?>?> سیاست روز - مراسم عظیم اربعین، ظرفیتی برای حل مشکلات جهان اسلام - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صدرالحسینی در گفت‌وگو با سیاست روزمطرح کرد:

مراسم عظیم اربعین، ظرفیتی برای حل مشکلات جهان اسلام

جلوه‌های دیپلماسی انقلابی میان دو ملت ایران و عراق نمایان شد

30 مهر 1398 ساعت 21:49


مراسم عظیم اربعین ظرفیتی خدادادی و تحفه‌ای الهی است که دو کشور ایران و عراق هدیه شده است و این دو کشور باید بتوانند با همه توان خود از این جنگ الهی برای حل مشکلات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام کمال استفاده را نموده و در این حالت است که می‌توان گفت شکرگزاری مناسبی در برابر این نعمت الهی انجام شده است.
ناظران سیاسی بر این باورند؛ اربعین و پیاده روی شکوهمند آن یکی از جلوه‌های دیپلماسی انقلابی است و در سایه آن، تقویت مناسبات رسمی ایران و عراق ممکن و مسیر اتحاد اسلامی و یکی از ملزومات ایجاد تمدن نوین اسلامی، هموار شده است.
سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برگرفته از اسلام و منبعث از اهداف و آرمان‌های انقلاب بوده و بر منافع بلندمدت و اصول و ارزش‌های آن استوار است. در عین حال رویکرد و راهکارهای دیپلماتیک در مقاطع مختلف باید در خدمت پیشبرد اصول سیاست خارجی باشد.
بهره گیری از پیاده روی اربعین به عنوان یک رخداد مهم و دارای ابعاد مذهبی و سیاسی، می‌تواند یک راهکار دیپلماتیک برای تحقق اهداف سیاست خارجی از جمله تحکیم روابط با همسایگان و ایجاد اتحاد و تفاهم میان مسلمانان باشد. دوستی و در هم تنیدگی توده‌های مردمی از کشورهای مختلف بخصوص از ایران و عراق، نقش مهمی در پیشرفت اهداف سیاست خارجی این کشورها داشته باشد و به عنصری برای تامین منافع ملی مبدل شده است.

نقش مهم اربعین در معادلات منطقه
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص تاثیر پیاده روی اربعین در معادلات منطقه‌ای گفت: موضوع راهپیمایی اربعین باید مورد توجه قرار بگیرد و آن اینکه این راهپیمایی عظیم قطعا زمینه ساز دولت جهانی عدل و مصلح کل خواهد بود، در حقیقت این راهپیمایی و اتفاقات، حوادث و صحنه‌های داخل این راه پیمایی رزمایش کوچکی از ظهور حضرت امام عصر عج است.
وی افزود: بر این اساس اربعین و راهپیمایی آن را نیز می‌توان مهمترین و موثرترین رسانه دیپلماسی عمومی نام گذاری نمود و دلیل اصلی آن میزان آثار الهی و توحیدی است که بر روی مخاطبان خود می‌گذارد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: امروز دیپلماسی عمومی به عنوان یکی ارکان سیاست خارجی هر کشور محسوب می‌گردد که مهمترین ابزار این دیپلماسی انواع رسانه بوده و وظیفه این رسانه‌ها انتقال پیام مدیران و گردانندگان دستگاه دیپلماسی می‌باشد؛ حقیقت امروزه در دیپلماسی عمومی وسیله‌ای است برای جلب و جذب مخاطبینی که در یک بعد مکانی از مرکز پیام قرار گرفته‌اند .
صدرالحسینی اظهارداشت: با این توضیحات بزرگترین تجمع انسانی در یک محدوده جغرافیایی کوچک هر ساله به نام مراسم اربعین برگزار می‌گردد که می‌توان منشاء حوادث بسیار مهمی بوده وهمچنان که طی ۱۰سال گذشته موج مشتاقان این مراسم گسترش روزافزون پیدا کرده است، پیام این مراسم نیز در حال حاضر جهانی شده است.
وی گفت: اربعین سال ۹۸(۱۴۲۰)ویژگی‌های بسیاری داشت که از جمله این ویژگی‌ها حضور گسترده مردم از اقصی نقاط جهان که بر اساس آمار رسمی سازمان‌های مربوطه در عراق از ۵۵کشور جهان زائرینی به این سفر معنوی مشرف شده بودند از دیگر ویژگی‌های اربعین امسال موکب دارانی از ۲۲ کشور بودند که عاشقانه برای پذیرایی از زوار حضرت اباعبدالله حسین خود را به جاده‌های منتهی به کربلا رسانده تا بتوانند از مهمانان امام حسین ع پذیرایی نمایند.
به باور این استاد دانشگاه؛ البته اگر بخواهیم از ویژگی امنیت حاکم بر این مراسم عظیم جهانی بگوییم باید به اقدامات دو کشور آمریکا و عربستان نیز اشاره کرد که این دو کشور به کمک رسانه‌های خود و هزینه‌های هنگفت در پی سوء استفاده از تجمعات مردم عراق که برای مطالبات قانونی خویش دست به اعتراضات مسالمت آمیز زده بودند نام برد.
وی افزود: این دو کشور به کمک رسانه‌های منطقه‌ای خویش و توان بخش عربی "مرکز اعتدال" عربستان سعی می‌نمودند تظاهرات آرام و قانونی مردم عراق را به تظاهراتی خونین و پر از آشوب تبدیل نموده و شعارهای تظاهر کنندگان را از مطالبات اقتصادی و اجتماعی به مطالبات خشونت آمیز، مخالف دولت، مخالف نظام سیاسی، مخالف مرجعیت و مخالف ایران تبدیل نمایند تا شاید بتوانند از قبل اقدامات و افزایش نا امنی در عراق ترس و واهمه ای در دل زوار امام حسین ع قرار دهند و مراسم با شکوه اربعین را کم فروغ کنند؛ اما امنیت مثال زدنی مراسم اربعین امسال هم قوت و قدرت مدیریت دولت عراق را ثابت نمود و هم جمعیت بیشتری را به صف ارادتمندان حضرت اباعبدالله اضافه کرد.
صدرالحسینی گفت: باید این نکته مورد اشاره قرار گیرد میزبانی حدود ۲۰میلیون مهمان امام حسین همه ساله و امیال بهتر از سال‌های گذشته بطور کامل توسط عاشقان حضرت انجام گردید و دولت‌ها در این ماجرا فقط نقش هماهنگ کننده داشته و هیچ هزینه اضافه بر بودجه سالانه کشورها در این ارتباط صرف نمی‌گردد؛ با این توصیف این مراسم بزرگ و جاودانه که هر ساله می‌تواند باعث نزدیکی ملت‌های مختلف از ادیان و فرق گوناگون گردد حتما می‌تواند بر تعمیق روابط دو کشور ایران و عراق موثر واقع گردد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: ایران بیشترین زائر را در این سفر معنوی به عراق اعزام می‌نماید و در ضمن به دلیل مرز طولانی بین دو کشور این زوار به جز مرز هوایی از ۴مرز زمینی به منظور زیارت مرقد امام حسین ع و شرکت در مراسم عظیم اربعین وارد عراق می‌شوند این روابط گسترده انسانی حتما می‌تواند در موضوعات راهبردی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی بین دو کشور موثر واقع شود و همچنان که مورد انتظار ملت دو کشور می‌باشد دستگاه های مربوطه باید از این ظرفیت عظیم و منحصر به فرد کمال بهره برداری در حوزه‌های ذکر شده را بنمایند.
وی گفت: خوش بختانه در سال‌های اخیر روابط اقتصادی و تجاری دو کشور به مرز ۱۴میلیارد دلار رسیده و انتظار است که این روابط تا کشور از دو سال دیگر به مرز ۲۰میلیارد دلار نزدیک شود؛ این اقدام موثر بر افزایش مراوادات تجاری و مالی حتما می‌تواند به شکوفایی اقتصاد عراق و به ارتقای اقتصاد ایران کمک نموده و همه می‌دانیم که وظیفه دستگاه دیپلماسی دو کشور در این شرایط به چه میزان حساس می‌باشد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی یادآور شد؛ شایان ذکر است که تشکر مقامات عالی کشور ایران از مرجعیت شیعه در عراق و مقامات سیاسی آن کشور در دلگرمی مردم و مسئولان عراقی بسیار موثر بوده و می‌تواند بر برگزاری بهتر اربعین سال‌های بعد موثر باشد؛ تحکیم روابط دو کشور در حوزه‌های گوناگون می‌تواند به افزایش ظرفیت و نقش آفرینی دو کشور در مسائل منطقه و بین الملل بسیار کمک کرده و در حقیقت بازیگری این دو کشوردر مسائل مهم منطقه و بین الملل ارتقا خواهد یافت. وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد دو کشوری که از لحاظ فرهنگی و اعتقادی سیاسی و همسایگی به هم نزدیک هستند می‌توانند در برابر دشمنان مشترک نیز نقش افرینی یکدیگر را تکمیل نموده و در مقابل بدخواهان دو کشور با اقتدار بیشتری اقدامات خود را مدیریت نمایند؛ مراسم عظیم اربعین ظرفیتی خدادادی و تحفه‌ای الهی است که دو کشور ایران و عراق هدیه شده است و این دو کشور باید بتوانند با همه توان خود از این جنگ الهی برای حل مشکلات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام کمال استفاده را نموده و در این حالت است که می‌توان گفت شکرگزاری مناسبی در برابر این نعمت الهی انجام شده است.


کد مطلب: 111331

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/111331/مراسم-عظیم-اربعین-ظرفیتی-حل-مشکلات-جهان-اسلام

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir