?>?> سیاست روز - آمارهای اجتماعی به دست دولتمردان می‌رسد؟ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اندکی آن طرف‌تر از بازی‌های سیاسی؛

آمارهای اجتماعی به دست دولتمردان می‌رسد؟

29 آذر 1397 ساعت 1:27


سه ماه به پایان سال ۱۳۹۷ باقی مانده است. سالی که با چالش‌های اقتصادی فراوانی برای مردم سپری شد در انتها نیز چندان سال خوبی برای بازاریان و تولیدکنندگان نیست. همه ساله در انتهای سال رونق اقتصادی به برکت سال نو جدید کشور را فرا می‌گرفت. تب و تاب عید بازار را هم به جنب و جوش وا می‌داشت اما امسال حکایت دیگری است و بازار چندان به حالت و فرم همیشگی خود باز نگشته است. نگاهی به برخی از آمار و ارقامی که این روزها از وضعیت اقتصادی و سطح معیشت مردم از سوی نهادهای رسمی منتشر می‌شود، آژير هشدار را به صدا درآورده است.
اخیرا سیدپرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به مراجعه‌کنندگان برای تامین هزینه بیمارستان و رهن و اجاره‌بهایشان گفت: «در حال حاضر خانواده و یا فردی پشت نوبت دریافت مستمری نداریم و بیشترین مراجعات ما طی چند ماه اخیر که حدود ۲۵ درصد می‌شود، در بخش درمان و بیمارستان بوده است. پرداخت اجاره خانه و وام از دیگر مواردی بود که مراجعات زیادی به ما انجام شد. با توجه به افزایش قیمت‌های اجاره خانه و رهن، مددجویان ما از عهده پرداخت آن بر نمی‌آمدند به همین دلیل با مراجعه به کمیته امداد، خواستار تامین بخشی از این اجاره و یا رهن می‌شدیم و توانستیم این کمک‌ها را به روز کنیم.»
وی تصریح کرد: «در ماه‌های اخیر با افزایش۵۰ درصدی مراجعات مردمی مواجه بودیم که ۲۵ درصد مربوط به درمان بوده است، البته طی همین مدت کمک‌های مردمی نیز ۳۵ درصد رشد داشت.»
همچنین سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در حاشیه اجرای طرح دستگیری سارقان با بیان اینکه تاکنون به بیش از ۳۰۰۰ فقره انواع سرقت اعتراف کردند، گفت: «حدود ۴۰ نفر از این افراد نیز برای اولین‌بار دستگیر شدند و مابقی تنها یکبار سابقه دستگیری داشته‌اند.»
محمدرضا تاجیک نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگران در شورای عالی کار می‌گوید: «در صورتِ عدم تامین معیشت کارگران که زیر خط فقر نگه داشته شده‌اند، مشکلات حوزه تولید به سبب بی‌انگیزگی کارگران افزایش می‌یابد و چرخه تولید با مشکل مواجه می‌شود.»
رحمت‌اله پورموسی نایب رئیس کانون بازنشستگان مشهد، اظهار کرد: «امروز وضع معیشت بازنشستگان از کارگران هم بدتر است چون سن وسالی از آنها گذشته و دیگر نمی‌توانند کار کنند ولی متاسفانه بازنشستگان برای تامین هزینه‌های کمرشکن زندگی و درمان و دارو در به در دنبال کار می‌گردند و حتی به نظافت و نگهبانی در ساختمان‌ها هم تن می‌دهند.»
با اوضاع و احوال اقتصادی موضوع بیکاری نیز به یکی از نگرانی‌های این حوزه بدل شده است. ماجرای کارگران هفت‌تپه یکی از این موارد بود که به سبب اینکه تعداد کارگران این کارخانه بالا بود در فضای مجازی بیشتر نمود داشت اما کارگاه‌های کوچکی که تعدادشان زیاد است و جزو صنایع خرد به حساب می‌آیند نیز در این زمینه با مشکلاتی روبه‌رو هستند و برخی از آنها با تعدیل نیرو به کار خود ادامه می‌دهند. به اعتقاد کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی، بیکاری هم در سطح خرد و هم کلان، پیامدهای منفی بسیاری به دنبال دارد و فرد و جامعه را با چالش‌ها و آسیب‌های متعدد روبه‌رو می‌کند. در سطح خرد، بیکاری، دسترسی فرد و خانواده به امکانات مورد نیاز را کاهش می‌دهد، در نتیجه رفاه خانوار به سطحی پایین‌تر از سطح حداقل معیشت تنزل یافته و سایر اعضای خانواده با محدودیت بیشتری مواجه می‌شوند.
حال با توجه به این ضعف‌ها و کمبودها، پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۸۴۰ هزار نفر به جمعیت فعال کشور افزوده شود که ۸۰ درصد آنان را جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل خواهند داد.
این نگرانی‌ها امروز در جامعه وجود دارد. با وجود کاهش قیمت ارز باز هم شاهد هستیم که قیمت اجناس و کالاهای اساسی که قوت روزانه و غالب مردم را تشکیل می‌دهند نه تنها ارزان نشدند بلکه با افزایش قیمت نیز همراه شده اند. قیمت مرغ با ثبت رکوردی بی‌سابقه، در مراکز خرده‌فروشی به کیلویی ۱۳ هزارتومان رسید.
همین موضوع منجر شد تا آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه حل مشکلات اقتصادی با برخوردهای صرفا قضایی ممکن نیست و به تدبیر هر چه بیشتر دولت نیاز دارد، به دادستان‌های سراسر کشور دستور داد که در چارچوب قانون به موضوع گرانی‌ها ورود کنند.
با این شرایط مسئولان کشور بایستی فکری عاجل درباره وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بخصوص افراد قشر ضعیف جامعه بکنند. اینکه برخی از نمایندگان مانند علی مطهری با وجود افزایش سرسام‌آور قیمت دلار که بر زندگی مردم و تنگ تر شدن سفره‌هایشان تاثیربسزایی گذاشت با خوشبینی بیان می‌کند که «حدس می‌زند مردم با افزایش قیمت بنزین موافق هستند» نشان می‌دهد که چندان با فضای حاکم در جامعه همراه نیست.
بنزین هم جزو کالاهای مرجعی است که افزایش قیمت آن قطعا بر افزایش قیمت دیگر کالاها تاثیر می‌گذارد و قطعا مردم با افزایش بیشتر کالاها موافق نیستند. با این حال اقتصاد کشور حال و روز خوبی ندارد و متعاقب آن مردم از آینده خود با توجه به مسائلی چون قیمت بنزین در واهمه به سر می‌برند. دولت هم مانند گذشته حل مشکلات اقتصادی کشور را در خارج از کشور جست‌وجو می‌کند. با ترمیم کابینه هم قرار بود اتفاقات خوبی در کشور بیفتد اما با برخی انتصابات فامیلی و معروف به بنفش و حوادثی که در حوزه خودرو رخ داد برخی از امیدها در این حوزه کمرنگ شد. با این شرایط باید پرسید که دولت حواسش به این آمار و ارقام و زندگی مردم هست. جهان‌نیوز


کد مطلب: 107275

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/107275/آمارهای-اجتماعی-دست-دولتمردان-می-رسد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir