کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برخلاف آنچه متولیان ادعا می‌کنند؛

سیطره گرانی بر سر بازار کالاهای اساسی

10 خرداد 1397 ساعت 1:51

معاون نظارت بر کالاهای مصرفی سازمان حمایت با بیان اینکه در ستاد تنظیم بازار سقف و کف قیمت‌ها تعیین شده است افزود: براساس آخرین مصوبه این ستاد گوشت مرغ می‌تواند از ۷ هزار و ۱۰۰ تومان تا ۷ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار عرضه شود. داوود موسوی گفت: افزایش قیمت‌ها براساس مصوبه ستاد هدفمندی یارانه‌ها تا شش درصد برعهده این سازمان است اما برای بیش از آن گزارش کارشناسی تهیه می‌کنیم و این گزارش به کارگروه تنظیم بازار ارائه و براساس شرایط، تعیین قیمت می‌شود. وی با بیان اینکه در ستاد تنظیم بازار سقف و کف قیمت‌ها تعیین شده است افزود: براساس آخرین مصوبه این ستاد گوشت مرغ می‌تواند از ۷ هزار و ۱۰۰ تومان تا ۷ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار عرضه شود و اگر قیمت مرغ به بیش از این قیمت برسد دولت به عرضه گوشت مرغ اقدام می‌کند و اگر به کمتر از ۷ هزار و ۱۰۰ تومان برسد گوشت مرغ را از تولیدکنندگان می‌خرد. موسوی گفت: براساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی به ستاد تنظیم بازار، قیمت گوشت مرغ از ۶ هزار و ۲۰۰ تومان به ۷ هزار و ۶۰۰ تومان افزایش یافت و اکنون دولت روزی ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ با قیمت ۷ هزار و ۶۰۰ تومان از تولیدکنندگان خریداری می‌کند. وی افزود: برای کنترل قیمت گوشت قرمز نیز که از ۱۶ هزار تومان به ۲۴ هزار تومان در هر کیلو دام زنده افزایش یافت بحث ممنوعیت صادرات دام مطرح شده است. معاون نظارت بر کالاهای مصرفی سازمان حمایت گفت: از اواخر سال ۹۵ نیز طرح واردات گوشت سرد تازه از استرالیا و کشورهای آسیای میانه در دستور قرار گرفت.


آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار تورم اردیبهشت‌ماه را ۸ درصد اعلام می‌کند اما این ۸ درصد تنها در روی کاغذهای دولتی است و اگر گذری به بازارهایی که کالاهای اساسی را به فروش می‌رسانند بزنید؛ این رقم نه تنها ۸ درصد که دربرخی موارد بیش از ۱۰۰ درصد است و عمده این محصولات همان کالاهایی هستند که درجرگه کالاهای اساسی از آن یاد می‌کنند.
روز گذشته گزارشی از سوی بانک مرکزی اعلام شد که نشان می‌دهد برخی کالاها در مقایسه با سال قبل رشد قابل توجهی داشته‌اند به عنوان مثال قیمت خرده‌فروشی لبنیات در هفته منتهی به چهارم خردادماه نسبت به هفته مشابه سال قبل، ۸.۵ درصد، تخم‌مرغ ۵۱ درصد، برنج ۲.۷ درصد، میوه‌های تازه یک درصد و سبزی‌های تازه ۳.۴ درصد افزایش داشته است و این رقم با تمام صحبت‌‌هایی که از سوی متولیان مبنی بر وجود نظارت و عدم افزایش بی‌رویه کالاها تناقض دارد.
مطابق با آمارهای رسمی اعلام شده، قیمت خرده‌فروشی لبنیات در هفته منتهی به چهارم خردادماه نسبت به هفته مشابه سال قبل، ۸.۵ درصد، تخم‌مرغ ۵۱ درصد، برنج ۲.۷ درصد، میوه‌های تازه یک درصد، سبزی‌های تازه ۳.۴ درصد، گوشت قرمز ۲۳.۳ درصد، چای ۲۰.۷ درصد و روغن نباتی ۱.۹ درصد رشد داشته‌ است. همچنین قیمت خُرده‌فروشی گروه حبوب ۱.۴ درصد، گوشت مرغ ۰.۲ درصد و قند و شکر ۴.۱ درصد کاهش یافته‌ است.
در گزارش بانک مرکزی مبنی بر اعلام نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی را در هفته منتهی به چهارم خردادماه اعلام کرد که طی آن قیمت ۸ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش نشان می‌دهد. در هفته منتهی به چهارم خردادماه نرخ لبنیات ۰.۳ درصد، تخم مرغ ۳.۴ درصد، برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۰.۷ درصد، میوه‌های تازه ۶.۶ درصد، سبزی‌های تازه ۴.۸ درصد، گوشت قرمز ۴.۷ درصد و قند و شکر ۰.۷ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ گوشت مرغ ۶.۹ درصد کاهش یافت، قیمت چای و روغن نباتی نیز نسبت به هفته پیش از آن ثابت ماند.
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه معادل ۰.۳ درصـد و کره پاستوریزه ۳.۶ درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. همچنین بهای تخم‌مرغ معادل ۳.۴ درصد افزایش یافت و شانه‌ای ۱۱۰ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش می‌رفت.
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک ثابت بود و بهای برنج داخله درجه دو معادل ۰.۶ درصد افزایش داشت. در گروه حبوب قیمت لپه نخود معادل ۰.۴ درصد و عـدس ۰.۳ کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۸ درصد تا ۲.۱ درصد افزایش یافت.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری سیب زرد، لیموشیرین و گیلاس عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شـهر اقـلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت هلو معادل ۲.۹ درصد و موز ۴ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۵ درصد تا ۴۰.۲ درصد افزایش داشت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت کدو سبز معادل ۶.۴ درصد، پیاز ۰.۶ درصد و لوبیاسبز ۰.۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۲.۳ درصد تا ۱۲.۳ درصد افزایش یافت.
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۵.۱ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۳.۶ درصد افزایش یافت؛ ولی بهای گوشت مرغ معادل ۶.۹ درصد کاهش داشت.
در این هفته قیمت قند معادل ۰.۴ درصد و شکر یک درصد افزایش یافت و بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.


کد مطلب: 104593

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/104593/سیطره-گرانی-سر-بازار-کالاهای-اساسی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir