کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی:

خیانت، همجنسگرایی و... با کدام قانون مجوز می‌گیرند؟

7 دی 1395 ساعت 22:12


مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به محتوای غیر اخلاقی کتب منتشر شده با مجوز وزارت ارشاد گفت: کتب‌ مروج خیانت زنان به همسران با قوانین جمهوری اسلامی ایران چه نسبتی دارند؟ آیا در راستای ترویج اخلاق است؟
میثم نیلی در نشست خبری پس از ارائه گزارشی از فعالیت‌های مجمع ناشران انقلاب اسلامی به سیاست‌های فرهنگی دولت و عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقاداتی وارد کرد. او با خواندن از روی کتاب قوانین و مقرارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامات ارشاد و معاونت فرهنگی را نوعی تخطی از قانون دانست که مدیران ارشاد باید پاسخگو باشند.
وی با اشاره به اینکه دولت بسیار روی منشور حقوق شهروندی مانور می‌دهد اما نسبت به وظایف خود که قانون است و اجرای درست آنها اصلی‌ترین حقوق شهروندی محسوب می‌شود سستی می‌کند گفت: که این‌ها قانون است و ما بیانیه نمی‌خوانیم.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیاست‌گذاری فرهنگی در دولت یازدهم گفت: نقد سیاست‌ها و عملکردها و به عبارتی نقد رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بخش بیشتر مد نظر است و این سخنان ناظر به شخص نبوده و معطوف به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور فرهنگی آن به خصوص سیاست‌های آنها در حوزه نشر است.
او اضافه کرد: این بحث‌ها معطوف به یک طیف خاص حوزه نشر نیست و این نگرانی‌ها در تمامی اهالی نشر دیده می‌شود. این نگرانی‌ها در طول سالها به سوی بدتر شدن پیش رفته است. یکی از انتقادهای ما به وزارت ارشاد کمیت‌گرایی افراطی به خصوص در حوزه نشر است. نگاهی که در حال دامن زده شدن است و تمام دلسوزان فرهنگی و حتی برخی از مدیران می‌دانند که کمیت‌گرایی به محتوا و اساس فرهنگی ضربه می‌زند. وقتی در ارشاد کمیت کتاب‌ها برای جایزه گرفتن مهم می‌شود طبیعتاً نتیجه آن انتشار کتاب‌های کم ارزش و کم تیراژ و غیر فرهنگی است یا زمانی که در نمایشگاه کتاب تهران متراژ غرفه ناشر متوسط به تعداد کتابهای منتشر شده در سال باشد سبب رواج کتاب‌های کم ارزش می‌شود.

مدیران به کمیت‌ها افتخار می‌کنند
نیلی گفت: این سیاست‌های غلط و ارزیابی‌های نادرست سبب شده شاهد ناشرانی باشیم که کتاب‌های شبه ماکت تولید می‌کنند در حالیکه عملاً تولید نشده و فقط چند نسخه دیجیتال از آنها چاپ شده و اطلاعات آنها در خانه کتاب ثبت شده و عملاً وجود خارجی ندارد و این سبب شده کتاب‌های ضعیف و غیر قابل استفاده گسترش پیدا کند تا جایی که یکی از عناصر ضد انقلاب جریان روشنفکری به تازگی در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که ۹۶ درصد کتابهای منتشر شده در کشور از نظر کیفی کتاب نیستند در حالیکه می‌بینیم که تعداد عناوین کتاب مایه افتخار مدیران فرهنگی است.
او اضافه کرد: نتیجه این تورم عناوین چه بوده است و همین آیا مانع کتابخوانی نیست؟ حمایت وزارت ارشاد ببه صورت عملی از فعالیت‌های شبه‌نشر است، فعالیت‌های غیر فرهنگی که با کاغذ ارتباط دارد اما موجب ارتقای معرفت نمی‌شود.

انتقاد به سیاست‌های ارشاد در ارزیابی ناشران
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به گزارشی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کرده گفت: می‌خواهم از این گزارش مواردی را برای نمونه ذکر کنم. برای مثال ۱۰ عنوان پر شمارگانی که در این گزارش برای هر ماه به آن اشاره شده در ماه فروردین ۳ عنوان اول آن کتب کمک درسی بوده که با تیراژ ۶۵۰ هزار نسخه منتشر شده است. در ماه اردیبهشت ۴ عنوان اول ۴ کتاب کمک درسی بود. در ماه خرداد این تعداد به ۵ عنوان رسیده که شمارگان آنها ۳۵۴ هزار نسخه بوده است. در مردادماه شاهد ۳ عنوان کتاب کمک درسی هستیم و این میزان در شهریورماه به ۷ عنوان از میان ۱۰ عنوان اول به کتب کمک درسی رسیده که حدود ۳۵۰ هزار نسخه می‌شود.
وی افزود: متوسط شمارگان هر کتاب از کتب کمک درسی ۸۲ هزار نسخه در ۶ ماه نخست است، نتیجه این می‌شود ناشری که با ۲۰۰ نسخه کتاب منتشر می‌کند در شمارگان متوسطی که از سوی ارشاد ارائه می‌شود جا می‌ماند. مشکل از سوی ناشران کمک آموزشی نیست که به واسطه سیاست‌های غلط مشغول فعالیت هستند. آنچه که مورد انتقاد است سیاست‌های ارشاد در ارزیابی‌ها است. جمع شمارگان ۲۲ عنوان در ۶ ماه نخست ۲۲ میلیون نسخه است که این آمارها موجب افت جهت‌دهی فرهنگی شده است.

سیاست‌های تشویقی که اجرا نمی‌شوند و کتاب‌هایی که رها می‌شوند
نیلی گفت: وزارت ارشاد اولین وظیفه‌اش رشد فرهنگ است و این آمارها به ما می‌گوید اگر در ارشاد تغییرات جدی در سیاست‌گذاری رخ ندهد همچنان باید شاهد افول وضعیت فرهنگی کشور باشیم. در حوزه سیاست‌های تشویقی و تنبیهی می‌بینیم که ارشاد عملکرد درستی ندارد. برای مثال جایزه کتاب سال که حدود یک ماه دیگر برگزار می‌شود و معمولاً با حضور رئیس‌جمهور محترم اجرا می‌شود و ایشان هم اغلب در آن سخنانی در حوزه رفع ممیزی و مانند آن بیان می‌کنند و به برخی کتب جایزه داده می‌شود اما بعد از آن دیگر اتفاقی برای کتاب‌های برگزیده نمی‌افتد. باید سئوال کرد چه اتفاقی برای این ناشران و کتابها می‌افتد در حالیکه آنها را رها می‌کنند. عموم این کتاب‌ها نیازمند سیاست تشویقی منطبق بر بازار هستند، ما در جایزه کتاب سال یا جایزه‌های دیگر مانند پروین اعتصامی و جلال باید کاری کنیم که آن کتاب بازار را در نوردد.
وی افزود: اما در حوزه سیاست‌های تنبیهی ما شاهدیم که ارشاد به شدت دچار خلل است. در این بخش ترجیح می‌دهم با زبان قانون با هم صحبت کنیم. توصیه می‌کنم آقای رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایشان کتاب قوانین و مقررات ارشاد را که خودشان چاپ کرده‌اند را یک بار با دقت مطالعه کنند بخصوص در حوزه کتاب دقت بیشتری کنند و پاسخگوی قانون و اجرا نشدن آن باشند. رشد ایمان و فضائل، جلوگیری از نفوذ فرهنگی اجانب آگاهی جهانیان نسبت به اهداف انقلاب و گسترش روابط فرهنگی با جهان به خصوص مسلمین و مستضعفان جهان اهدافی است که در این کتاب به آن اشاره شده اما آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مسیر حرکت می‌کنند؟‌بهتر است خودشان کلاه خود را قاضی کنند.

وزیر ارشاد پاسخگوی مطالبات قانونی باشد
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به قانون گفت: اجرای قانون مهمترین مطالبه جبهه انقلاب از شخص وزیر است، در حوزه سیاست‌های نظارتی ارشاد وظایف خود را عمل نمی‌کنند، وضعیت آشفته کتاب، نشر، توزیع و تولید به عدم اجرای قوانین باز می‌گردد. نظارت بر فعالیت ناشران و کتاب‌فروشان از وظایف ارشاد است و آنها باید تشخیص دهند که ناشر و کتاب‌فروش در مسیر سیاست‌های جمهوری اسلامی است یا خیر.
او اضافه کرد: معافیت موسسات نشر بخصوص کتاب‌فروشان از مالیات با تمام پیگیری‌هایی که صورت گرفت اما همچنان شاهد هستیم که در این وضعیت رکود اقتصادی درگیر آن هستیم. آیا کتاب‌هایی که توسط ارشاد، معاونت فرهنگی و اداره کتاب آن مجوز می‌گیرد نسبتی با این قوانین و چارچوب‌ها دارد؟ وزیر ارشاد معاون فرهنگی و مدیر اداره کتاب آنها را به خواندن این قوانین دعوت می‌کند، اینها قانون است، اگر دولت قانون را اجرا نکند دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. وزیر ارشاد باید پاسخگوی اجرای قانون و مطالبات قانونی باشد، ما بیانیه نمی‌خواهیم، اینها قانون است و حق شهروندان جامعه است که قانون کشور اجرا شود.

خیانت به همسر، همجنسگرایی و خودارضایی با کدام قانون مجوز می‌گیرند؟
میثم نیلی در ادامه با اشاره به گزارشی که از کتاب‌های مسئله‌دار تهیه کردند و طی روزهای آینده برای وزیر ارشاد ارسال می‌کنند گفت: پیش از این ۲ گزارش نیز به ارشاد داده‌ایم و نمی‌توانند بگویند که بی‌خبریم و گزارش‌های ما ناصحانه و خیر خواهانه بوده اما همچنان شاهدیم که آن کتاب‌ها در بازار کتاب وجود دارند و برخی تجدید چاپ می‌شوند. کتاب‌های مروج خیانت زنان به همسران با قوانین جمهوری اسلامی چه نسبتی دارند؟ آیا در راستای ترویج اخلاق است؟ آیا این کتاب‌ها به نفع خانواده است؟ چرا در ژانر خیانت به خانواده در کشور ما به وفور کتاب در حال انتشار است؟
وی افزود: کتاب‌های مروج همجنس گرایی را طی ۶ ماهه نخست امسال با مجوز ارشاد در بازار می‌بینیم، این کتاب‌ها برای مقابله با لاابالی‌‌گری منتشر شده است یا در راستای اجرای ضوابط نشر کتاب است؟ کتاب‌هایی که اقوام ایرانی را مورد تمسخر و تهدید قرار می‌دهند و حتی ملل مسلمان را تحقیر می‌کنند در راستای قانون مجوز گرفته‌اند؟ در کتب روانشناسی علناً به خود ارضایی و مصرف مشروبات الکلی توصیه شده است و رواج دهنده سبک زندگی غربی هستند. این کتب در راستای قانون مجوز گرفته‌اند که مجری قانون باید پاسخگوی آن باشد.

بخشی از ولنگاری فرهنگی معطوف به مدیریت فرهنگی کشور
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: ناشری که این کتاب‌ها را منتشر می‌کند جزء ۳ ناشری است که هر سال مورد تشویق قرار می‌گیرد و بهترین غرفه‌ها را در نمایشگاه کتاب در اختیار دارد و هیچ برخوردی با آنها نمی‌شود. حمایت‌هایی که در ارشاد صورت می‌گیرد به وضوح از جریان دلبسته و پای کار انقلاب، کم و محدود و قطره‌چکانی شده و به عکس حمایت‌ها از جریان‌های غیر مومن به انقلاب چشمگیر و تصاعدی است.
او اضافه کرد: عدم مدیریت در حوزه نشر مشکل دیگری است که شاهد آن هستیم، نویسندگان و ناشران در بدترین وضعی اقتصادی به سر می‌برند و اوضاع مدیریت نشر در هیچ دوره‌ای به این شکل ولنگار نبود و مسئله ولنگاری فرهنگی بخشی از آن معطوف به مدیریت فرهنگی است.
نیلی گفت: کتابفروشی‌ها در آستانه تعطیلی هستند اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد. ناشران مشکل نقدینگی دارند اما کسی به فکر نیست و وزارت ارشاد نقشی در این راستا ندارد.
او با اشاره به هیأت نظارت بر نشر، گفت: برگزاری هیأت نظارت و اجرای سیاست‌های مرتبط از وظایف وزیر و معاون فرهنگی است و از آنها باید سئوال شود اکثر اعضای هیأت نظارت که با آنها صحبت کرده‌ام می‌گویند برای شرکت در جلسات از ما دعوت نمی‌شود و آنهایی که دعوت می‌شوند به این خاطر که احساس می‌کنند عملاً اتفاقی نمی‌افتد، شرکت نمی‌کنند.

این‌ها مطالبات ما از حقوق شهروندی است
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در پایان گفت: مسئله کاغذ یکی از دلایل ضعف مدیریتی است چرا باید کاغذ گران شود در حالیکه ما در ۶ ماهه نخست شاهد نوسان ارز نبوده‌ایم. قیمت کاغذ در ۶ ماهه اول ۹۵ با ۳۰-۴۰ درصد افزایش قیمت روبه‌رو بود و اینها آیا غیر از این است که نشان‌دهنده ضعف مدیریتی در دولت است که ضرورت اصلاح مدیریتی در ارشاد را نشان می‌دهد. ساختار و سازمان ارشاد نه راهبرد دقیق و نه صحت عمل درستی دارد. این سخنان بخشی از مطالبات حقوق شهروندی ما بود که دولت یازدهم از آن بسیار دم می‌زد.


کد مطلب: 97987

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/97987/خیانت-همجنسگرایی-کدام-قانون-مجوز-می-گیرند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir