کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برخورد با اخلاگران اقتصادی

اگر از ابتدا با مفسدان اقتصادی و آنهایی که در اقتصاد کشور اخلال ایجاد می‌کنند و به نام فعال اقتصادی شناخته می‌شوند...

19 تير 1397 ساعت 9:45


اگر از ابتدا با مفسدان اقتصادی و آنهایی که در اقتصاد کشور اخلال ایجاد می‌کنند و به نام فعال اقتصادی شناخته می‌شوند، برخورد قاطع در چارچوب قانون انجام شده بود اقتصاد کشور به چنین وضعیتی نمی‌رسید.
یکی از مشکلات کشور نوع برخورد با افرادی است که تخلف می‌کنند اما به خاطر برخی حاشیه‌های امن، از برخورد قانونی با آنها امتناع می‌شود، نمونه‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که می‌توان حتی آنها را از زبان مسئولین نیز بیان کرد.
اکنون که شرایط اقتصادی کشور به ویژه در زمینه ارز و طلا به وخامت گراییده و چنین فضایی بر روی معیشت مردم نیز تأثیر مستقیم گذاشته است، آیا جایز و صلاح است به خاطر این که برخی از آنهایی که باعث این آشفتگی اقتصادی شده‌اند و فعال اقتصادی نامیده می‌شوند به کار خود ادامه دهند و هیچ برخوردی با آنها نشود چراکه در زمینه اقتصادی فعال هستند و اگر با چنین افرادی برخورد شود اوضاع اقتصادی بدتر خواهد شد؟! در حالی که بخش زیادی از وخامت حال اقتصاد کشور به خاطر وجود چنین افرادی است.
فعال اقتصادی که فعالیت سالم براساس قوانین جاری کشور انجام می‌دهد، هیچ‌گاه دست به تخلف و اقدامات غیرقانونی نمی‌زند، چنین اشخاصی هم در اندیشه سود بردن هستند و هم سود رساندن به کشور و مردم، در غیر این صورت اگر تنها در فکر سود و بهره خود باشند دست به هر کاری خواهند زد تا سود بیشتری ببرند و دیگران در فشار قرار گیرند.
قدر مسلم آن کسی که فعالیت اقتصادی سالم انجام می‌دهد نباید در شرایط وخامت اوضاع اقتصادی با عملکرد بد خود اوضاع را وخیم‌تر کند، بلکه باید برای آرامش فضای اقتصادی از سوداگری دوری کند و اگر هم نمی‌خواهد در بهبود شرایط اقتصاد بدی که ایجاد شده مشارکت داشته باشد، حداقل دست به اقداماتی نزند که باعث تشدید وخامت حال اقتصادی کشور شود.
آن فردی که ۲ تن سکه خریداری کرده و انبار نموده است یا آن کسی که ۳۵ هزار سکه ثبت‌نامی را خریداری کرده چه دلیلی داشته که دست به چنین کاری بزند؟! کجای چنین اقدامی را می‌توان فعالیت اقتصادی نامید؟ آیا آن کسانی که هزاران و میلیون‌ها دلار را از بازار خریداری کرده و انبار نموده‌اند و باعث ایجاد بحران ارزی در کشور شده‌اند فعال اقتصادی هستند؟
یا آنهایی که ارز دولتی گرفته‌اند و براساس نیازی که احساس شده به آنها ارز اختصاص یافته تا به واردات نیازمندی‌های کشور اقدام کنند اما به جای آن کالایی را وارد می‌کنند که نیاز کشور نیست بلکه تنها سود بیشتری برای آن فعال اقتصادی! دارد نباید با چنین افرادی برخورد شود؟ حتی آنهایی که اجازه ورود کالای این فعال اقتصادی! را داده‌اند نیز مجرم هستند و باید با آنها هم برخورد شود.
چندی پیش دادستان کل کشور سخنی گفت که همچنان با افرادی که روی سخن او با آنها است برخورد جدی نشده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری آذرماه ۹۶ گفته بود «وقتی ما می‌بینیم برخی از مقامات و کسانی که باید دلسوزانه در عرصه مبارزه با قاچاق فعال باشند خودشان یا به نحوی سهم دارند یا فرزندانشان یا کسانی که به آنها وابسته هستند آن وقت چطور انتظار داریم مبارزه به نتیجه برسد؟!»
با این وجود آیا می‌توان امید داشت که وجود چنین فعالان اقتصادی مفسد اوضاع اقتصادی کشور بهبود یابد؟ مردم می‌پرسند قالپاق‌دزد دستگیر می‌شود و حکم شرعی و قانونی آن نیز صادر و اجرا می‌شود بارها در خبرها داشتیم که دست یک سارق قطع شده است که البته حکم شرع و قانون باید هم اجرا شود اما چرا همین قانون برای دانه‌درشت‌ها اجرا نمی‌شود؟
نمی‌توان نام این رفتار دوگانه را عدالت گذاشت، حتی آنهایی که فعالیت اقتصادی سالم دارند خواهان برخورد قاطع با اخلالگران اقتصادی هستند چراکه به کسب و کار آنها نیز ضربه وارد می‌شود و نمی‌توانند به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند.
رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که به حساب دانه درشت‌ها برسید، پس چرا برخی می‌گویند نباید با فعالان اقتصادی که مخل امنیت اقتصادی شده‌اند برخورد جدی شود؟
مردم منتظر هستند تا نتیجه برخوردهای قاطع و قانونی دستگاه‌های ذیربط را ببینند آنگاه دلگرم‌تر خواهند شد. 

نویسنده: سیاوش کاویانی


کد مطلب: 105103

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/105103/برخورد-اخلاگران-اقتصادی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir