?>?> سیاست روز - پس‌لرزه‌های ساختار نژادپرستانه - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پس‌لرزه‌های ساختار نژادپرستانه

آمریکا بار دیگر شاهد فاجعه‌ای خونین بود و ایالت ویرجینیا در فضایی از وحشت و حیرت قرار گرفت...

22 مرداد 1396 ساعت 22:23


آمریکا بار دیگر شاهد فاجعه‌ای خونین بود و ایالت ویرجینیا در فضایی از وحشت و حیرت قرار گرفت. شهر شارلوتزویل شاهد خشونت‌ها و درگیری‌ها میان نژادپرستان و مخالفان آنها بود که ده‌ها کشته و زخمی بر جای گذاشت. این فاجعه زمانی اوج گرفت که یک خودرو، شماری از معترضان به تجمع نژادپرستان را زیر گرفت.
هر چند که درگیری میان مخالفان و موافقان نژادپرستی دلیل این فاجعه عنوان شده اما بررسی ریشه‌ای ساختار حاکم بر آمریکا بیانگر واقعیاتی ورای این حوادث است. نکته اول آنکه این درگیری میان تفکرات نژادپرستانه و مخالفان آن بوده است.
تجمعات متعدد نژادپرستان نشانگر گستردگی تفکرات نژادی در آمریکاست که در ابعاد مختلفی همچون سیاه‌پوست و سفیدپوست، مسلمان و غیرمسلمان، مهاجر و غیرمهاجر، سرخ‌پوست و سفید پوست، مهاجر اروپایی و مهاجر آمریکای لاتینی و... تبلور می‌یابد. این نوع نگرش‌ها زمانی در جوامع رشد می‌یابد که ساختار حاکم بر کشورها مروج و حامی آن باشند. تا زمانی که ساختارهای حاکمه برگرفته از چنین تفکرات نژادپرستانه و برتری‌طلبانه نشات نگرفته باشد در ساختار اجتماعی رشد نمی‌یابد.
همین که حامیان نژادپرستی آن هم در فضای امنیتی آمریکا برگزارکننده نشست‌های گسترده‌ای هستند خود سندی بر این همراهی است. وقتی پلیس آمریکا بدون هیچ دلیلی سیاه‌پوستان را آن هم صرفا به دلیل رنگ پوستشان به قتل می‌رساند و دستگاه قضایی نیز مجازاتی برای پلیس در نظر نمی‌گیرد و ساختار سیاسی و امنیتی نیز فکر مقابله با این وضعیت را ندارند قطعا نژادپرستی نه به عنوان یک رفتار ضد هنجار بلکه به عنوان یک هنجار و رویه اجتماعی رشد می‌یابد.
این نژادپرستی را در ساختار قضایی آمریکا به خوبی می‌توان مشاهده کرد چنانکه از میان ۲و نیم میلیون زندانی دو سوم آن را سیاه‌پوستان تشکیل می‌دهند که بخش عمده‌ای از آنان هرگز تفهیم اتهام نشده و صرفا به خاطر رنگ پوستشان در زندان هستند. این نژادپرستی در سطح کلان در ساختار حاکمیتی آمریکا نیز به صراحت قابل مشاهده است که سخنان روسای جمهور آمریکا از گذشته تا به امروز که آمریکایی سفیدپوست را نژاد و کشور برتر معرفی و حاکمیت آن بر جهان را امری بلاشک عنوان می‌کند و با همین تصور کشتارهایی همچون افغانستان، عراق، سوریه، بوسنی، بمباران هسته‌ای ژاپن و هزاران جنایت دیگر را رقم می‌زند.
البته نباید فراموش کرد که قانون آزادی حمل سلاح آن هم صرفا به دلیل حفظ منابع مالی گسترده برای صاحبان صنایع اسلحه‌سازی که حامیان مالی سیاستمداران هستند از دلایل ترویج گسترش خشونت در آمریکا است. اسناد نشان می‌دهد که میلیون‌ها سلاح در دست مردم آمریکاست که خود زمینه‌ساز خشونت لجام گسیخته در این کشور در حالی که ساختار حاکم بر آمریکا که بهره‌برندگان سودهای کلان فروش سلاح هستند به جای مقابله با این وضعیت، افزایش خرید سلاح را راهکار رسیدن به امنیت برای مردم تجویز می‌کنند که خود ترویج فرهنگ خشونت است.
به هر تقدیر می‌توان گفت آنچه در ویرجینیا روی داد اولین و آخرین حادثه نژادپرستانه و تروریستی در داخل آمریکا نخواهد بود چراکه خشونت و نژادپرستی برگرفته از ساختار حاکم بر آمریکاست و تا زمانی که چنین تفکری بر این کشور حاکم است نمی‌توان انتظار برقراری امنیت و ثبات در این مدعی آزادی و امنیت را داشت. 

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 100478

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/100478/پس-لرزه-های-ساختار-نژادپرستانه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir