کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تشنج‌آفرینی ممنوع

22 ارديبهشت 1396 ساعت 21:47


تبلیغات تا چهارشنبه این هفته ادامه دارد اما در این مدت شاهد صحبت‌هایی از سوی برخی از کاندیدا‌های ریاست جمهوری هستیم که فضای انتخابات را به سوی فضای دوقطبی پیش می‌برد و این مسئله‌ای بسیار خطرناک برای مردم و کشور است.
از جمله صحبت‌هایی که رئیس‌جمهور این روزها در جمع طرفداران خود مطرح می‌کند که این صحبت‌ها بسیار تشنج‌آفرین است.
صحبت‌هایی از جمله این که می‌خواستند در خیابان‌ها بین زنان و مردان دیوار بکشند یا اینکه شما از آزادی حرف نزنید، آزادی خجالت می‌کشد یا اینکه همان‌ها که زبان‌ها را بریدند و دهان‌ها رو دوختند! و فضای امنیتی می‌خواستند کشور را به عقب برگردانند. اینقدر در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنید و دولت اصرار داشت شبکه‌های اجتماعی باز بماند و فشارهای بسیاری را در این راستا تحمل کرد و صحبت‌هایی بسیاری در باره آزادی‌های اجتماعی، حقوق زنان، تحریم و کاسبان تحریم، اقلیت‌های قومی و مذهبی و... .
این سخنان به قدری تحریک‌آمیز بود که مورد توجه و استقبال رسانه‌های ضدانقلاب از جمله بی‌بی‌سی فارسی، صدای آمریکا، رادیو فردا و... قرار گرفت و این رسانه‌ها به طور گسترده سخنان حجت‌الاسلام حسن روحانی را پوشش دادند.
این سخنان را که رسانه‌های ضد انقلاب به استناد بر سخنان یک مقام بلند پایه ایرانی مطرح می‌کنند نه تنها مهر تاییدی بر ادعا‌های مضحک قبلی این رسانه‌های معاند است بلکه آنها حالا بهانه‌ای پیدا کرده اند که با ذوق‌زدگی برای آن سند و مدرک هم فراهم کرده‌اند و به طور جمعی آن را منتشر می‌کنند و در جهت سمپاشی خبری و انحراف افکار در زمان انتخابات از آن بهره‌برداری می‌کنند.
خروج از لاک دفاعی برای جذب رای
این روز‌ها به نظر می‌رسد که روحانی برای ماندن در پاستور از لاك دفاعي خارج شده، تهاجم بی‌پروا و انتحاري را در اولويت کار خود قرار داده است. مشاوران وی طرح‌های راديكال خود را رو كرده و به هر قيمتي شده حتي اگر زمين سوخته نيز از خود بر جاي بگذارند نمی‌خواهند پيروزي را به آساني نصيب رقبايش کنند.
این تیم تبليغاتي متاسفانه از روش دوقطبي كردن فضاي سياسي و فرهنگي جامعه استفاده می‌کنند و با پهن كردن تورهاي بزرگ قصد دارند اقشار مختلفي از جامعه زنان، اقلیت‌های مذهبی و قومی، مخالفان سیاسی؛ طرفداران آزادي پوشش و گروه و نيروي راديكال و افراطي اجتماعي و فرهنگي را جذب كنند.
اين حملات بخصوص در همدان و كرمانشاه و ارومیه تندتر شد و بدون هيچ دليل و سندي، روحانی رقبا را به ايجاد ديكتاتوري و فضاي اختناق سياسي، ‌فرهنگي واجتماعي در صورت راي آوري متهم ساخت. روحاني با پيش كشيدن موضوعي مانند ديواركشي رقبا در پياده روها براي جداسازي زنان و مردان، سعي می‌كند تا قشر بزرگي از آراي خاكستري و متمايل به آزادي‌های اجتماعي را به سوي خود جذب كند. او از خود چهره‌ای مدافع آزادي نشان می‌دهد، چهره‌ای كه به هيچ‌وجه با سابقه تند قبلی آن همخواني ندارد.
سابقه روحانی نشان می‌دهد که وی و همراهان او در دهه نخست انقلاب بخش نامه‌های بسیار تندی را در باره رعایت حجاب در ادارات اجرا کردند و حالا اینگونه صحبت از آزادی‌های اجتماعی می‌کنند.
روحانی اگر امروز به جامعه هشدار می‌دهد که اگر به وی رأی داده نشود کسانی سرکار خواهند آمد که در پیاده‌روها دیوار می‌کشند و پیاده‌روها را زنانه و مردانه کنند، بد نیست به مواضع حامیان و اطرافیانش در گذشته نگاهی بیاندازد که در سال‌های مسئولیت‌شان به صورت جدی و کاملاً واقعی تصمیم به دیوار کشی بین دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه‌ها را داشتند که در همان‌ سال‌ها حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دستور امام خمینی در نماز جمعه تهران به صراحت با آنان به مخالفت می‌پردازند و می‌گویند که دیوار کشی حرف انقلاب، اسلام و امام نیست.

فضای دوقطبی
تندمزاجی و ساختارشکنی‌های حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی اخیر، را می‌توان تنها ناشی از احساس ترس رئیس دولت یازدهم و مشاورانش از نتیجه انتخابات۲۹ اردیبهشت قلمداد کرد!
روحانی این روزها به هرکجا که سفر می‌کند با اعتراض شدید جماعتی روبه‌رو می‌شود که در دوره چهارساله دولت وی، وضعیت معیشتی آنان «رو به فنا» شده است و از نتیجه وعده‌های اقتصادی روحانی جز رکود، بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها چیزی در سفره زندگی‌شان نیامده است.
مردم می‌گویند مشکلات امروز ما آزادی‌های اجتماعی فانتزی نیست بلکه این اقتصاد کشور است که پاسخگوی مطالبات مردم نیست. موضوعاتی چون اشتغال و بیکاری، رکود، تعطیلی کارخانه‌ها و فشار اقتصادی گلوی مردم را می‌فشارد و مردم به دنبال اجرای راه‌حل و برنامه برای حل این موضوع هستند که همان طرح اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است.
اما کابوس شکست، تک‌دوره‌ای شدن ریاست‌ جمهوری و گسترش نارضایتی‌های عمومی، حسن روحانی را در موضع رفتار تند سیاسی قرار داده است تا شاید با اتخاذ رادیکال‌ترین مواضع، ریزش آرای خود را با تغییر در جنس سبد آرای خود جبران کند.
جالب اینجاست که ستاد تبلیغاتی روحانی نیز خود به خطر این موضوع پی برده است و همه طرفداران خود را به حفظ آرامش و متانت دعوت و تاکید کرده از هر اقدام تحریک‌آمیزی پرهیز کنند و در مقابل ناآرامی‌ها صبوری به خرج دهند تا هیچ فرصتی برای سوء‌استفاده در اختیار مغرضان قرار نگیرد.
سوال اینجاست که آیا خود سخنان کاندیدای مورد نظر این ستاد متشنج‌کننده و ایجادکننده فضای دوقطبی نیست؟
این در حالی است که تجربه نشان داده است که اینگونه اقدامات نه تنها راه به جایی نمی‌برد باعث صدمه به اصل نظام و منافع ملی می‌شود، دشمنان را خوشحال می‌کند و زمینه را برای سوء‌استفاده آنان فراهم می‌سازد.
فضای قبل انتخابات احساسی است که متشنج کردن آن بسیار خطر ناک است در چنین فضایی سیاه‌نمایی و بزرگ جلوه دادن مشکلات کوچک، انتخاب مردم در مواجهه با هجمه‌ای از تبلیغات بی‌منطق، دچار جهت‌گیری خاص و بعضاً اشتباه خواهد شد و سرنوشت کشور به خطر خواهد افتاد.
همچنین این امر نه تنها مانع از انتخاب صحیح مردم می‌شود بلکه موجب ایجاد تجربه‌ای مانند تجربه سال ۸۸ خواهد شد که صدمات بسیار شدیدی را به کشور وارد ساخت. 

بیانات رهبری و تاکید بر امنیت انتخابات
نگاهی به مجموعه بیانات رهبر فرزانه انقلاب درباره انتخابات نشان می‌دهد که ایشان در دو دهه گذشته همواره بر ضرورت مشارکت وسیع مردم در انتخابات تاکید داشته و پیروزی نامزد منتخب با آرای بالای رأی‌دهندگان را خواستار شده‌اند. اما نکته مهم اینجاست که با وجود آنکه معمولا جریانات سیاسی کوشش می‌کنند تا تنور انتخابات را با ایجاد دوقطبی‌های کاذب انتخاباتی که تقلیدی ناقص از نظام حزبی ایالات متحده است، گرم کنند اما ایشان مکررا ً تاکید فرمودند که دوقطبی‌سازی انتخابات مضر و به ضرر کشور است.
ایشان اخیرا در فرمایشات خود در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) تاکید کردند که هرکس بخواهد امنیت انتخابات را برهم بزند قطعاً سیلی خواهد خورد.
ایشان سفارش کردند و گفتند: امنیت ملی و آرامش کشور بسیار مهم است و کاندیداهای محترم مراقب باشند به‌خاطر خطای در تشخیص، گسل‌های اعتقادی، جغرافیایی، زبانی و قومی را تحریک نکنند و در مسیر طراحی ناتمام دشمن قرار نگیرند، زیرا اگر کسی بخواهد برخلاف امنیت کشور اقدام کند، قطعاً با سیلی سختی مواجه خواهد شد.
واقعیت‌های سیاسی در کشورمان نشان می‌دهد که هیچ‌گاه سپهر سیاست در ایران این دوقطبی‌گرایی را برنتابیده و هرگاه دوقطبی در کشور حاکم شده، تنش سیاسی جایگزین نشاط و تحرک در عرصه‌های انتخاباتی و فعالیت‌های حزبی شده است.
از این‌رو تا فرصت باقی است همه کاندیداها برنامه‌ای شایسته ارائه دهند تا مردم بر حسب برنامه با شور و شوق در انتخابات حاضر شوند و امید به بهبود شرایط کشور داشته باشند.


کد مطلب: 99246

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/99246/تشنج-آفرینی-ممنوع

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir