?>?> سیاست روز - همراهی بارزانی با نقشه راه آمریکا و اسرائیل - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

توهم رئیس اقلیم کردستان مبنی بر موافقت کشورها بر جدایی این اقلیم

همراهی بارزانی با نقشه راه آمریکا و اسرائیل

23 تير 1396 ساعت 23:05


مسعود بارزانی درحالی مدعی موافقت همه کشورها با برگزاری همه‌پرسی برای جدایی اقلیم کردستان از عراق شده که ماه گذشته جمهوری اسلامی ایران و چند کشور دیگر به صراحت با این اقدام مخالفت و آن را مخالف استقلال و تمامیت ارضی دولت عراق دانسته‌اند؛ البته این ایده تجزیه کردستان عراق همان سناریوی آمریکا و اسرائیل است که با این تجزیه اهداف شوم آنان نیز در منطقه محقق می‌شود.
رئیس اقلیم کردستان عراق بدون اشاره به موضع‌گیری‌های جدی، شفاف و صریح مقامات ایران، ترکیه، آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا در مخالفت با همه پرسی استقلال در اقلیم ادعا کرد که هیچ کشوری به صورت رسمی با همه پرسی مخالفت نکرده است.
به گزارش تسنیم، مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق که برای گفت‌وگو درخصوص مسئله همه پرسی استقلال اقلیم کردستان به بروکسل سفر کرده است کنفرانس خبری خود در نشست پارلمان اروپا با طرح این موضوع که شما به ما بگویید زمان مناسب برای اعلام استقلال کردها کی فرا می‌رسد، ادعا کرد: در عراق به هیچ عنوان شاهد پایبندی به قانون اساسی نبودیم.
وی با بیان اینکه از ماندن در عراق ناامید شدیم، یا باید به سوی جنگی خونین به پیش برویم و یا اینکه با عراق دو همسایه خوب باشیم، اظهار داشت: در تصمیم برگزاری همه پرسی استقلال، عقب‌نشینی و یا مصالحه نخواهیم کرد.
رئیس اقلیم کردستان عراق بدون اشاره به موضع‌گیری‌های جدی، شفاف و صریح مقامات جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا در مخالفت با همه پرسی استقلال در اقلیم کردستان ادعا کرد که هیچ کشوری به صورت رسمی با همه پرسی استقلال اقلیم کردستان مخالفت نکرده است.
بارزانی گفت: در نشستی که با نمایندگان اتحادیه اروپا هم داشتیم آن‌ها هیچ مخالفتی با تصمیم برگزاری همه پرسی نداشتند.
وی در خصوص مخالفت ترکیه با این اقدام نیز اظهار داشت: ما دوست ترکیه هستیم، این تصمیم (برگزاری همه پرسی) اگر از دیدگاه آن‌ها اشتباه است، به نظر ما اشتباه نیست، اگر اشتباه بود چنین تصمیمی اتخاذ نمی‌کردیم.
جمهوری اسلامی ایران بارها از مراجع رسمی دیپلماتیک اعلام کرده که با هرگونه تجزیه‌طلبی عراق مخالف است و از تمامیت ارضی این کشور حمایت می‌کند. رویکرد کشورمان در کمک به بغداد برای مبارزه با تروریسم در دو سال گذشته نیز موید این مطلب است.
چناچنه بهرام قاسمی در خصوص موضع جمهوری اسلامی ایران درباره برگزاری همه پرسی در این منطقه اظهار کرد: موضع ایران تغییر ناپذیر، اساسی و اصولی است؛ حاکمیت ملی، تمامیت ارضی عراق و یکپارچگی آن برای ما بسیار جدی و مهم است و موضوعی نیست که قابل مذاکره باشد.
وی ادامه داد: ما با دولت مرکزی، همه اقوام، قبایل و عشایر در عراق ارتباط داریم و روابط خوبی هم با کردها داشته و داریم و می‌تواند ادامه پیدا کند، در حال حاضر هم جلال طالبانی در تهران حضور دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درعین حال گفت: اینها مانع بیان و پیگیری اصول اساسی سیاست خارجی ایران در مورد عراق به عنوان یک کشور همسایه نخواهد بود، فکر می‌کنیم حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و یکپارچگی سرزمینی عراق به نفع همه همسایگان و تمام مردم ساکن این سرزمین اعم از شیعه، سنی و کرد است و هراقدامی در مقطع کنونی می‌تواند عراق را با بحران‌های شدید و هرج ومرج مواجه کند.
رییس اقلیم کردستان مدعی است که کشورها با این جدایی موافقند اما ترکیه هم به دلیل احساس خطر از سوی کردهای همجوار کردستان عراق، با سیاست‌های تجزیه‌طلبانه اربیل مخالفت جدی دارد. از همین رو در اواسط فروردین سال جاری به دنبال افراشته شدن پرچم کردستان در استان کرکوک، رجب طیب اردوغان ضمن درخواست برای پایین آوردن این پرچم هشدار داد، خودداری از انجام این کار به روابط کردها با ترکیه لطمه وارد خواهد کرد.
جالب تر اینکه بارزانی بر جلب حمایت ایالات متحده برای برگزاری رفراندوم در سال ۲۰۱۶ حساب ویژه باز کرده بود در مارس ۲۰۱۶
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در دولت اوباما در پاسخ به اظهارات بارزانی گفت: "ما از اقلیم کردی به عنوان بخشی از عراق حمایت می‌کنیم". اما با روی کار آمدن دولت ترامپ همانطور که انتظار می‌رفت برخورد کاخ سفید با بلندپروازی بارزانی از این هم سردتر بود.
مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در دیدار با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق که در حاشیه نشست امنیتی مونیخ انجام شد، گفت: "ما حامی عراقی متحد، فدرالی و دمکرات هستیم". رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید اروپا با تشکیل یک کشور کردی در خاورمیانه مخالف است.
همچنین فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مارس ۲۰۱۶ اعلام کرد که این اتحادیه با تشکیل یک کشور کردی در منطقه مخالف است و از ایده جدا شدن کُردها چه در ترکیه، چه در عراق و یا سوریه حمایت نمی کند. البته این ایده تجزیه کردستان عراق همان سناریوی آمریکا و اسرائیل است که با این تجریه اهداف شوم آنان نیز در منطقه محقق می‌شود، آمریکا نزدیک به ۳ دهه است که در صدد تخریب و تجزیه در بین کشورهای منطقه و قدرت‌های اسلامی است تا بدین وسیله آنها را تضعیف کند و به واسطه آن رژیم صهیونیستی را تقویت و یاری نماید. آنها تلاش می‌کنند که کشورهای کوچک را بواسطه خرد کردن کشورهای بزرگ بوجود آورند تا براحتی بر آنها تسلط یابند؛
همه کشورهای قدرتمند همسایه مخالف این تجزیه و اعمال نفوذ دیگر کشورهای خارج از منطقه در امور داخلی عراق هستند، چرا که این اقدام باعث برهم خوردن امنیت و ثبات منطقه خواهد شد.
به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی مسئولان اقلیم کردستان مطمئن باشند که اولین نقطه‌ای که دچار ضرر و زیان می‌شود اهالی و مردم این منطقه خواهند بود، چرا که این اقلیم جزئی از خاک عراق است و باید قوانین و مقررات حاکمیت مرکزی را به رسمیت بشناسد و موارد اختلاف را در چارچوب‌های قانونی پیگیری کند.


کد مطلب: 100056

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100056/همراهی-بارزانی-نقشه-راه-آمریکا-اسرائیل

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir