کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خانواده‌هایی که برای «انتخاب رشته» فرزندان‌شان میلیون‌ها تومان را دور می‌ریزند

هدر دادن پول و وقت و به خطر انداختن آینده

25 مرداد 1396 ساعت 22:02


رسانه‌ها همواره پیرامون سوء‌استفاده متقلبان از تب انتخاب رشته کنکور هشدار می‌دهند اما هنوز هم هستند افرادی که با پرداخت ده‌ها میلیون تومان به مشاوران مدعی انتخاب رشته تضمینی، مغبون می‌شوند.
انتخاب رشته تضمینی سال‌هاست در ادبیات آموزشی کشور وارد شده اما معنای واقعی آن چندان روشن نیست؛ یعنی واقعاً مشخص نیست چگونه یک مشاور تضمین می‌کند که فردی در رشته‌ مورد علاقه‌اش قبول می‌شود؟ و به همین دلیل مسئولان آموزشی کشور صراحتاً این روش را فریب‌کاری و غیرواقعی می‌دانند؛ با این حال خانواده‌های بسیاری هستند که اصرار دارند با این روش فرزندان خود را به دانشگاه بفرستند.
داوطلبانی که به این روش روی می‌آورند معمولاً رتبه خوبی کسب نکرده‌اند و با این حال علاقه دارند که در رشته‌های برتر و پرطرفدار قبول شوند و به این ترتیب در دام مؤسسات غیرمجاز و یا حتی مجاز انتخاب رشته می‌افتند و هزینه گزافی برای انتخاب رشته تضمینی متحمل می‌شوند. هزینه‌ای که براساس برخی گزارش‌های مردمی تا چند دَه میلیون هم می‌رسد. حال در این میان مقصر کیست؟ ضعف نظارت؟ شرایط اجتماعی که باعث ولع برای ورود به رشته‌های پولساز شده و یا خانواده و داوطلب که بدون توجه به اخطارها خود را در معرض قربانی شدن قرار می‌دهد؟!

۶۵ درصد قربانیان خود مقصرند
مجید ابهری آسیب‌شناس و رفتارشناس اجتماعی با بیان اینکه ۶۵ درصد قربانیان کلاهبرداری‌ها خود مقصر هستند، اظهار داشت: از نگاه رفتارشناسی افرادی که بی‌توجه به اخطارهای رسانه‌ها و پلیس خود را در معرض این آسیب‌ها قرار می‌دهند بر ۲ قسم هستند؛ یا خود را آسیب‌ناپذیر می‌دانند و یا کسانی که این اخطارها را جدی نمی‌دانند. وی افزود: علی‌رغم راهنمایی‌های مختلف باز هم برخی داوطلبان برای تعیین رشته به افراد و مؤسساتی مراجعه می‌کنند که ادعاهای گزاف و فوق‌العاده‌ای همچون انتخاب رشته تضمینی و قطعی می‌کنند!
وی افزود: بعد از اتمام زمان انتخاب رشته و اعلام نتایج از تعداد زیاد شکایات و مراجعات به نهادهای قضایی، حجم این کلاهبرداری‌ها آشکار می‌شود زیرا تضمین قبولی کاملاً خلاف واقع است و مراجعه به این افراد هدر دادن پول و وقت و به خطر انداختن آینده است.
این آسیب‌شناس و رفتارشناس اجتماعی با بیان اینکه افراد مختلفی حتی با موقعیت‌های بالای اجتماعی گاه مردم را فریب می‌دهند، گفت: تجمع دانش‌آموزان در رشته تجربی و سیاست‌گذاری‌های نادرستی که باعث علاقه به رشته‌های پولساز شده است یکی دیگر از دلایل گرم شدن بازار این داوطلبان است.
به نظر می‌رسد در این بین علاوه بر برخورد قانونی با مراکز غیرمجاز، باید این رفتار خانواده‌ها و داوطلبانی که دل به سراب انتخاب رشته تضمینی می‌سپارند و در دام آزمون و خطای این مؤسسات مغبون می‌شوند، مورد آسیب‌شناسی جدی شود، زیرا این افراد چشم‌های خود را بر واقعیت رتبه خود می‌بندند و به معجره انتخاب رشته تضمینی و قطعی دل می‌بندند بازار فریب‌کاران را رونق می‌بخشند.(فارس)


کد مطلب: 100531

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/100531/هدر-دادن-پول-وقت-خطر-انداختن-آینده

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir