کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روحانی:

توهین به پیامبر اسلام(ص)، توهین به همه انبیا و ارزش‌های انسانی است

7 آبان 1399 ساعت 22:12


روحانی در واکنش به اهانت به پیامبر(ص) در فرانسه و حمایت رئیس‌جمهور این کشور از آن گفت: غرب، اروپا و فرانسه اگر راست می‌گویند و واقعاً دنبال این هستند که در جامعه امروز بشری صلح و برادری و امنیت حاکم شود، باید دست از دخالت در امور داخلی مسلمانان بردارد.
حجت‌الاسلام حسن روحانی در جلسه روز چهارشنبه ۷ آبان هیئت دولت در آغاز سخنانش گفت: هفته وحدت را پیشِ‌رو داریم که از ۱۲ الی ۱۷ ربیع المولود است. اساس زندگی پیامبر گرامی اسلام(ص) تنها برای هدایت جامعه مسلمانان آن روز نبود و بلکه پیامبر اکرم(ص) معلم بشریت بود. پیامبر اسلام، رحمتی برای همه جهانیان بود و این در قرآن کریم اشاره شده است. این‌که در دنیای امروز می‌بینیم علم به امتیاز تبدیل شده و این‌که در دنیای امروز می‌بینیم عدالت و عدم تبعیض به‌عنوان ارزش است و این‌که بخشی از زندگی جامعه بشری بر مبنای پیمان است و این‌که در جوامع امروز افتخار می‌کنند به‌دنبال دموکراسی و مشورت با مردم هستند، این‌ها ارزش‌هایی است که پیامبر اسلام(ص) در آن روزگار برای بشریت آورد. وی تصریح کرد: در دنیای امروز در صورتی می‌توانیم کنار یکدیگر زندگی کنیم و صلح و ثبات در جامعه ما برقرار باشد که همه به هم احترام کنیم. بی‌احترامی به یک پیامبر هنر نیست و بلکه ضد اخلاق و تشویق به خشونت است و تحریک احساسات میلیون‌ها و میلیاردها نفر در سراسر جهان از مسلمانان و غیرمسلمانان هنر نیست. جای تعجب است که آن‌هایی که ادعای فرهنگ و دموکراسی دارند، به ‌نحوی ولو ناخواسته به خشونت و خونریزی تشویق می‌کنند. کجای آزادی آمده است که آزادی به‌معنای تعطیلی درس اخلاق است؟ اتفاقاً آزادی زمانی می‌تواند برای جامعه مفید باشد که همراه با احترام به ارزش‌ها باشد.
رئیس‌جمهور ادامه داد: مگر می‌شود ارزش‌ها و اخلاق را زیر پا بگذاریم و به شخصیتی که به گردن همه حق دارد، توهین کنیم؟ پیامبر اسلام(ص) به گردن تک‌تک اروپایی‌ها و کسانی که در غرب و شرق زندگی می‌کنند، حق دارد و ایشان معلم بشریت است. کشورهایی که ادعای آزادی، حقوق و قانون دارند، مردم را به توهین به یکدیگر و بزرگان و کسانی که مردم با همه وجود به آنان عشق می‌ورزند، تشویق می‌کنند. غربی‌ها بفهمند پیامبر گرامی اسلام(ص) مورد عشق سراسر مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان است.
روحانی افزود: توهین به پیامبر اسلام(ص) توهین به مسلمانان، توهین به همه انبیا و ارزش‌های انسانی و زیرپا گذاشتن اخلاق است. جای تعجب است که غرب، اروپا و فرانسه اگر راست می‌گویند و واقعاً دنبال این هستند که در جامعه امروز بشری صلح و برادری و امنیت حاکم شود، باید دست از دخالت در امور داخلی مسلمانان بردارد. مشکلاتی که به وجود آمده به ‌خاطر ظلم و مداخله نابجای غرب در طول تاریخ به‌ویژه در قرن‌های ۱۸ تا ۲۰ و امروز در امور مسلمانان است. در دوران استعمار جدید و شرایط امروز دنیا مسلمان‌ها را تحت ستم قرار دادند و نمونه بارز این نیز امروز یمن است که مردم فقیر و گرفتار یمن زیر بمب‌های مخلتف غربی‌ها و هواپیماهایی که غربی‌ها در اختیار کشورهای متجاوز قرار داده‌اند، هستند. فحاشی، توهین، سخن ناروا گفتن و کاریکاتور زشت‌کشیدن جزو اخلاق و دموکراسی و انسانیت نیست.
رئیس‌جمهور به جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در حضور مقام معظم رهبری پرداخت و با بیان اینکه "کار بسیار عظیمی در این ۸ ماه انجام گرفته است و کار بزرگی نیز پیشِ‌رو داریم"، یادآور شد: این کار بزرگ و سنگین بر دوش کادر درمان است که در این مدت ‌فداکاری کرده با توان، دانش و تجربه به میدان آمدند و باعث حفظ جان ده‌ها هزار نفر از جامعه شدند و از آنها سپاسگزاری می‌کنیم. همچنین از تمامی دستگاه‌هایی که تا امروز برای عبور راحت‌تر و سریع‌تر از این دوران سخت کمک کردند تا جامعه به شرایط عادی و معمولی خود برای هرگونه فعالیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برگردد، قدردانی می‌کنیم. مقام معظم رهبری دستور دادند که یک قرارگاه تشکیل شود که این قرارگاه همه مصوبات را به‌دقت دنبال کند. نقصی که وجود داشت این بود که ستاد مصوبات زیادی را می‌گذراند و آن را ابلاغ می‌کرد ولی برخی از این مصوبات به‌صورت دقیق اجرا نمی‌شد و برخی از این مصوبات هم خیلی کم اجرا می‌شد و یا اجرا نمی‌شد. یک قرارگاه به‌عنوان نگاهبان و ناظر دقیق که موظف باشد برای اینکه همه این مصوبات به‌دقت اجرا و عملیاتی شود و کار ستاد برای سلامت جامعه مثمرثمر باشد و حرف ستاد ملی کرونا یک زبان واحد داشته باشد تشکیل شد. وی عنوان کرد: گاهی سخنان مختلف در استان‌های مختلف و افراد به‌ مناسبت‌های مختلف در مصاحبه‌های خود بیان می‌شود که مردم دچار یک سردرگمی می‌شوند که کدام حرف درست است. طبق نظر رهبر معظم انقلاب، ما سخنگویی را منصوب کردیم که مردم حرف مورد اعتماد را فقط از سخنگو بشوند.
روحانی گفت: ما امروز در شرایط عادی نیستیم و حتی اگر در شرایط عادی بودیم هم به وحدت و انسجام نیاز داشتیم؛ حتی اگر تحریم و کرونا هم نبود و اگر هیچ مشکلی نسبت به مردم ما وجود نداشت، باز هم برای توسعه، پیشرفت و کمال جامعه نیاز به برادری، الفت و اخوت داشتیم.
وی تصریح کرد: هیچ‌کس نیست که بگوید من معصوم هستم و کار و برنامه من قابل نقد نیست، یکی از برنامه‌های ما این است که صدای همه را بشنویم و با نخبگان، دانشگاهیان و اهل‌نظر مشورت کنیم، البته نقد لازم است ولی مهم است که نقد برای چه باشد، نقد نباید برای این باشد که امید مردم از بین برود و روحیه مردم مشوّش شود. این چگونه نقدی است که خوبی‌ها و نقاط قوت را اصلاً نمی‌بیند؟ نقد آن‌جایی است که نقاط ضعف و قوت کنار هم دیده شود و راهکار پیشنهاد شود. تمام مسئولان می‌توانند مورد نقد مردم قرار بگیرند و نقد همان نصیحت و خیرخواهی دلسوزانه است. روی سخن ایشان با همه ماست. نقد آری؛ دلسوزی کار خوبی است اما توهین، اهانت، سوءظن، حرف ناروا و ایجاد شکاف و اختلاف چیزی نیست که نظام و جمهوری اسلامی بربتابند، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند این کارِ آمریکایی‌هاست.
رئیس‌جمهور گفت: از مقام معظم رهبری به‌خاطر تفقد از دولت و رئیس‌جمهور در این شرایط تشکر می‌کنیم و بار مسئولیت ما توسط مقام معظم رهبری سنگین‌تر شد؛ وقتی ایشان از دولت و قوه مجریه حمایت می‌کنند، بار ما سنگین‌تر می‌شود. اگر مشکلی وجود دارد، آن را حل و اگر گره‌ای هست، آن را باز کنیم. از دو قوه دیگر، نیروهای مسلح، نخبگان و کسانی که می‌توانند نقش ارزشمندی داشته باشند می‌خواهم که یکدیگر را یاری کنیم.
وی اظهار داشت: دولت به‌دنبال رفع مشکلات مردم است. روحانی در ادامه گفت: برخی افراد مردم را با گفتار خود متزلزل نکنند، قرار ما این است که کالاهای اساسی ما یک بخش بزرگ آن هم سال گذشته و هم در سال ۹۹ با ارز ۴۲۰۰تومانی وارد شده است، که همچنان هست و ادامه دارد. یک نفر یک حرفی را می‌زند به ‌دنبال آن موجی در جامعه به ‌راه می‌افتد و گرانی‌هایی ایجاد می‌شود برخی افراد کالاهای خود را پنهان و احتکار می‌کنند. درباره تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی تا پایان سال ۹۹ حدود ۸ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده و بیش از ۶.۲ میلیارد دلار ارز کالای اساسی تأمین و وارد شده و در حال ورود است و مابقی هم در هفته‌های آینده تأمین و تمام می‌شود. هرگونه حرف زدن از اینکه کالای اساسی با ۴۲۰۰ تومان نیست به‌معنای این است که عده‌ای که کالاها را وارد کردند به ‌دنبال سود بادآورده هستند، در این مقطع سخن گفتن در مسائل اقتصادی باید به مسئولان واگذار شود.
روحانی به تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها نمی‌توانند این مسیر را ادامه دهند و این نفس‌های آخر است؛ تحریم‌های افراد و اشخاص نفس‌های آخر است و خودشان هم می‌گویند که «چیزی نمانده است که بخواهیم تحریم کنیم.»


کد مطلب: 115879

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/115879/توهین-پیامبر-اسلام-ص-همه-انبیا-ارزش-های-انسانی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir