?>?> سیاست روز - لغو حق بازگشت آوارگان فلسطینی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آمریکا برگ دیگری از طرح نابودی فلسطین را ثبت می‌کند

لغو حق بازگشت آوارگان فلسطینی

5 شهريور 1397 ساعت 0:08


همزمان با نزدیک شدن انتخابات آمریکا و طراحی جریان‌های سیاسی برای خوش‌خدمتی به لابی صهیونیستی برای بهره‌گیری از منابع آنها جهت کسب رای در انتخابات، کانال دو تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، دولت آمریکا قصد دارد، هفته آینده «لغو حق بازگشت آوارگان فلسطینی» را اعلام کند.
دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد از طریق چند گام، حق بازگشت را لغو کند؛ اول: انتشار گزارشی درباره تعداد آوارگان فلسطینی که آمریکا مدعی است تعداد آنها فقط حدود نیم میلیون نفر است اما «آنروا» (آژانس امداد و کاریابی برای آوارگان فلسطینی) تعداد آنها را بیش از پنج میلیون نفر اعلام کرده است؛ دوم: توقف حمایت مالی از آنروا در کرانه باختری.
کانال دو تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود احتمال می‌رود آمریکا از رژیم صهیونیستی بخواهد بر کار آنروا در کرانه باختری نظارت کند تا عدم حمایت مالی کشورهای عربی از این نهاد به جای آمریکایی‌ها تضمین شود. این قصد آمریکا همزمان با انتشار اخباری درباره زمان اعلام «معامله قرن» گزارش می‌شود؛ هفته گذشته روزنامه «القدس» اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا احتمالا در سخنرانی مجمع ‌عمومی سازمان ملل (طی ماه سپتامبر) طرح خود برای فلسطین و اسرائیل را اعلام خواهد کرد. حق بازگشت بر ضرورت بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ تأکید می‌کند، به عنوان مثال اگر اجداد یک فلسطینی در سال ۱۹۴۸ (سال اشغال فلسطین) از شهر «عکا» آواره شده باشند، بازگشت فرزندان او به سرزمین پدری و دریافت غرامت به خاطر این کوچ اجباری براساس حق بازگشت، تضمین شده است. حق بازگشت غیر قابل تصرف و از جمله مفاد منشور حقوق بشر سازمان ملل مربوط به سال ۱۹۴۸ است. راهپیمایی‌های بازگشت در مرز نوار غزه با فلسطین اشغالی که از ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) آغاز شده و تاکنون هم ادامه دارد در راستای تأکید بر همین حق بازگشت است. تاکنون حدود ۱۷۰ فلسطینی در این راهپیمایی به شهادت رسیده‌اند.
در این میان اداره اوقاف قدس اشغالی، به رژیم صهیونیستی درباره اتخاذ تصمیماتی که به هویت اسلامی مسجدالاقصی ضربه بزند، هشدار داد. اداره اوقاف اسلامی قدس در بیانیه‌ای اعلام کرد: مسجدالاقصی مسجدی اسلامی است و بخش مهم باورها و اعتقادات همه مسلمانان را تشکیل می‌دهد و تقسیم آن با غیرمسلمانان قابل قبول نیست.
اداره اوقاف اسلامی قدس همچنین اقدام دادگاه اسرائیل را در مشروعیت بخشی به تجاوزگریهای یهودیان افراطی علیه مسجدالاقصی و برگزاری مراسم ویژه یهودیان در آن را محکوم کرد. ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست در اقدامی هتاکانه ضمن یورش به صحن‌های مسجدالاقصی اقدام به سر دادن شعارهای ضد اسلامی کردند. شهرک‌نشینان در یورش خود به مسجدالاقصی از حمایت نظامیان صهیونیست برخوردار بودند. این درحالی است که در سال‌جاری میلادی اقدامات هتاکانه شهرک‌نشینان علیه مسجدالاقصی تشدید شده است.
خبر دیگر آنکه همزمان با تصمیم آمریکا برای کاهش کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا)، اردن تحرکاتی در سطح عربی و بین‌المللی برای رفع کسری بودجه آنروا آغاز کرد. دولت اردن با همکاری تعدادی از کشورها و هیأت‌های مربوطه در تلاش است تا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل کنفرانسی با هدف خروج از بحران آنروا، برگزار کند. روزنامه اردنی «الغد» نوشت که «ایمن الصفدی» وزیر خارجه این کشور در این باره تماس تلفنی با «مولود چاوش اوغلو» همتای ترکیه‌ای خود برقرار کرد.
الصفدی همچنین با همتایان آمریکایی و سوئدی خود و نیز «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی‌ گفت‌وگو کرد. وزیر خارجه اردن همچنین در تماس تلفنی با «سامح شکری» همتای مصری خود، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و «صائب عریقات» دبیر کل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین، تماس تلفنی برقرار و درباره کمک مالی به آنروا گفت‌وگو کرد.
خبر دیگر آنکهیک روزنامه صهیونیستی اعلام کرد «موساد» با ۷ هزار کارمند دائمی و افزایش قابل توجه بودجه آن در سال ۲۰۱۸ ، پس از «سی‌آی‌ای» در رتبه دوم سازمان‌های جاسوسی جهان قرار دارد. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اعلام کرد موساد (سازمان اطلاعاتی خارجی رژیم صهیونیستی) در حاضر ۷ هزار کارمند دائمی دارد و بودجه تصویب شده برای این سازمان در سال ۲۰۱۸ حدود ۲.۳ میلیارد دلار است.
موساد پس از سازمان اطلاعاتی مرکزی آمریکا « CIA» در رتبه دوم قرار گرفته است. بودجه این سازمان در سال ۲۰۱۷ حدود ۲.۱ میلیارد دلار و در سال ۲۰۰۷ ، ۱.۳ میلیارد دلار بوده است و این بودجه در سال ۲۰۱۹ به ۲.۷ میلیارد دلار خواهد رسید. هاآرتص در ادامه اعلام کرد، از سال ۲۰۱۶ که «یوسی کوهن» نزدیک به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی رئیس موساد شد این نهاد جاسوسی گسترش یافت، از بودجه‌های دولتی بیشتری برخوردار شد و در عملیات‌های بیشتری شرکت کرد. این روزنامه افزود «تامیر پاردو» رئیس سابق موساد بیشتر «محافظه کار» بود و کمتر میل به ماجراجویی داشت.


کد مطلب: 105799

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/105799/لغو-حق-بازگشت-آوارگان-فلسطینی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir