کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

«نهنگ آبی» چالشی که با قمار مرگ به پایان می‌رسد

وقتی پای نهنگ آبی به زاینده‌رود باز شد

1 آبان 1396 ساعت 0:24


نامش نهنگ آبی است، کارش گرفتن جان نوجوانانی است که وارد قمار خودکشی می‌شوند، نوجوانانی که در ابتدا نهنگ آبی را بازی مهیجی تصور می‌کنند، اما پس از گذراندن ۵۰مرحله این بازی خودشان را از ارتفاع پرت می‌کنند و پایان زندگی‌شان را با دستان خود رقم می‌‌زنند.
چالش «نهنگ آبی» یک بازی اینترنتی است که در چندین کشور وجود دارد، بازی‌ای متشکل از یک سری از وظایف واگذاری شده به بازیکنان توسط مدیران در طول ۵۰ روز است که با چالش نهایی بازیکن نیاز به ارتکاب خودکشی دارد.

نام نهنگ آبی از کجا آمده است
اصطلاح «نهنگ آبی» از پدیده ساحل نهنگ می‌آید که مربوط به خودکشی است. با ورود و ثبت‌نام، اعضا نهنگ خطاب می‌شوند. این بازی در هندوستان بیشترین تعداد خودکشی را دارد، به‌طوری که پلیس هندوستان نصب و انتشار و حتی ذخیره فایل خام نصبی این بازی را جزء جرایم نرم‌افزاری محسوب کرد.
در این چالش اینترنتی ۵۰ مرحله‌ای از مخاطبان عمدتاً نوجوانان خواسته می‌شود روزانه تکلیف خود را انجام داده و در پایان، عکسی از خود را بفرستند تا بتوانند وارد مرحله بعد شوند. مرحله نخست این چالش کشیدن یک نهنگ آبی روی دست است و پس از آن برای مثال از کاربر خواسته می‌شود تا لب خود را ببرد، روی دست خود با چاقو کلمه‌ای را حک کند یا بالای یک ساختمان مرتفع با پاهای آویزان از خود عکس بیندازد.

سازنده نهنگ آبی
نهنگ آبی در سال ۲۰۱۳ در روسیه و با "F۵۷" یکی از نام‌های به‌اصطلاح "گروه مرگ" شبکه اجتماعی وی‌ کی شروع به‌کار کرد. فیلیپ بودکین دانشجوی سابق روانشناسی، کسی که از دانشگاهش اخراج شد، ادعا کرد که او بازی را اختراع کرده است. بودکین اعلام کرد که هدف او این بود که برای «پاک کردن» جامعه با فشار به کسانی که تلقی می‌شود هیچ ارزشی ندارند آنها را وادار به خودکشی کند.

قربانیان نهنگ آبی در اصفهان
روز شنبه ۲ دختر ۱۷ و ۱۸ ساله در اصفهان خود را از پل چمران اصفهان به پایین انداختند، در ابتدا همگان تصور می‌کردند این سقوط یک خودکشی است، یک خودکشی که ناشی از افسردگی دوران نوجوانی است، هرکس احتمالی می‌داد.
مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان گفت: روز شنبه ساعت ۱۱:۴۰ صبح خبری مبنی بر اینکه ۲ دختر جوان خود را از بالای پل چمران اصفهان به پایین پرتاب کرده‌اند، به مرکز ۱۱۵ اصفهان گزارش شد. این دو دختر بین ۱۷ تا ۱۸ سال سن دارند و یکی از آن‌ها که هوشیاری خود را از دست داده بود جان خود را از دست داد و نفر دوم نیز با شکستگی تمام اعضای بدن روبه‌رو است و تلاش‌ها برای زنده ماندن او ادامه دارد.
وقتی خبر سقوط این دو دختر در اصفهان و ایران پیچید همه دنبال دلیلی برای این کار آنها بودند و عده‌ای نیز حدس می‌زدند که شاید این دختران اسیر بازی نهنگ آبی شده‌اند، بازی‌ای که بیشتر شبیه قمار جان است و وقتی واردش شدی خلاصی از آن ممکن نیست، اما همه اینها در حد حدس و گمان بود اما ساعتی بیشتر طول نکشید که حدس‌ها به یقین تبدیل شد.

نهنگ آبی؛ علت خودکشی دختران جوان
فرمانده انتظامی استان اصفهان پیرامون علت سقوط ۲ دختر جوان در پل چمران اصفهان گفت: این ۲ دختر جوان با وارد شدن به بازی آنلاین "نهنگ آبی" دست به این اقدام زده‌ خود را از بالای پل چمران به پایین پرتاب کردند.
سردار مهدی معصوم‌بیگی افزود: با توجه به فوت کردن یکی از دختران و علت این حادثه، این پرونده به‌علت شرایط خاص خود نیازمند تحقیقات ویژه‌ای بوده و در حال بررسی است.

یکی از دختران هنوز زنده است
وی پیرامون وضعیت این ۲ دختر تصریح کرد: یکی از این دخترها به‌علت جراحات واردشده فوت کرده و دیگری با شکستگی‌های متعدد تحت درمان قرار گرفته است. یکی از دخترانی که دیروز به‌قصد خودکشی خود را از بالای پل چمران به پایین پرتاب کردند هنوز زنده است و تلاش پزشکان برای نجات جانش ادامه دارد.

چه‌کسانی وارد بازی نهنگ آبی می‌شوند
غیاثی، روان‌شناس با اشاره به اینکه چگونه یک بازی منجر به خودکشی می‌شود، گفت: روش بازی به‌گونه‌ای است که به فرد انگیزه می‌دهند که جلو برود، تا حدی هم تهدیدآمیز بازی را پیش می‌برند و پس از طی مراحلی از او می‌پرسند: "آیا مطمئنی که می‌خواهی ادامه دهی؟"، ناخودآگاه حس انگیزشی در او ایجاد می‌کنند که به بازی‌کردن تشویق می‌شود، وقتی که فرد تأیید کرد که می‌خواهد ادامه دهد از او می‌خواهند که لوکیشن گوشی‌اش را روشن کند.
وی افزود: از لوکیشن گوشی استفاده می‌کنند و او را تهدید می‌کنند به او می‌گویند که "ما نزدیک خانه‌تان هستیم"، نام مکان‌های نزدیک خانه را می‌گویند و نوجوان که نمی‌داند آن‌ها از چه حربه‌ای استفاده کرده‌اند، می‌ترسد و ۵۰ روز بازی را ادامه می‌دهد که در نهایت منجر به خودکشی او می‌شود.
غیاثی بیان کرد: فردی که وارد بازی شده می‌داند که دارد اشتباه می‌کند اما چون او را تهدید می‌کنند می‌ترسد که به خانواده‌اش بگوید، از خانواده‌ها می‌خواهیم که دقت بیشتری به نوجوانان خود داشته باشند و آن‌ها را کنترل کنند تا دچار چنین بازی‌های کثیفی نشوند.

هشدار؛ هشدار
این ۲ دختر جوان اصفهانی قربانیان نهنگ آبی در ایران هستند و هشداری برای تمام مردم جامعه؛ از خانواده‌ها گرفته تا مسئولان، خانواده‌هایی که به‌سادگی از کنار وقت گذراندن فرزندانشان در فضای مجازی می‌گذرند و گمان نمی‌کنند که خطر در یک‌قدمی آن‌ها باشد، خطری که با گرفتن جان فرزندی که سال‌ها برای بزرگ کردنش خون دل خوردند، به پایان می‌رسد.

ثریا قنبری - تسنیم


کد مطلب: 101523

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101523/وقتی-پای-نهنگ-آبی-زاینده-رود-باز

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir