کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بحران کرونا همچنان در آمریکا جان اقلیت‌ها را می‌گیرد

پایان قرنطینه اقتصادی به قیمت مرگ سیاه‌پوستان

17 ارديبهشت 1399 ساعت 23:04


در حالی ترامپ بر بازگشایی کسب و کارها تاکید دارد که پایگاه اینترنتی دیدبان حقوق بشر هشدار داد بسیاری از ایالتهای جنوبی آمریکا بدون ایجاد شرایط ایمنی لازم در حال بازگشایی هستند که این مسئله جان شهروندان به خصوص کارگران سیاه‌پوست را تهدید می‌کند.
پایگاه اینترنتی دیدبان حقوق بشر در مطلبی نوشت برنامه فرمانداران چند ایالت جنوبی آمریکا برای کاستن از محدودیتهای مرتبط با همه‌گیری «کووید-۱۹» و دستورات ماندن در خانه، برای کارگران چاره‌ای باقی نمی‌گذارد جز این که برای کسب درآمد زندگی خود را در خطر قرار دهند. این در حالی است که مقامات بهداشتی و کارشناسان پیش از این هشدار داده‌اند که برداشتن زودهنگام محدودیتها در آمریکا می‌تواند باعث افزایش نرخ مرگ‌ومیر و وقوع موج مرگبارتر دوم شود.اکنون ائتلافی از فعالان سیاه‌پوست، کارشناسان و قانون‌گذاران در حال جلب کردن توجهات به آسیب این سیاستها به خصوص بر کارگران سیاه‌پوست هستند. این ائتلاف اخیراً با امضای طوماری از فرمانداران چند ایالت جنوبی خواسته برای اولویت دادن به سلامت و امنیت کارگران در برابر منفعت‌‌طلبی، به سرعت وارد عمل شوند و به منظور اتخاذ برنامه‌های ایمنی و اختصاص منابع حفاظت شخصی برای کارگران پیش از برداشتن محدودیت ها اقدام کنند.
بنابر گزارش دیدبان حقوق بشر، دست‌کم در ۹ ایالت جنوبی جایی که محل سکونت اغلب سیاه‌پوستان آمریکایی است، شرایط لازم که به گفته متخصصان بهداشت و سلامت قبل از بازگشایی ایمن نیاز است، فراهم نیست، با این حال فرمانداران به قیمت جان کارگران، در حال حرکت به سوی بازگشایی هستند.
سیاه‌پوستان به خصوص تعداد بیشماری از زنان، در مشاغل با درآمد پایین فعال هستند که مستلزم ارتباط با افراد دیگر است. کسانی هم که به دلیل ایمنی پایین حاضر به بازگشت سر کار نباشند، از مزایای بیکاری محروم خواهند شد و این یعنی درآمدی نخواهند داشت.تاکنون نیز آمار نشان می‌دهد سیاه‌پوستان آمریکایی تلفات بیشتری در همه‌گیری کرونا داشته‌اند. این تاثیر نابرابر بر سلامت مردم سیاه‌پوست، باعث جلب توجهات به سوی نژادپرستی و نابرابری‌های ساختاری در ایالات متحده شده است. جایی که احتمال بیشتری دارد که آنها درآمد کم‌تری داشته باشند، وضع سلامتی‌شان مساعد نباشد و به طور مثال به دیابت و فشار خون مبتلا باشند و حالا هم به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ جان ببازند.این ائتلاف همچنین خواستار گسترش برنامه بهداشتی «مدیکید» در این ایالتها شد تا پوشش مراقبتهای پزشکی برای بزرگسالان کم‌درآمد در ایالتهای جنوبی افزایش یابد. این اقدام می‌تواند از بسته شدن بیمارستانهای روستایی ممانعت کند و مراقبتهای پزشکی ضروری برای جوامعی که با فقر مواجهند به خصوص مردم منطقه «بلک بِلت» در جنوب را تامین کند.
دیدبان حقوق بشر در پایان تاکید کرد سیاستهای بازگشایی اقتصادی نباید کارگران را مجبور کند بین کسب درآمد و به خطر انداختن زندگی خود یا نداشتن درآمد و فقر بیشتر دست به انتخاب بزنند. سیاه‌پوستان مناطق جنوبی می‌خواهند کار کنند، اما نباید برای کار کردن جان خود را بدهند.
در این میان بعد از بیکاری شدیدی که در آمریکا بر اثر شیوع ویروس کرونا به وجود آمده، آمریکایی‌ها مجبور شده‌اند یا اجاره خانه‌ خود را پرداخت کنند و یا به فکر غذا برای خود باشند.وبگاه «یو‌اس‌ای تودی»‌ در گزارشی که امروز منتشر شد به افزایش بیکاری در آمریکا به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و نوشت، طی هفت هفته در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در آمریکا، ۳۰ میلیون آمریکایی کار‌های خود را از دست داده‌اند و مجبور شده‌اند بین دو گزینه پرداخت اجاره یا قبض‌های خدماتی و تهیه غذا برای خود و خانواده‌شان یکی را انتخاب کنند.
در همین حال رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا روز سه‌شنبه در سخنانی در تضاد با اظهارات وزیر خارجه و رئیس جمهور آمریکا گفت که منشأ ویروس کرونا مشخص نیست. «مایک میلی» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا روز سه‌شنبه گفت هنوز مشخص نیست که آیا ویروس کرونا از بازار جانواران زنده، در آزمایش یا جای دیگر پدیدار شده اما تاکید کرد که دیدگاه آمریکا این است که این ویروس احتمالا ساخت انسان نباشد.


کد مطلب: 113656

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113656/پایان-قرنطینه-اقتصادی-قیمت-مرگ-سیاه-پوستان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir