?>?> سیاست روز - تخریب‌های گسترده در العوامیه - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یورش نظامیان سعودی به زادگاه شیخ نمر همچنان ادامه دارد

تخریب‌های گسترده در العوامیه

16 تير 1396 ساعت 23:55


در سایه سکوت مدعیان حقوق بشر ۶۰ روز محاصره و حمله به «العوامیه» در قطیف عربستان، تخریب‌های گسترده‌ای در این منطقه به جا گذاشته است.
رژیم سعودی که از درون با چالشهای گسترده‌ای مواجه است و در عرصه جهانی نیز شکست‌های سنگینی داشته در سایه سکوت و حمایت‌های کشورهای غربی بویژه آمریکا سرکوب گسترده مردم از جمله در مناطق شرقی را تشدید گرده است چنانکه نظامیان رژیم صهیونیستی به محاصره «العوامیه» در قطیف عربستان و یورش به این منطقه برای ۶۰ روز ادامه دادند.تعرض‌های روزانه به شهروندان این منطقه و املاک آنها ادامه دارد و نظامیان عربستانی اقدام به تیراندازی به سمت منازل و مغازه‌های مردم با اسلحه‌های مختلف می‌کنند.
مقامات عربستان قصد تخریب روستای «السموره» در العوامیه به بهانه ساخت یک طرح جدید که –به ادعای آنها- به توسعه‌اش کمک می‌کند، را دارند و محاصره العوامیه از زمان اعلام این تصمیم آغاز شده است. المسوره زادگاه شیخ باقر نمر النمر است که توسط آل‌سعود اعدام شد. تصاویر منتشر شده جدید ، حجم تخریب‌ها در العوامیه پس از۶۰ روز محاصره و حمله به این منطقه را نشان می‌دهد.
نظامیان رژیم سعودی با چندین خودروی زرهی به روستای «المسوره» زادگاه شهید شیخ نمر روحانی شیعی عربستان در شهر قطیف حمله کردند. وزارت کشور عربستان بدون اشاره به حملات متوالی نظامیان آل‌سعود به مناطق شیعه‌نشین این کشور شب جمعه در بیانیه‎ای اعلام کرد که یک نیروی پلیس این کشور در حمله «تروریستی» در قطیف کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند. نظامیان سعودی نیز پس از محاصره منطقه شیعه‎نشین العوامیه به شمال این منطقه یورش برده و به سمت اهالی آن تیراندازی کردند.
روستای المسوره در منطقه العوامیه استان قطیف در شرق عربستان، زادگاه شهید آیت‌الله نمر النمر روحانی برجسته شیعی عربستان است که بیش از یک سال گذشته به بهانه اقدامات تروریستی اعدام شد و الان چندماهی است که نظامیان سعودی با ابلاغ دستور تخلیه به ساکنان روستا، در صدد تخریب روستای زادگاه شهید شیخ نمر باقر النمر هستند.
سعودی در حالی به کشتار مردم می‌پردازد که بسیاری این رفتارها را برگرفته از رویکردهای منطقه‌ای سعودی از جمله نزدیکی آن به رژیم صهیونیستی می‌دانند نویسنده روزنامه اسراییلی هاآرتس تاکید کرد که حمله اخیر به رهبری عربستان برای منزوی کردن همسایه‌اش قطر نمونه یک رفتار احساساتی است که به ضرر منافع آمریکاست. دان شابیرو گفت: به رغم اظهارات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در تایید عربستان، واشنگتن وادار شد تا برای حل اختلاف تلاش کند.
وی افزود: در صورتی که شاهزاده محمد بن سلمان دیدگاه مشابهی در قبال ایران اتخاذ کند، این امر ممکن است به یک مقابله نظامی منجر شود و در چنین شرایطی واشنگتن وادار خواهد شد تا مداخله کند و چه بسا ممکن است که به یک رویارویی نظامی کشیده شود که برای آن برنامه ریزی نکرده بود. این نویسنده که به عنوان پژوهشگر در مرکز تحقیقات امنیت ملی وابسته به دانشگاه تل آویو فعالیت می کند، اظهار داشت: آمریکا مجبور است که به ولیعهد عربستان ابلاغ کند که از او انتظار دارد بدون رایزنی با واشنگتن دست به اقداماتی نزند که ممکن است علیه منافع آمریکا باشد. دان شابیرو خاطرنشان کرد: اسراییل با وجود آنکه امیدوار است که بن سلمان به سمت بهبود روابط با آن و عادی سازی روابط با اسراییل گام بردارد، اما باید از شادی‌های زودهنگام خودداری کند.
وی بر این باور است که تعیین یک ولیعهد ۳۱ ساله در عربستان که شاید تا دهها سال حکومت کند، می‌تواند با وجود برخی خطرها، برای اسراییل و امریکا امیدوار کننده باشد.
این نویسنده افزود: تل‌آویو و واشنگتن در دوران ولیعهد جدید مجبور خواهند شد تا یک دیپلماسی حکیمانه به منظور دست یافتن به فواید بیشتر و کاهش حجم خطرات اتخاذ کنند. زیرا از لحاظ راهبردی محمد بن سلمان به ائتلاف با کشورهای میانه‌روی عربی تمایل دارد. وی به برقراری روابط با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و عبدالفتاح سیسی رییس جمهوری مصر روی آورد.
دان شابیرو ادعا کرد: وجه مشترک میان آنها اتخاذ موضع محتاطانه در قبال ایران و مخالفت با جنبشهای اسلامی سنی بویژه اخوان‌المسلمین و القاعده و داعش است.وی اظهار داشت: از نظر اسراییل وجود رهبری سعودی مانند بن سلمان که دارای موضع راهبردی مشترک است، تل‌آویو را در همان اردوگاه قرار می‌دهد و باعث می‌شود تا در مرحله برآورده شدن رؤیایش قرار گیرد.
هاآرتس: بن سلمان اسراییل را امیدوار می‌کند محمد بن سلمان نویسنده روزنامه اسراییلی هاآرتس تاکید کرد که حمله اخیر به رهبری عربستان برای منزوی کردن همسایه‌اش قطر نمونه یک رفتار احساساتی است که به ضرر منافع آمریکاست. العالم - عربستان سعودی به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، دان شابیرو گفت: به رغم اظهارات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در تایید عربستان، واشنگتن وادار شد تا برای حل اختلاف تلاش کند.
وی افزود: در صورتی که شاهزاده محمد بن سلمان دیدگاه مشابهی در قبال ایران اتخاذ کند، این امر ممکن است به یک مقابله نظامی منجر شود و در چنین شرایطی واشنگتن وادار خواهد شد تا مداخله کند و چه بسا ممکن است که به یک رویارویی نظامی کشیده شود که برای آن برنامه‌ریزی نکرده بود.
این نویسنده که به عنوان پژوهشگر در مرکز تحقیقات امنیت ملی وابسته به دانشگاه تل‌آویو فعالیت می‌کند، اظهار داشت: آمریکا مجبور است که به ولیعهد عربستان ابلاغ کند که از او انتظار دارد بدون رایزنی با واشنگتن دست به اقداماتی نزند که ممکن است علیه منافع آمریکا باشد. دان شابیرو خاطرنشان کرد: اسراییل با وجود آنکه امیدوار است که بن سلمان به سمت بهبود روابط با آن و عادی سازی روابط با اسراییل گام بردارد، اما باید از شادی‌های زودهنگام خودداری کند. وی بر این باور است که تعیین یک ولیعهد ۳۱ ساله در عربستان که شاید تا دهها سال حکومت کند، می‌تواند با وجود برخی خطرها، برای اسراییل و امریکا امیدوار کننده باشد.
تل آویو و واشنگتن در دوران ولیعهد جدید مجبور خواهند شد تا یک دیپلماسی حکیمانه به منظور دست یافتن به فواید بیشتر و کاهش حجم خطرات اتخاذ کنند. زیرا از لحاظ راهبردی محمد بن سلمان به ائتلاف با کشورهای میانه روی عربی تمایل دارد. وی به برقراری روابط با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و عبدالفتاح سیسی رییس جمهوری مصر روی آورد. دان شابیرو ادعا کرد: وجه مشترک میان آنها اتخاذ موضع محتاطانه در قبال ایران و مخالفت با جنبشهای اسلامی سنی بویژه اخوان‌المسلمین و القاعده و داعش است. وی اظهار داشت: از نظر اسراییل وجود رهبری سعودی مانند بن سلمان که دارای موضع راهبردی مشترک است، تل‌آویو را در همان اردوگاه قرار می‌دهد و باعث می‌شود تا در مرحله برآورده شدن رؤیایش قرار گیرد.


کد مطلب: 99957

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/99957/تخریب-های-گسترده-العوامیه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir