?>?> سیاست روز - سیاسی‌کاری یا رسیدگی به داد مردم؟ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نیت نمایندگان طراح تحقیق و تفحص از شهردار؛

سیاسی‌کاری یا رسیدگی به داد مردم؟

25 اسفند 1395 ساعت 10:54


مردم برایشان مهم نیست کدام جناح و چه آقا و خانمی تخلف کرده‌اند، مردم دلشان می‌خواهد با همه تخلفات برخورد شود بدون نگاه به اینکه رنگ هر یک از متخلفان چیست. مردم دلشان می‌گیرد از اینکه با نگاه به برچسب‌ها تصمیم می‌گیرند فرد متهم است یا محق؛ اگر این نگاه به برچسب‌ها توسط مسئولان و از آن فاجعه‌بارتر توسط نمایندگان مردم صورت بگیرد که دیگر فاجعه اندر فاجعه می‌شود. مردم دلشان می‌خواهد مجلس و نمایندگانی که برگزیده شده‌اند به پلاسکو همان قدر اهمیت بدهند که به فاجعه به وقوع پیوستن تصادف دو قطار در ایستگاه هفت‌خوان؛ و یا مشکلات متعدد مردم در استان‌های دارای ریزگرد که سرآمد همه آنها خوزستان است.
مردم دلشان می‌خواهد نمایندگان همانقدر که املاک نجومی را تقبیح می‌کنند حقوق‌های نجومی را هم نفی کنند و اینطور نباشد که بگیر و ببند سیاسی برای املاک نجومی راه بیندازند و به جای برخورد با حقوق‌های غیرقانونی، قانونی را تعریف کنند که حقوق‌های غیرشرعی و حرام را قانونی جلوه دهد!
مردم دلشان می‌گیرد از برخوردهای جناحی و سلیقه‌ای دلشان می‌خواهد برای ریال به ریال تخلف‌های صورت گرفته از متخلفان جواب گرفته شود؛ چرا به تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان ورود نشد و تحقیق و تفحصی صورت نگرفت؟! و هزاران چرای دیگر و یا حتی بدتر از آن از آنهایی که تحقیق و تفحص صورت گرفت اطلاع‌رسانی عمده نشد؟ چرا هنوز گزارش کیفیت بنزین‌های وارداتی با وجود تاکید مجلس علنی نشده است؟! اینها را گفتیم تا برسیم به طرح تحقیق و تفحصی که روز گذشته در صحن علنی مجلس توسط نمایندگان رد شد؛ طرح تحقیق و تفحص که مدت‌هاست به یک سناریوی سیاسی برای اردونشینان جناحی خاص مبدل شده بود، روز گذشته با رای نمایندگان مجلس مجددا رد شد.
فروش تراکم، واگذاری املاک و همچنین تغییر کاربری‌ها سه ضلع مثلثی بود که سعی در به حاشیه کشاندن شهرداری تهران و تحت‌الشعاع قرار دادن خدمات یک دهه این نهاد را داشت. اساسا طرح تحقیق و تفحص جزئی لاینفک از اختیارات نمایندگان ملت به حساب می‌آید، اما نکته حائز اهمیت اینکه اهدافی که همواره در بحث تحقیق و تفحص مدنظر است در پرونده شهرداری تهران به چشم نمی‌خورد.
شفاف‌سازی هدف اصلی طرح تحقیق و تفحص به شمار می‌رود، اما بنا به گفته بسیاری از اعضای کمیسیون عمران مجلس، قالیباف با حضور مکرر خود در بهارستان هیچ نقطه ابهام‌آمیزی را باقی نگذاشت تا زمینه‌ای برای کلید خوردن این طرح باقی بگذارد حسین مقصودی یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس است در گفت‌و‌گویی به دلایل نمایندگان برای رد طرح تحقیق و تفحص می‌پردازد. او معتقد است به دلیل شفاف‌سازی صورت گرفته توسط شهردار تهران و نبود هیچ نقطه ابهام‌آمیز برای نمایندگان، طرح تحقیق و تفحص از شهرداری رد شد.
این نکته‌ای است که دامادی دیگر عضو کمیسیون عمران نیز بر آن مهر تایید می‌زند. او می‌گوید: شهردار تهران در چندین نوبت خود را به بهارستان رساند و پاسخگوی سوالات نمایندگان مجلس، در این شرایط هیچ نقطه ابهامی نیز برای اعضای کمیسیون عمران باقی نماند.
اما برای بررسی چرایی تاکید برخی از نمایندگان بر تصویب طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران باید دو رویکرد را مورد توجه قرار داد. نکته اول عملکرد و خدمات عیان محمدباقر قالیباف طی یک دهه اخیر در شهرداری تهران است. مهرداد لاهوتی رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی موفقیت‌های شهرداری پایتخت طی یک دهه اخیر را موضوعی غیرقابل انکار می‌داند. این نماینده مجلس می‌گوید: کافیست در مقام قیاس برآییم و تعصبات سیاسی را کنار بگذاریم تا به موفقیت‌های چشمگیر این نهاد پی ببریم.
نکته دوم، زمان محدود تا سوت آغاز انتخابات ریاست جمهوری است. در روزهایی که گمانه‌زنی‌های طیف اصلاح‌طلب مبنی برحضور شهردار تهران در انتخابات است - این در حالیست که هیچ خبر رسمی مبنی بر حضور وی منتشر نشده - تمامی تلاش‌ها معطوف به ناکارآمد جلوه دادن قالیباف شده است. این شرایط بخشی از فضای سپهر سیاسی کشور را به سوی بد اخلاقی سوق داد تا تعدادی از نمایندگان مردم با تاسی از راهبرد تعیین شده خارج از بهارستان، در مسیر سیاه نشان دادن سپیدی گام بردارند.
به هرشکل طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به بن‌بست خورد تا سیاسی‌کاری نتواند مانعی بر سر راه خدمت‌رسانی به مردم شود. یازده سال از عمر مدیریت شهری اخیر پایتخت می‌گذرد و برای ناکارآمد نشان دادن این سیستم در بین افکار عمومی تلاش شد تا ابزار سیاسی کاری استفاده شود، اما پاسخگویی قالیباف و تاکید او بر روشن شدن زوایای پنهان اتهامات وارد شده، به نوعی طراحان این سناریو را ناامید کرد تا شفاف‌سازی شهردار تهران در مسیر ابهامات مطرح شده، تمام نقشه‌های یک جریان خاص سیاسی نقش بر آب شود.
هر چند قبول داریم شهرداری هم صد درصد عاری از عیب و خطا نیست اما بهتر است برای پرداختن به بررسی‌ها و درخواست‌ها برای محکوم کردن به خاطر خراب کردن جناح‌های یکدیگر به داد درد مردم برسید، همانقدر که مردم آسیب دیده تهران از خراب شدن پلاسکو نیاز به حمایت داشتند مردم خوزستان و آنهایی که در تصادف دو قطار در ایستگاه هفت‌خوان کشته شدند هم نیاز به حمایت دارند و چقدر نامیمون و بد است که یکی را بر دیگری به دلیل همسو بودن با جناح خود نادیده بگیریم.
البته لازم به ذکر است که پیش از این تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران در واگذاری املاک و پروژه‌های مشارکتی به اشخاص حقیقی و حقوقی در جلسه ۲۵ بهمن‌ماه سال‌جاری نیز رد شده بود. اما با وجودی که در همین مجلس ساز و کار تحقیق و تفحص از شهرداری توسط شورای شهر تعبیه شده بود اما باز هم طرح تحقیق و تفحص از شهرداری کلید خورد!!
محمود صادقی طراح این طرح پیش از به رأی گذاشتن رد این تحقیق و تفحص، گفت: برخی نمایندگان که خواستار این تحقیق و تفحص بودند در سه حوزه فروش تراکم، فروش املاک و تغییر کاربری‌ها از شهردار تهران سؤالاتی را مطرح کردند که از پاسخ‌های وی قانع نشدیم!! اما انگار قانع نشدن نمایندگان از پاسخ‌های داوطلبانه صورت گرفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی فقط مربوط به قشر خاصی بود چون اکثریت مجلس با رد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در لفافه گفتند که از صحبت‌های مطرح شده شهردار در صحن علنی قانع شده بودند و مشکلی با برنامه‌های وی نداشتند، اما اینکه طرح سوال از رئیس‌جمهور به خاطر مشکلات عدیده خوزستان و ریزگردهایی که پانزده روز مردم را فلج کرد و همچنان ادامه دارد با وجود پیگیری نمایندگان استان خوزستان مسکوت می‌ماند و موافقان دولت این اتفاقات را سیاسی تعبیر می‌کنند اما پیگیری طرح تحقیق و تفحص از شهرداری را عین حقوق خود می‌دانند، کاش برخی از نمایندگان که عملکردشان مشخص است به مردم پاسخ دهند چرا با توجه به اتفاقات صوت گرفته در برخورد دو قطار استیضاح آخوندی را با دو ماه و نیم تاخیر برگزار کردند و در برخورد قاطع با حقوق‌های نجومی با رای به حداکثر ۲۴ میلیونی حقوق در از نظر مردم مردود شده‌اند اما با برخی تخلفات دیگر که بارها و بارها به آن از جناح‌های بی‌طرفی چون قوه قضاییه و دیده‌بان شفافیت پرداخته شده موضع‌گیری خاص دارند؟!

سوشیانت آسمانی


کد مطلب: 98805

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98805/سیاسی-کاری-یا-رسیدگی-مردم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir