کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به هشدارهای فرمانده کل سپاه به مقامات امریکایی

«گزینه‌های واقعی» روی میز ایران

18 مهر 1396 ساعت 2:04


روز گذشته فرمانده کل سپاه در اظهاراتی با تحلیل اقدامات خصمانه دولت امریکا علیه کشورمان پاسخی دردناک به ترامپ داد.
سردار محمدعلی جعفری با تاکید بر اینکه ایران اجرای قانون کاتسا را معادل با خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام می‌داند گفت: از فرصت رفتار احمقانه دولت ترامپ با برجام برای جهش در برنامه‌های دفاعی، موشکی و منطقه‌ای استفاده خواهیم کرد.
در عین حال وی با خط و نشان کشیدن برای امریکا افزود: همانطور که در گذشته نیز اعلام کرده‌ایم؛ در صورتی که قانون تحریم‌های جدید آمریکا اجرا شود این کشور باید پایگاه‌های منطقه‌ای خود تا شعاع ۲ هزار کیلومتری برد موشک‌های ایران را منتقل کند.
همچنین سردار جعفری با اشاره به حماقت دولت آمریکا مبنی بر درنظر گرفتن سپاه به عنوان گروه تروریستی خاطر نشان کرد : اگر این اخبار صحیح باشد سپاه نیز ارتش آمریکا را در سراسر جهان بویژه منطقه خاورمیانه، همسنگ داعش درنظر خواهد گرفت.
فرمانده کل سپاه همچنین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد مسائل منطقه را در جایی غیر از میز مذاکره حل کند، نه حرفی برای مذاکره وجود دارد و نه طرفی برای آن.
این سخنان با بازتاب گسترده در شبکه‌های خبری و رسانه‌های غربی همراه بود و نشان داد که امروزه سپاه نيرويي قدرتمند است که کارآيي و توانايي‌هاي خود را در سوريه و عراق به اثبات رسانده است و همين امر موجب اهميت و هشدار سردار جعفري در رسانه‌هاي غربي شده است.
در حال حاضر به نظر مي‌آيد ترامپ در روزهاي آينده براي اجراي قانون کاتسا و تحريم‌هاي جديد عليه ايران با مشکلات متعددي مواجه خواهد شد و احتمال عقب نشيني او از برخي از موارد مورد نظر در اين قانون بسيار محتمل است و همانطور که فرمانده کل سپاه اشاره کرده است زمان آن رسیده است که ایران محاسبات غلط آمریکا را تصحیح کند.

تاکیدی بر عدم مذاکره
سخنان سردار جعفری نشان داد که همانگونه که رسانه‌های غربی پیشتر در مورد ایران گفته‌اند ایران موقعیتی دارد که امریکا را بسان ببری کاغذی می‌بیند.
اگرچه خبرگزاري رويترز پیشتر به نقل از مقامات ايراني و غربي گزارش داده بود که از نظر تهران امکان مذاکره بر سر برنامه موشکي اين کشور وجود دارد اما این سخنان تاکیدی بر این مطلب بود که این سخنان خیالی بیهوده است.
امریکایی‌ها بارها در سخنان خود نشان داده‌اند که از برنامه‌های موشکی کشورمان هراس دارند. اگرچه ایران تاکید کرده است این برنامه‌ها درراستای اقدامات دفاعی ایران قرار دارد اما آنها وجود قدرت نظامی ایران را تهدیدی در برابر منافع خود در منطقه و اسرائیل می‌دانند
«رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا پس از شلیک موشک ایران به مواضع داعش در سنای امریکا نسبت به این امر در سنای امریکا اظهار نگرانی کرده بود و تاکید کرده بود که برجام مانع از اعمال تحریم‌های ایالات متحده امریکا علیه ایران در ارتباط با مسائل غیرهسته‌ای از جمله برنامه موشکی نمی‌شود.
در حقیقت موشک پرتاب شده توسط ایران به کسانی که در مورد برنامه موشکی ایران نگران هستند، فهماند که قابلیت‌های فیزیکی موشک‌های ایران باعث می‌شود تهران به اهدافی در نقاط دور حمله کند و توانایی خود را به کشورهای متخاصم بخصوص اسرائیل و پایگاه‌های منطقه‌ای امریکا نشان دهد از این‌رو تهدیدی رو به رشد در مقابل اهداف امریکا در منطقه محسوب می‌شود که باید با آن مقابله نمود. از این رو طرح مذاکره با ایران در مورد برنامه‌های موشکی مطرح شده است.
با این حال مقامات کشورمان تاکید کرده‌اند که برخورد دولت، سنا و مجلس نمایندگان آمریکا با این ماجرا برای ما یک عبرت و درس و نمونه‌ای از بی‌تعهدی دولت امریکااست.
پیشتر نیز سردار جعفری در سخنان خود تاکید کرده بود که مردم ما با اکراه این برجام را پذیرفتند مگر این برجام تاکنون چه نتایجی برای مردم داشته که برجام‌های دیگری را بپذیریم؟ درحقیقت عملکرد و سخنان سردار جعفری نشان داد که مواضع امریکا از وحشتی است که از توان و آمادگی‌های موشکی سپاه پیدا کرده ‌است و سپاه عقیده دارد که دشمنان باید در این وحشت بمانند تا فکر تعرض به ایران را از سر بدر کنند.

قانون کاتسا و عملکرد ایران
در عین حال مجلس سنای امریکا سوم مرداد با۴۱۹ رای موافق در برابر تنها سه رای مخالف قانون کاتسا را تصویب کرد این درحالی بود که مجلس سناي امريکا نيز پيش از آن با ۹۸ راي موافق در برابر تنها دو راي مخالف با اين طرح موافقت کرده بود.
بنا به قانون کاتسا دولت ايالات متحده موظف است راهبردي منطقه اي براي مقابله با «تهديدات متعارف و نامتوازن» ايران عليه آمريکا و متحدان اين کشور در منطقه خاورميانه، شمال آفريقا و فراتر از آن تدوين کند.
در حقیقت عمده تمرکز طرح تحریمی و ضدبرجامی «کاتسا» ، بر روی توان دفاعی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی و ضربه زدن به نیروهای مسلح کشورمان معطوف شده است؛ طبق این طرح اشخاص دخیل در برنامه موشکی بالستیک ایران و کسانی که با آنها داد و ستد دارند، مورد تحریم قرار می‌گیرند.
از این‌رو سپاه پاسداران ايران و اشخاص حقيقي وابسته به اين نهاد نيز پس از ۹۰ روز از اجراي قانون کاتسا بايد از سوي رئیس‌جمهوري آمريکا مورد تحريم قرار گيرند. تصویب این قانون و اینکه بازوی نظامی ایران در لیست گروه‌های تروریستی قرار گیرد موضوعی است که تنها در سیاست‌های خصمانه دولت امریکا قرار می‌گیرد.
کارشناسان معتقدند که آمریکایی‌ها یکی از دلایل اصلی شکست سیاست‌های‌شان در منطقه، وجود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌دانند واز همین‌رو می‌خواهند با راه انداختن یک جنگ روانی، فضای افکار عمومی را جهت‌دهی کنند.
اما این سخنان سردار جعفری نشان داد که این اقدامات تاثیری در اهداف ایران ندارد.
سپاه در کارنامه خود نشان داده است که در وعده‌هاي خود عملگراست و به هيچ‌وجه لاف زن نيست و اگر تهديدي صورت مي‌دهد حتما عملي خواهد کرد. از سوی دیگر سردار جعفری در هشدار خود یادآورشده که در صورت وارد کردن سپاه در ليست گروه‌هاي تروريستي، ارتش آمريکا براي سپاه ايران به مانند داعش خواهد بود. اين پيام بدين معني است که ايران نيزنه تنها مقابله به مثل کرده و ارتش آمريکا را در گروه تروريستي قرار خواهد داد و بلکه فراتر از آن ممکن است دست به مقابله عملي بزند همانطور که با داعش مقابله کرده است به مقابله با حضور نظامی این کشور در منطقه بپردازد.


کد مطلب: 101314

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101314/گزینه-های-واقعی-روی-میز-ایران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir