوری که ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس را نیز بر عهده دارد، انتظار نمی‌رفت آن توئیت را منتشر کند، اما موضع گیری رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به آن و برخی دیگر از افرادی که در پی سخنان ذوالنوری حمایت کردند، نشان می‌دهد که نزد حضرت آیت الله خامنه‌ای نوع عملکردها و رفتارهای مسئولین در هر جناح سیاسی که باشد تفاوتی ندارد و هر کدام از این جریان‌های سیاسی اشتباهاتی مرتکب شوند که در آن اصول اخلاقی و اسلامی رعایت نشده و به مسئولین ارشد نظام اهانت شده باشد، واکنش نشان می‌دهند و مهمترین نکته را همکاری، اتحاد و انسجام می‌دانند که نیاز اصلی و اساسی کشور در شرایط کنونی است. رهبری نظام اسلامی، از همه دولت‌ها و رؤسای جمهور تا آخرین روز کاری حمایت کرده‌اند و این حمایت‌های رهبری است که بسیاری از کم کاری‌ها و ضعف‌های دولت‌ها را جبران می‌کند. عقل و منطق حکم می‌کند که در شرایط حال حاضر، مباحثی که با افراط همراه است و باعث ایجاد فضای نفاق و اختلاف در نظام سیاسی کشور می‌شود، هیچ جایگاهی نداشته باشد و باید از آن دوری کرد. هر چند نماینده و نمایندگان مجلس حق قانونی دارند تا از ابزار خود در موقع لزوم و صلاحدید برای پیشبرد امور بهره ببرند اما زمان شناسی و شرایط را درک کردن یکی از آن دست ویژگی‌هایی است که همه مسئولین و شخصیت‌های سیاسی باید آن را درون خود تقویت کنند.
در این میان دولت نیز نباید از حمایت رهبر معظم انقلاب نسبت به خود، مغرور شود بلکه باید از این سخنان، تلنگری را نیز به خود ببیند. برخی در چند هفته گذشته، تند رفتند و اشتباهاتی را مرتکب شدند، اما حمایت رهبری معظم انقلاب از رئیس جمهور محترم، نباید باعث شود تا علاوه بر آن که برداشت‌های خاص خود را داشته باشند بلکه اصل مساله و موضوع که همانا، مدیریت کارآمد و منطقی شرایط و اوضاع کشور است فراموش شود.
هتک حرمت، اهانت و توهین به رئیس جمهور و دولت، گرهی از مشکلات کشور باز نمی‌کند بلکه حتی باعث می‌شود، مشکلات در فضای سیاسی کشور افزایش یابد و تمرکز همگان را به هم بریزد. آقای ذوالنوری پس از سخنان حضرت آیت الله خامنه ای، توئیت دیگری منتشر کرده که در آن نوشته، «تبعیت از فرامین الهی رهبر عزیز و ولی امر را از اوجب واجبات می‌دانم و تمام آبرو، هستی و وجود خود را در اطاعت اوامرش تقدیم می‌دارم و در چارچوب تکالیف قانونی خود و تدابیر معظم له لحظه‌ای از احقاق حقوق مردم شریف غفلت نخواهم کرد.» اما جای خالی یک عذرخواهی در این توئیت دیده می‌شود که آقای ذوالنوری از آن غفلت کرده است. رئیس جمهور منتخب مردم است. همان مردمی که به او رأی داده اند و ذوالنوری نیز بر احقاق حقوق مردم شریف تأکید کرده است. تا زمانی که رأی مردم پشت رئیس جمهور و دولت باشد، در کنار انتقاد سازنده و اخلاقی و اسلامی، نباید به رئیس جمهور که یک جایگاه حقوقی و سیاسی است اهانت شود.

نویسنده: محمد صفری


کد مطلب: 115823

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/115823/جای-خالی-یک-عذرخواهی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir