کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

توپ زدن انگلیسی‌ها در زمین آمریکا

هنوز این سوال در میان کارشناسان سیاسی مطرح است که آیا سیاست‌های انگلیس را آمریکا می‌چیند...

27 خرداد 1398 ساعت 1:06


هنوز این سوال در میان کارشناسان سیاسی مطرح است که آیا سیاست‌های انگلیس را آمریکا می‌چیند و یا سیاست آمریکا را انگلیس اما به هر تقدیر یک اصل مسلم است و آن اینکه آمریکا و انگلیس در یک مسیر گام بر می‌دارند و آن مسیر تحقق سلطه‌گری نظام سرمایه‌داری است و در این راه نیز از هیچ اقدامی حتی قتل‌عام میلیون‌ها انسان بی‌گناه نیز ابایی ندارند چنانکه انگلیسی‌ها میلیون‌ها ایرانی را در جنگ جهانی با تحریم و قحطی به کام مرگ بردند. در دو دهه اخیر نیز انگلیس و آمریکا در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و لیبی مستقیم و غیرمستقیم به جنایت علیه بشریت می‌پردازند. البته نباید حمایت آنها از رژیم صهیونیستی و جنایات آنها علیه فلسطین را نیز از نظر دور داشت.
خباثت‌های انگلیسی‌ها علیه ایران و ایرانی نیز که بر کسی پوشیده نیست و صدها نمونه تاریخی تا به امروز می‌توان مطرح کرد هر چند که انگلیسی‌ها با تحریف تاریخ و سندسازی به دنبال پنهان کردن آن هستند. در همین روزهای اخیر نیز می‌توان نمودی از این رفتارهای غیراصولی و زیاده‌خواهانه انگلیسی‌ها را مشاهده کرد. اتهام‌زنی‌های هسته‌ای آنها در حالی ادامه دارد که جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با بی.بی.سی مدعی شد که ارزیابی انجام شده توسط خود انگلیس نشان می‌دهد که ایران احتمالا در پشت حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان است. «جرمی هانت» همچنین روز جمعه در سخنانی بدون ارائه شواهد مستند مدعی شد که «تقریبا قطعی است که ایران پشت حملات به تانکرهای نفت در دریای عمان است.» همچنین «توبیاس الوود» معاون وزیر دفاع انگلیس دیروز بار دیگر ایران را به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه متهم کرد و گفت لندن از «منافع» خود دفاع می‌کند.پیش از اینها نیز پنی موردانت وزیر دفاع جدید انگلیس در اظهاراتی ضدایرانی، فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را «تنش‌زا» توصیف کرد و گفت در صورت بروز درگیری، لندن از واشنگتن حمایت می‌کند.
نکته قابل توجه آنکه بعیدی نژاد سفیر ایران در لندن عنوان کرد که چند معترض با مسدود کردن تنها در ورودی سفارت ایران، مانع از حضور دیپلماتهای ایرانی در محل کارشان شدند. اما قابل توجه تر آنکه «راب مکر» سفیر انگلیس در تهران دیروز گزارش منتشر شده در مورد احضار وی به وزارت امور خارجه ایران را تکذیب کرد و مدعی شد که دیدار او با مقام‌های ایرانی به درخواست طرف انگلیسی بوده است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که روز شنبه اعلام شد که «در پی اظهارات خلاف واقع وزیر خارجه انگلیس در متهم کردن ایران به دست داشتن در حوادث اخیر برای دو نفتکش در دریای عمان، دستیار وزیر و مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه» در ملاقات با سفیر انگلیس، شدیدا به این مواضع غیر‌قابل قبول و ضد‌ایرانی دولت انگلیس اعتراض کرده است.
اینکه انگلیسی‌ها همواره مواضع طلبکارانه داشته و به زعم خود از بالا به دیگران نکاه می‌کنند اصلی همیشگی است اما اکنون این سوال مطرح می‌شود که چرا این اقدامات از سوی سران لندن صورت می‌گیرد؟ پیش از پاسخ به این پرسش بیان این نکته اساسی ضروری است که اقدام ممانعت از ورود کارکنان سفارت ایران به محل کارشان در انگلیس، مغایر با آداب کنسولی بوده و دولت انگلیس مسئول چنین حوادثی است البته انگلیس دارای سابقه‌ای طولانی در نقض تعهدات دیپلماتیک است که چندین حمله گروهک تروریستی منافقین به سفارت ایران نمودی از آن است.
اما در باب اهداف و ریشه‌های رفتارهای انگلیس پیش از هر چیز این اقدام ادامه همراهی انگلیس با آمریکا علیه ایران است که در راستای مشارکت در تقسیم منافع با آمریکا صورت می‌گیرد بازی انگلیس در زمین منطقه‌ای امریکا که براساس رویه سنتی این کشور برای حرکت در حاشیه و شراکت در منافع، شکل گرفته با توجه به چشم‌انداز بحران موجود به طورقطع نمی تواند تامین‌کننده منافع لندن باشد. در این میان مصوبه شورای عالی امنیت ملی در باب تعلیق گام به گام برجامی زمینه ساز خشم انگلیس از استقلال رفتاری ایران و پایان دوره‌ وعده‌های غربی با ادعای پایبندی به برجام است. انگلیس با بحران‌سازی حاشیه‌ای به دنبال انحراف افکار عمومی از موضوع اصلی یعنی بدعهدی برجامی انگلیس و اروپا و منحرف‌سازی مسیر برجام است
نکته دیگر آنکه انگلیس در چارچوب سرکیسه کردن کشورهای عربی از ایران هراسی استفاده می‌کند در این میان تحرکات ضد ایرانی انگلیس در چارچوب فراری دادن عربستان از باتلاق یمن است چنانکه متجاوزان به یمن اعلام کرده اند که وساطت‌های بین‌المللی و در راس آن از سوی انگلیس انجام گرفته تا عملیات‌ها علیه فرودگاه‌ها و تاسیسات سعودی و اماراتی متوقف شود. 
مسئله دیگر آنکه انگلیس با ایران هراسی به دنبال توجیه افزایش نیرو در منطقه است چنانکه رسانه‌های انگلیسی از اعزام ۱۰۰ تفنگدار دریایی این کشور به پایگاه دریایی جدید انگلیس در «بحرین» خبر دادند. انگلیس مدعی امنیت منطقه با حمایت از تروریست‌ها در عراق و سوریه، مشارکت با سعودی در کشتار یمن و نیز بحران‌سازی در لیبی خود عنصری نامطلوب برای امنیت جهانی است.
از اهداف منطقه‌ای انگلیس که بگذریم یک اصل وجود دارد و آن اینکه انگلیس با پرونده‌های حاشیه‌ای به دنبال پنهان‌سازی وضعیت بحرانی در عرصه سیاسی و اقتصادی خویش است. نارضایتی مردم انگلیس از سیاست خارجی کشورشان بویژه همراهی با آمریکا قابل توجه است چنانکه در سفر ترامپ به این کشور مردم تظاهرات ضد امریکایی برگزار کردند.
در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که لندن همچنان در همان توهمات گذشته است که محور آن را سیاست جنگ روانی برای باج خواهی تشکیل می‌دهد حال آنکه دوران بزن درویی و تهدید و مذاکره به پایان رسیده است و لندن نیز مانند آمریکا نمی تواند از سیاست تهدید و مذاکره برای باج گیری از ایران بهره گیرد و آنها نیز با ناکامی مواجه می‌شوند انگلیس نمی‌تواند با رفتارهای بحران‌ساز به دنبال مقاصدی همچون آزادی جاسوسش در ایران باشد و این فشارها ناکام خواهد ماند.
در نهایت آنکه اتهام‌زنی اخیر انگلیس به ایران با توجه به پرونده غیرقابل دفاع این کشور در روابط سیاسی ،اقتصادی و دیپلماتیک با کشورمان، حکم یک بازی سراسر هزینه منطقه‌ای و جهانی را برای مقامات این کشور خواهد داشت.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 109407

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/109407/توپ-زدن-انگلیسی-ها-زمین-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir