?>?> سیاست روز - واکنش متقابل برای هرگونه اقدام ضد ایرانی آمریکا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارزیابی کارشناسان به گزارش وال استریت ژورنال

واکنش متقابل برای هرگونه اقدام ضد ایرانی آمریکا

16 دی 1395 ساعت 15:32


ناظران سیاسی ضمن تاکید بر اینکه تجربیات گوناگون جمهوری اسلامی به مسئولین کشورآموخته است که نباید فریب عملیات روانی رسانه هایی همچون وال استریت ژورنال را بخورند براین باورند هرگونه اقدام احتمالی آمریکا علیه ملت ایران با واکنش متقابل همراه خواهد بود.
یک روزنامه مشهور آمریکایی نوشت، در حالی که مخالفان توافق هسته‌ای دولت اوباما با ایران در هر دو حزب آمریکا برای رسیدگی به کاستی‌های این توافق آماده می‌شوند، باید نسبت به تکرار برخی اشتباهات مراقب و هوشیار باشند.
به گزارش تسنیم، روزنامه وال استریت ژورنال در مطلبی می‌نویسد: مخالفان توافق هسته‌ای اوباما با ایران، باید به جای تکیه کردن بر تحریم‌های بیشتر برای لغو توافق یا مذاکره مجدد، به فکر احیای اعتبار آمریکا و مقابله با رویکرد تهاجمی ایران و تغییر شکل دادن خاورمیانه باشند که این مسائل واقعا ضروری و فوری است.
۲ قضاوت اساسی نادرست منجر به توافق هسته‌ای فاجعه‌آمیز با ایران شد. نخست، آقای اوباما از تهدیدات نظامی معتبر علیه ایران استفاده نکرد و تنها به تحریم‌های اقتصادی کنگره تکیه کرد تا ایران را برای مذاکره تحت فشار قرار دهد. دوم، اوباما تنها بر برنامه هسته‌ای ایران تمرکز داشت، و اقدامات ایران در منطقه را نادیده گرفت. بدون فشار و نظارت، تهران شرایط توافق هسته‌ای را شکل داد و اقدامات و نفوذ خود را در منطقه گسترش داده است.
مباحث سیاسی اخیر نیز این اشتباهات را نادیده گرفته است. در عوض، این مباحث روی استفاده از تحریم‌ها تمرکز کرده است تا توافق هسته‌ای با ایران را اجرا کند. این رویکرد کوته بینانه، غیرسازنده است. توافق هسته‌ای، منافع اقتصادی زیادی برای ایران دارد. ولی این توافق تنها اجزای برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند، و برنامه هسته‌ای را به طور کامل از بین نمی‌برد.
به نوشته وال‌استریت ژورنال، عنصر ضروری ثابت برای برخورد با ایران، یک تهدید نظامی معتبر است.
آمریکا به سالها زمان نیاز خواهد داشت تا رژیم تحریم‌های بین‌المللی قوی علیه ایران، ایجاد کند، ولی ایران تنها چند هفته فرصت نیاز دارد تا برنامه اتمی خود را بازسازی کند. حتی اگر ایران در چارچوب توافق هسته‌ای باقی بماند، ممکن است با تشدید اقدامات منطقه‌ای خود به تحریم‌ها پاسخ دهد.
۲ مثال: تهران در سال ۲۰۰۴-۲۰۰۳ بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای خود را پس از سرنگونی رژیم صدام حسین در عراق متوقف کرد، و هرگز از خط قرمز اسرائیل در سال ۲۰۱۲ میلادی در خصوص ذخایر اتمی خود عبور نکرد.
در حالی که دولت ترامپ سیاست ایران را مد نظر قرار می‌دهد، شامل اینکه آیا توافق هسته‌ای را لغو کند، یا مجددا مذاکره کند یا توافق فعلی را اجرا نماید، در اینجا ۵ سیاست وجود دارد که دولت ترامپ می‌تواند در قبال ایران اجرا کند و به برتری راهبردی مجددی دست یابد:
نخست، به پنتاگون دستور دهد تا طرح‌های احتمالی برای استفاده از زور و نیروی نظامی علیه ایران را به روز رسانی کند، شامل هدف قراردادن تاسیسات اتمی، به خصوص در صورت نقض آشکار توافقنامه یا خارج شدن از این توافق.
دوم، قوانین تعامل نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس را تغییر دهد. اقدامات تحریک‌آمیز نیروهای ایرانی دیگر نباید از سوی دولت ترامپ تحمل شود، بلکه همانطور که ترامپ نیز در نخستین مناظره با هیلاری کلینتون اعلام کرد، باید به سوی نیروهای ایرانی شلیک شود. آمریکا نباید از این اقدام زمانی که با چنین شرایطی روبرو می‌شود، دریغ کند. این عزم معتبر به ایران و سایر قدرت‌های جهانی نشان داده خواهد شد و موجب بهبود رفتار ایران در منطقه و همین طور در قبال توافق هسته‌ای خواهد شد.
سوم، ائتلاف ضد ایرانی در منطقه تقویت شود. به جای دور کردن متحدان منطقه‌ای، کاری که اوباما انجام داد؛ ما باید آن‌ها را در آغوش بگیریم و همکاری نزدیکی داشته باشیم. این شامل حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان سعودی است که در حال مقابله با حوثی‌ها در یمن است، افزایش کمک به اردن، حمایت از عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و ارتقای روابط با جمهوری آذربایجان. این مساله شامل افزایش حمایت از اسرائیل از طریق کمک‌های نظامی فرا‌تر از توافق‌های امضا شده است، تا اسرائیل در برابر حماس و حزب‌الله که به شدت از سوی ایران حمایت می‌شوند، تقویت گردد و پیامدهای منفی قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه اسرائیل را کاهش دهد، انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس نیز از جمله این اقدامات خواهد بود.
چهارم، طرح‌هایی برای ایجاد یک سامانه موشکی منطقه‌ای اعلام شود، که اسرائیل و سایر متحدان منطقه‌ای آمریکا در خلیج فارس و شرق اروپا را شامل شود. برای خنثی کردن تهدید موشک بالستیک ایران، که توافق هسته‌ای به طور موثر آن را قانونی کرده است، آقای ترامپ باید دستور دهد که این سپر دفاعی ضد موشکی هر موشک ایرانی را ساقط کند، چه به طور آزمایشی شلیک شده باشد یا غیر آن.
پنجم، و بیشتر چالش برانگیز، قطع هلال ایجاد شده از تهران به بیروت. ایران پایتخت‌های عراق و سوریه را در تسلط خود قرار داده است. آمریکا باید از نهادهای سیاسی جدیدی که در حال شکل‌گیری است حمایت کند. در عراق، این روند با یک اقلیم کردستان مستقل و استقرار یک پایگاه نظامی آمریکایی در آنجا آغاز شده است. در سوریه تلاش برای ایجاد نهادهای سنی، علوی و کُرد که بتوانند یکدیگر را به عنوان بخشی از یک کنفدراسیون تحت نظر قرار دهند.
تحریم‌ها بدون اعتبار نظامی، معنای چندانی نخواهد داشت. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌تواند ایران را از نقض توافق هسته‌ای یا تحرکات خود در منطقه باز دارد. ولی تحریم‌ها همراه با یک راهبرد متمرکز، می‌تواند محاسبات تهران را تغییر دهد. این می‌تواند موجب مذاکرات مجدد احتمالی درباره این توافق فاجعه بار شود، یا در صورت شکست دیپلماسی، آمریکا و متحدانش در موضع بهتری قرار خواهند داشت تا مانع از تولید تسلیحات هسته‌ای شوند.
ناظران سیاسی ضمن تاکید بر اینکه تجربیات گوناگون جمهوری اسلامی به مسئولین کشورآموخته است که نباید فریب عملیات روانی رسانه هایی همچون وال استریت ژورنال را بخورند براین باورند هرگونه اقدام احتمالی آمریکا علیه ملت ایران با واکنش متقابل همراه خواهد بود.

مسئولین حواسشان جمع است
دکتر سید رضا صدرالحسینی کار‌شناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌و‌گو با سیاست روز به گزارش وال استریت ژورنال و سیاست ترامپ در قبال ایران اشاره کرد و گفت: با نگاهی ژرف به راهبردهای آمریکا در برابر جمهوری اسلامی که تاریخ آن را می‌توان در این مصاحبه اولین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی قرار دهیم آشکارا اقدامات منفی برعلیه انقلاب و مردم ایران مشاهده می‌گردد.
وی افزود: بدون استثنا از بعد پیروزی انقلاب اسلامی هر دو حزب حاکم چه در کاخ سفید ریاست جمهوری و چه در مجلس آمریکا رویکردهای منفی و تخریب نسبت به ایران نشان دادند گاهی بعضی از تاکتیک‌ها توسط روسای جمهور آمریکا به خصوص از حزب دموکرات را مشاهده می‌کنیم که بعضی از این افراد را فریفته است و آن‌ها را به واکنش مثبت به کاخ سفید وادار نموده است اما پس از مدتی آنان نیز اقرار نموده‌اند که جنس اقدامات دو حزب در مصدر ریاست جمهوری واحد است، اخیرا نیز روزنامه وال استریت ژورنال پیش‌بینی‌هایی در مورد ترامپ علیه ایران نموده که همه این اقدامات بر علیه منافع ملی و مصالح عامه ملت ایران است.
صدرالحسینی تصریح کرد: به نوشته این روزنامه ترامپ باید با افزایش قدرت نظامی در خلیج فارس و دریای مدیترانه نفوذ جمهوری اسلامی ایران در این منطقه استراتژیک را کاهش دهد که یکی از ابزار این اقدام افزایش ایران هراسی است تا او بتواند حضور نظامی بیشتری در این منطقه داشته باشد.
این کار‌شناس مسائل سیاست خارجی در ادامه گفت: یکی دیگر از امور یاد شده افزایش تحریم و تنگ کردن فعالیت‌های اقتصاد خارجی ایران می‌باشد.
وی اظهارداشت: در ‌‌نهایت این روزنامه می‌گوید آمریکا باید جمهوری اسلامی را در محاصره اقتصادی قرار داده و توان نظامی آن را کاهش دهد و حمله نظامی نیز چاشنی این اقدامات بنماید.
به اعتقاد صدرالحسینی سوال اساسی اینجاست که آیا تجربیات اساسی ایران در مصاف با آمریکا و درحین نبرد همه جانبه افزایش قدرت و اقتدار منطقه‌ای آن به ما دیکته می‌کنند که تا قبل از انجام توصیه‌های این روزنامه اقدام عملی انجام دهیم؟ در پاسخ باید گفت ظرفیت‌های متعدد ایران به همراه تجربیات ۴۰ساله در نبردهای همه جانبه با نظام سلطه به ما آموخته است که در همه شرایط باید مراقب دشمن بود و از همه فرصت‌ها برای رفع تهدید‌ها استفاده نمود و در همه زمینه مقتدر گشت
وی بیان داشت: در جمع‌بندی نهایی باید گفت تجربیات گوناگون جمهوری اسلامی به مسئولین کشور آموخته است که نباید فریب عملیات روانی رسانه‌هایی همچون روزنامه وال استریت ژورنال را بخوریم و ضمن توجه به همه ابعاد گوناگون، می‌دانیم که واقعیت‌های موجود منطقه و نظام بین‌الملل به گونه‌ای نیست که دونالد کاسب اقدامی انجام دهد که منافع این کشوررا دراین منطقه به نابودی بکشاند چرا که استراتژیست‌های آمریکایی می‌دانند اگر منافع ملت ایران به خطر بیفتد منافع همه دوستان آمریکا در منطقه به یکباره نابود خواهد گشت.

پاسخی متقابل به واکنش‌های احتمالی آمریکا خواهیم داد
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاست خارجی درگفت وگو با سیاست روزگفت: با توجه به گزینه های ترامپ درحوزه سیاست خارجی وکسی مثل جان بولتن که معاون وی منصوب شده باید منتظر باشیم سیاست خارجی آمریکا صراحت بیشتری به خود بگیرد وعلیه جمهوری اسلامی شاهد رفتارهای خصمانه تری باشیم.
وی‌افزود:هرچند درطول ۳۸سال گذشته شاهد رویکردهای خصمانه و ضد ایرانی ازسوی آمریکایی‌ها بودیم، البته دردوران اوباما سیاست‌های خصمانه به صورت غیر صریح بود، اما در دوران ترامپ به صورت علنی رویکردهای ضد ایرانی‌اش را به نمایش خواهد گذاشت .
کوشکی بیان کرد:طبیعتا ما هم دربرابر هرگونه واکنش احتمالی آمریکا اقدام متقابل نشان خواهیم داد، چنانچه نقاط ضعف این کشوررا در منطقه وحتی در عرصه بین‌الملل شناسایی وازآن طریق پاسخی در خوربه آنها نشان خواهیم داد.
وی اظهارداشت: وقتی دشمنی آمریکا با ملت ایران تا به این اندازه آشکاراست دیگر قدم زدن با وزیر خارجه این کشور حماقت محض است، بعید هم است که وزیرخارجه جدید آمریکا اجازه چنین اقداماتی را به ایران دهد.
این استاد دانشگاه گفت:مسئولین به خصوص قوای مجریه باید بپذیرند که آمریکا دشمن ملت وشیطان بزرگ است ومنشاء همه مشکلات ما محسوب می شود ازاین رو از ساده لوحی و خوش باوری دست برداریم. گفتنی است آمریکاییها نزدیک به ۳۸ سال با اقدامات ضد ایرانی خود تلاش کردند که ایران را در منطقه و بین الملل در موضوع ضعف قرار دهند.


کد مطلب: 98101

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98101/واکنش-متقابل-هرگونه-اقدام-ضد-ایرانی-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir