کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کشتار مسلمانان در میانمار، کشمیر و سریلانکا ابعاد جدیدی گرفت

نسل‌کشی سیستماتیک

16 اسفند 1396 ساعت 0:17


کشتار مسلمانان در شبه قاره ابعاد جدیدی گرفته چنانکه در میانمار، کشمیر و سریلانکا نسل‌کشی سیستماتیک مسلمانان در جریان است.
«اندرو گیلمور»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور حقوق بشر دیروز سه‌شنبه و پس از بازدید ۴ روزه خود از اردوگاه‌های مسلمانان روهینگیا در «بازار کاکس» بنگلادش گفت: با توجه به آنچه که ما در منطقه بازار کاکس دیدیدم فکر نمی‌کنم بتوان نتیجه دیگری جز اینکه میانمار هنوز به پاکسازی قومیتی مسلمانان روهینگیا ادامه می‌دهد، بگیریم.
وی در بیانیه‌ای افزود: به نظر می‌رسد خشونت‌های سازمان‌یافته و گسترده‌ای علیه روهینگیایی‌ها در حال انجام است. از روز ۲۵ آگوست پس از آن‌که موج جدید خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا آغاز شد، خانه‌هایشان به آتش کشیده شد و زنان و کودکانشان مورد تجاوز ارتش میانمار قرار گرفت که در نتیجه آن بیش از ۷۰۰ هزار نفر از این افراد آواره شده و به بنگلادش گریخته‌اند. مسلمانان میانماری ساکن ایالت راخین در غرب میانمار به نام مسلمانان روهینگیا شناخته می شوند. آنان دست‌کم از سال ۲۰۱۲ مورد حمله بوداییان هستند و آنچه بر شدت این وضعیت می‌افزاید سکوت مقامات دولتی است تا جایی که گاه نظامیان دولتی نیز در اقدامات خشونت‌بار سهیم می‌شوند. بنگلادش و میانمار در تاریخ ۲۳ نوامبر توافق‌نامه‌ای را به منظور بازگشت آوارگان روهینگیایی امضا کردند که طبق آن قرار بود روند بازگشت از ۲۳ ژانویه آغاز شود اما این اتفاق رخ نداد.

وضعیت فوق‌العاده در سریلانکا
در همین حال، رئیس‌جمهور سریلانکا در پی نگرانی‌ها درباره احتمال گسترش خشونت علیه مسلمانان از شهر «کندی» به دیگر نقاط این کشور اعلام وضعیت اضطراری کرد.
در پی مطرح شدن نگرانی‌ها درباره احتمال گسترش خشونت‌ها علیه مسلمانان در سریلانکا، رئیس جمهور این کشور دیروز سه‌شنبه وضعیت اضطراری اعلام کرد. با این حال، جزئیات این وضعیت اضطراری و این‌که این شرایط چگونه زندگی در این جزیره آسیایی را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد، تاکنون اعلام نشده است. در سال‌های گذشته و با رشد و گسترش گروه‌های بودایی تندرو، تنش‌ها میان مسلمانان و بوداییان در این کشور بالا گرفته است.
مایتریپالا سیریسنا، رئیس جمهور سریلانکا، در پیامی در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: این فرمان «به وضعیت امنیتی نامطلوب در بخش‌های خاصی از این کشور بهبود خواهد بخشید.» همچنین در پیام توییتری رئیس جمهور سریلانکا آمده است نیروهای امنیتی این کشور «قدرت لازم برای برخورد با عناصر بزهکار در جامعه و نیز بازگرداندن سریع شرایط عادی را کسب کرده‌اند.» این بیانیه در حالی منتشر شده است که روز دوشنبه، گروه‌های تندروی بودایی به شهر کندی سریلانکا حمله کردند و دستکم ۱۱ خانه و مغازه متعلق به مسلمانان را به آتش کشیدند. این حملات در حالی رخ داد که ادعا می‌شود روز پیش از آن، یک مرد بودایی به دست گروهی از مسلمانان کشته شده است. نیروهای پلیس در پی این حوادث، در شهر کندی محدودیت آمد و شد اعمال کردند. در این میان، یک قانون‌گذار در پارلمان سریلانکا گفت این حملات «از جانب بیگانگان انجام شده است.» وی اعلام کرد: «من به عنوان یک بودایی شرمنده‌ام. باید از مسلمانان عذرخواهی کنیم.» مدت‌هاست میان اکثریت سینهالی سریلانکا که بیشتر آن‌ها بودایی هستند و اقلیت تامیل که متشکل از مسلمانان، هندوها و مسیحیان هستند اختلافات شدیدی بوجود آمده است. همچنین آثار جنگ داخلی سریلانکا که از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۹ به طول انجامید همچنان در این کشور به چشم می‌خورد. در این جنگ داخلی، اقلیت تامیل در تلاش برای تشکیل کشوری مستقل بودند. در حالی که این اقلیت در جنگ پیروز نشد در سال‌های اخیر شکاف مذهبی بزرگی میان این دو قومیت سریلانکا پدید آمده است.

دور جدید ناآرامی‌ها در کشمیر
در این میان از کشمیر نیز خبر می‌رسد، پس از کشته شدن شش نفر از جمله دو شبه نظامی در درگیری‌های دو روز گذشته در مناطق جنوبی کشمیر، ناآرامی بار دیگر به کشمیر بازگشته است.
پلیس جامو و کشمیر محدودیت‌های شدید رفت و آمد در مناطق مختلف کشمیر به اجرا گذاشته است درحالی که دسترسی به اینترنت نیز در سرتاسر کشمیر مسدود شده است. درحالی که نیروهای امنیتی هند ادعا کرده‌اند که تمام افراد کشته شده در درگیری‌ها شبه نظامی بوده‌اند اما رهبران جدایی‌طلب و مردم محلی می‌گویند چهار نفر از افراد کشته شده غیرنظامی بوده‌اند. یک فرد شبه نظامی به یک ایست و بازرسی پلیس در نزدیکی روستای 'پهنو' واقع در منطقه شوپیان در جنوب کشمیر حمله کرد. به گفته پلیس درگیری‌های پراکنده در اطراف این ایست و بازرسی تا صبح روز دوشنبه ادامه داشت که بر اثر آنها ۶ نفر کشته شدند. پلیس اعلام کرده است که در این درگیری‌ها افراد کشته شده متعلق به گروه تروریستی لشکر طیبه بوده اند.
یک مقام پلیس گفت: یکی از شبه نظامیان کشته شده 'عاشق حسین بات' بوده است که از سال گذشته تحت تعقیب قرار داشت. محبوبه مفتی سر وزیر ایالت جامو و کشمیر در همین رابطه گفت: کشته شدن غیر نظامیان در درگیری‌های شوپیان بسیار نگران کننده است.این درحالی است که رهبران جدایی‌طلب کشمیری از جمله سید علی شاه گیلانی، میرزوائز عمر فاروق و یاسین ملک خواهان اعتصاب و راهپیمایی گسترده مردم در کشمیر شده‌اند.
پس از این درخواست، پلیس در مناطق حساس سرینگر پایتخت ایالت جامو و کشمیر و همچنین سایر مناطق کشمیر محدودیت رفت و آمد وضع کرد. وزارت آموزش و پرورش کشمیر نیز امتحانات دانش‌آموزان برای دیروز را لغو کرد.
پلیس همچنین یاسین ملک رهبر جدایی‌طلب کشمیری را به دلیل راهپیمایی در اعتراض به کشته شدن غیر نظامیان بازداشت کرده است. در ادامه ناآرامی‌های کشمیر، پلیس روز گذشته اعلام کرد که 'مفتی وقاس' یک فرمانده ارشد جیش محمد و عاملی اصلی حمله تروریستی سنجوان در درگیری با نیروهای امنیتی در منطقه پلواما واقع در جنوب کشمیر کشته شده است. حمله ماه گذشته چند شبه نظامی به پایگاه ارتش هند در شهر سنجوان یکی از شدیدترین حملات علیه یک پایگاه نظامی در هند در چند ماه اخیر بود که بر اثر آن ۹ نفر کشته و ۵ نفر دیگر مجروح شدند.
دور جدید درگیری میان پلیس و معترضان در کشمیر،هشتم جولای(۱۸ تیر) سال گذشته اتفاق افتاد. نیروهای امنیتی هند در این روز با دریافت اطلاعاتی در خصوص 'برهان مظفر وانی' فرمانده گروه حزب المجاهدین در نماز جمعه منطقه 'انانتاگ' در ایالت جامو وکشمیر با حضور در منطقه، وی و دو همراهش را به قتل رساندند.به گفته مقامات محلی، ناآرامی‌های کشمیر در یک سال گذشته حدود یکصد کشته و بیش از یک هزار و ۲۰۰ مجروح برجای گذاشته است. کشمیر تنها ایالت هند با اکثریت مسلمان است و درگیری میان شبه نظامیان کشمیری و نیروهای امنیتی هند از سال ۱۹۸۹ میلادی بیش از ۶۸ هزار کشته برجای گذاشته است.


کد مطلب: 103558

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103558/نسل-کشی-سیستماتیک

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir