?>?> سیاست روز - مايحتاج آوارگان هدف جنگنده‌های سعودي - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برگی دیگر از جنایات ائتلاف عربستانی - آمریکایی آشکار شد

مايحتاج آوارگان هدف جنگنده‌های سعودي

9 مرداد 1397 ساعت 22:14


در ادامه جنایات ضد بشری ائتلاف آمریکایی - عربستانی، جنگنده‌های متجاوز سعودی یک انبار کالاهای مورد نیاز آوارگان یمنی را متعلق به سازمان یونیسف در شهر منصوریه در استان حدیده بمباران کردند.
در ادامه جنایات متجاوزان سعودی، جنگنده‌های سعودی آمریکایی، انبارهای سازمان آوارگان یونیسف را در شهرستان منصوریه در الحدیده هدف قرار دادند و کالاهایی را که براي آوارگان بود از بین بردند. این اقدام حاکي از روش وحشیانه سعودی‌ها در هدف قرار دادن هر چیزی است. یک مسئول محلی گفت «این انباری که می‌بینید آتش گرفته است چیزی به جز مواد و لوازم ضروری که برای توزیع در بین آوارگان تهیه شده بود قرار نداشت. این اقدام، جنایت جنگی و نقض صریح و آشکار قوانین به شمار می‌رود.» شهروندان یمنی، بقایای کالاهایی که در این انبار قرار داشت به نمایش گذاشتند.
حملات هوایی متجاوزان، ویرانی و خرابی گسترده‌ای به بار آورده است و این بار انبار آوارگان در منصوریه را که سازمان یونیسف آن را تدارک دیده بود هدف قرار داد اما آیا این سازمان می‌تواند متجاوزان را بازخواست و مجازات کند؟ یک شهروند یمنی گفت «حمله به مایحتاج آوارگان عجز و ناتوانی آنها را نشان می‌دهد و ما از این حمله آنها متعجب نشدیم چراکه نشان‌دهنده ورشکستگی آنهاست.» سازمان برنامه جهانی غذا اعلام کرد، ۱۸ میلیون یمنی از نبود امنیت غذایی رنج می‌برند.
طبق اعلام این سازمان، میانگین سوءتغذیه در میان کودکان یمن، بالاترین میانگین در جهان است و میانگین گرسنگی در حال حاضر در این کشور بی‌سابقه بوده و موجب رنج میلیون‌ها تن شده است. در این راستا، سازمان مذکور اعلام کرد: اوضاع انسانی در یمن به شدت نابسامان است و هرگونه اختلال در امدادرسانی‌های حیاتی مانند غذا، سوخت،‌ دارو ممکن است به مرگ میلیون‌ها تن در اثر گرسنگی منجر شود.
طبق اعلام این سازمان بیش از سه میلیون تن از جمله زنان باردار، شیرده و کودکان زیر پنج سال برای درمان سوءتغذیه یا ممانعت از آن به حمایت غذایی نیاز دارند و بیش از نیمی از خانواده‌های یمنی موادغذایی خود را با قرض و با افزایش ۵۰ درصدی در مقایسه با پیش از بحران در این کشور خریداری می‌کنند.
ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان از سه سال پیش جنگ را در یمن آغاز کرده و گذرگاه‌های زمینی و دریایی را محاصره و مانع از پرواز هواپیماها در آسمان این کشور شده است. نیروهای این ائتلاف ماه میلادی گذشته حمله خود به بندر الحدیده را آغاز کردند، بندری که تنها گذرگاه دریایی برای ارسال کمک‌ها به مردم محاصره شده این کشور است. ائتلاف عربی تاکنون با همه حملات و تجاوزهای مغایر با قوانین بین‌المللی خود در کنترل بر این بندر ناکام مانده است.
خبر دیگر آنکه پاریس در اظهارنظری که ثابت‌کننده حضور فرانسه در حمله نظامی به یمن است، تاکید کرده که دیگر بخشی از عملیات ائتلاف عربی علیه یمن نیست اما حاضر نشده فروش سلاح به عربستان را متوقف کند.
«حسین العزی» رئیس روابط خارجه در جنبش انصارالله و معاون وزیر خارجه در دولت نجات ملی یمن، اعلام کرد که فرانسه دیگر بخشی از عملیات ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه یمن نیست.
العزی در پستی در شبکه اجتماعی «توئیتر» نوشت: فرانسه به ما تاکید کرد که دیگر در عملیات ائتلاف متجاوز به یمن، حضور ندارد و امروز - بیش از پیش- با راهکار سیاسی به عنوان تنها گزینه موجود همراه است. خردادماه پیش، «انور قرقاش» وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجی رسما اذعان کرد که نیرو‌های فرانسوی در حمله ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان و آمریکا به بندر «الحدیده» مشارکت دارند. وی به صراحت اعلام کرد: «از تلاش‌های نیرو‌های فرانسوی برای خنثی کردن مین‌ها در مناطق آزاد شده در کنار نیرو‌های وابسته به ائتلاف عربی قدردانی می‌کنیم.»
روزنامه فرانسوی «فیگارو» نیز اعلام کرده بود که نیرو‌های ویژه فرانسوی در کنار نیرو‌های اماراتی در نبرد‌های ساحل غربی یمن حضور دارند، اما وزارت دفاع فرانسه مشارکت در هرگونه نبردی در منطقه الحدیده را تکذیب کرد.
العزی در ادامه ضمن تقدیر از فرانسه برای این موضع‌گیری مثبتش در عین حال ابراز تاسف کرد که این کشور، قراردادهای تسلیحاتی با عربستان و امارات را تا به این لحظه لغو نکرده است و همین امر موجب نارضایتی ملت یمن است. پاریس در واکنش به اعتراض‌های مستمر سازمان‌های غیردولتی به فروش سلاح‌های فرانسوی به عربستان و امارات که متهم به جنایت جنگی در یمن هستند، فروش تسلیحات را برای زنده نگاه داشتن صنایع دفاعی کشور ضروری توصیف کرده است.
در این میان یک روزنامه آلمانی با استناد به اطلاعات وزارت اقتصاد آلمان نوشت که برلین برخلاف توافق دولت ائتلافی مبنی بر توقف صادرات تسلیحات به کشورهای شرکت‌کننده در جنگ یمن، قطعات جنگنده و تورنادو به عربستان سعودی تحویل داده است. روزنامه "تاگس شاو" آلمان در گزارشی با اشاره به اینکه دولت ائتلافی برلین توافق کرده بود که صادرات تسلیحات خود به کشورهای شرکت‌کننده در جنگ یمن را متوقف کند همچنین نوشت: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اخیرا در گزارشی از تشدید درگیری‌ها در یمن خبر داده است.
بر این اساس از سال ۲۰۱۵ صدها مدرسه از طریق حملات هوایی و بمباران‌ها در جنگ یمن ویران شده و حداقل ۲۲۰۰ کودک کشته شده‌اند. به نوشته روزنامه "تاگس شاو" آلمان این جنگ خونین همچنین با مشارکت عربستان سعودی همچنان ادامه دارد. عربستان سعودی در این جنگ از جنگنده‌های تیپ "یورو فیرتر" و تورنادوها استفاده می‌کنند. این‌ها ادوات جنگی هستند که همچنین آلمان در تولید و توسعه آن‌ها مشارکت دارد.
احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات در قرارداد ائتلافی درباره یک سیاست صادرات محدود تسلیحات توافق کردند و اعلام کردند که می‌خواهند با شرکای خود در زمینه پروژه مشترک اروپایی توافق کنند.
البته واقعیت به گونه‌ای دیگر به نظر می‌رسد.وزارت اقتصاد آلمان در پاسخ به پرسش "سویم داگدلان"، از نمایندگان حزب چپ پارلمان آلمان خبر داده است که بین سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ و سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ در مجموع حدود ۲ میلیون قطعات یدکی برای جنگنده‌ها و تورنادوها به عربستان سعودی تحویل داده شده است.
داگدلان که معاون فراکسیون حزب چپ پارلمان آلمان است این اقدام دولت آلمان را قابل درک ندانسته و در این‌باره اظهار داشته است: اینکه دولت آلمان با وجود محاصره و حملات هوایی هدفمند به غیرنظامیان در یمن همچنان تحویل قطعات جنگنده‌ها و تورنادوها به عربستان سعودی را تصویب کرده است اقدامی غیرمسئولانه است.


کد مطلب: 105420

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/105420/مايحتاج-آوارگان-هدف-جنگنده-های-سعودي

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir