کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شاهکاری دیگر از مدعیان تسلط به زبان دیپلماسی؛

حامیان اف.ای.تی.اف (اسفند ۹۷): اگر به اف.ای.تی.اف نپیوندیم ترامپ خوشحال می‌شود

18 خرداد 1398 ساعت 23:18


(خرداد ۹۸): عصبانیت وزیر خارجه آمریکا از نپیوستن ایران به اف.ای.تی.اف
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا - ۱۲ خرداد - در کنفرانس خبری مشترک با «هایکو ماس» همتای آلمانی خود گفت: «ایران بطور کامل نتوانسته است تعهدات خود ذیل برنامه اقدام اف.ای.تی.اف که در سال ۲۰۱۶ پذیرفته است را تکمیل کند. به عنوان بخشی از برنامه اقدام، ایران تعهد داده است که دو کنوانسیون پالرمو (مقابله با جرائم سازمان یافته فراملی) و کنوانسیون سی.اف.تی (مقابله با تأمین مالی تروریسم) را تصویب کند. اما همان‌طور که ما از اصلی‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان انتظار داشتیم، آن‌ها تصمیم گرفته‌اند که این کار را انجام ندهند. امروز من از ایران می‌خواهم که هر دو معاهده را بدون تأخیر و بدون هیچگونه حق شرطی به تصویب برساند».
اظهارنظر وزیر امور خارجه آمریکا از چند منظر قابل بررسی است. پمپئو در این اظهارنظر، حداقل سه ادعای حامیان اف.ای.تی.اف در ایران را زیر سؤال برده است. اولین ادعا این بود که «آمریکا به شدت تلاش می‌کند که ما با اف.ای.تی.اف همکاری نداشته باشیم». دومین ادعا نیز این بود که «ایران به راحتی می‌تواند برای پیوستن به سی.اف.تی و پالرمو از حق شرط استفاده کند». سومین ادعا هم این بود که «قراردادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی توسط آمریکا با موضوع اف.ای.تی.اف ارتباطی ندارد».
به این اظهارات توجه کنید:
حسن روحانی رئیس‌جمهور: خوشبختانه دولت و مجلس با همکاری هم اقدامات خوبی راجع به لوایح ۴ گانه (مرتبط با اف.ای.تی.اف) به انجام رسانده‌اند و امیدواریم نهادهای دیگری هم که در این زمینه باید اقداماتی را در مراحل نهایی انجام دهند با سرعت بیشتر تلاش کرده تا بتوانیم این لوایح را به تصویب رسانده و این امید آمریکا را ناامید و توطئه آنها را در موضوع مالی و بانکی خنثی کنیم. (بهمن ۹۷)
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه: کنوانسیون پالرمو (مقابله با جرائم سازمان یافته فراملی) با تحفظ‌هایی که در مراحل مختلف و از جمله در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد، تأیید شد و صریحاً اعلام کردیم که منافع ملی از این طریق حتماً حراست می‌شود و بهانه‌ها از دست امریکا و دیگران گرفته می‌شود. (خرداد ۹۷)
عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه: برجام تنها یک چهارم مشکلات بانکی ما را حل کرد و سه چهارم باقیمانده به اف.ای.تی.اف و خودمان باز می‌گردد. (خرداد ۹۷)
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس‌جمهور: بدون شک مصوبات اف.ای.تی.اف برای کشور فایده دارد. (دی ۹۷)
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: لوایح چهارگانه اف.ای.تی.اف برای ما بسیار حیاتی است. (تیر ۹۷)
محمد صدر دیپلمات پیشین و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: اگر به اف.ای.تی.اف نپیوندیم، ترامپ را خوشحال کرده و کمک می‌کنیم تا تحریم‌ها گسترش پیدا کند. (اسفند ۹۷)
مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: لوایح اف.ای.تی.اف ارتباطی با آمریکا ندارد. (فروردین ۹۸)
محمدرضا عارف نماینده اصلاح‌طلب مجلس: فراکسیون امید از لوایح چهارگانه اف.ای.تی.اف حمایت می‌کند. (تیر ۹۷)
پروانه مافی عضو فراکسیون امید مجلس: لوایح چهارگانه که در حال تصویب در مجلس است و اف.ای.تی.اف یکی از آنهاست می‌تواند تبادلات پولی بین‌المللی ما را تسهیل کرده و از دستاورد این اتفاق ضمن ثبات در بازار ارز می‌توان قیمت آن را حتی به میزان ۵۰ درصد قیمت فعلی کاهش داد. (مهر ۹۷)
علی مطهری نماینده مجلس و عضو لیست امید: اینکه مخالفان اف.ای.تی.اف می‌گویند حق تحفظ‌ها مثلاً درباره تعریف تروریسم به رسمیت شناخته نمی‌شود، صحیح نیست. (مهر ۹۷)
محمود صادقی عضو فراکسیون امید مجلس: تروریستی نامیدن سپاه از سوی آمریکا، ارتباطی به اف.ای.تی.اف ندارد.
موارد فوق تنها بخشی از اظهارات حامیان اف.ای.تی.اف است. در این میان تحلیل رسانه‌های دولتی و اصلاح‌طلب درباره اف.ای.تی.اف نیز قابل تأمل است. به این موارد دقت کنید:
خبرگزاری دولتی ایسنا: آمریکا نمی‌خواهد ایران به اف.ای.تی.اف بپیوندد.
روزنامه ایران - ارگان دولت-: آمریکا به شدت تلاش می‌کند که ما با اف.ای.تی.اف همکاری نداشته باشیم.
خبرگزاری دولتی ایرنا: اف.ای.تی.اف می‌تواند علیه آمریکا به کار رود.
متاسفانه علی‌رغم ادعاهای فراوان برخی دولتمردان و همچنین فعالین اصلاح‌طلب درباره «تسلط به زبان دیپلماسی»، این طیف به حوزه روابط بین‌الملل و سیاست خارجی ناآشناست.
وزیر خارجه آمریکا از نپیوستن ایران به اف.ای.تی.اف عصبانی است. اما این اولین بار نیست که یک مقام آمریکایی از این اقدام ایران آشفته شده است.
پیش از این «سیگال مندلکر» معاون خزانه‌داری آمریکا - اتاق جنگ اقتصادی واشنگتن - جزئیات درخواست‌های اف.ای.تی.اف از ایران را مطرح کرده و نسبت به طولانی شدن روند تصویب لوایح مرتبط با اف.ای.تی.اف از جمله کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم ( سی.اف.تی) در نهادهای تصمیم‌گیر ایران معترض شده بود.
همچنین «خوان زاراته» معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا چندی پیش گفته بود: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل اف.ای.تی.اف نیاز است. برای اینکه ایران از نظام مالی منزوی شود، لازم است اف.ای.تی.اف برای تأیید قضاوت‌هایی پیرامون نظام مالی ضد پولشویی و مبارزه با تروریسم مداخله کند».
«ماتیو لویت» مدیر برنامه مقابله با تروریسم و جاسوسی در «موسسه واشنگتن در امور خاور نزدیک» نیز چندی پیش گفته بود: «نظارت‌های اف.ای.تی.اف بر فعالیت‌های بین‌المللی ایران باید افزایش یابد. یکی از روش‌های تضعیف محور مقاومت و قدرت‌افزائی جنگ‌های نیابتی، گسترش نظارت بر فعالیت‌های بانکی ایران است».
از تضمین امضای کری تا خوشحالی ترامپ!
همان طیفی که «امضای وزیر خارجه دولت اوباما» را تضمین اجرای برجام نامیده بود، بدون عبرت گرفتن از نتایج این رویکرد اشتباه، در مرحله بعد مدعی شد که «آمریکا نمی‌خواهد ایران به اف.ای.تی.اف بپیوندد» و پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف نقشه‌های دولت ترامپ را نقش بر آب می‌کند.
اظهارنظر پمپئو بیش از پیش ثابت کرد که هدف اصلی اف.ای.تی.اف فشار بر ایران و هوشمندسازی تحریم‌هاست و اقدام هوشمندانه ایران در نپیوستن به این سازمان بین دولتی، مقامات آمریکایی را عصبی کرده است.
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، کارویژه اف.ای.تی.اف هوشمندسازی تحریم‌های ضد ایرانی است. اف.ای.تی.اف مجری پیاده‌سازی لیست تحریمی وزارت خزانه‌داری آمریکاست. در این لیست، مقامات ارشد نظامی از جمله سرلشکر حاج قاسم سلیمانی و دانشمندان ایرانی از جمله دکتر فریدون عباسی و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری حضور دارند.
اظهارات عصبی پمپئو آب پاکی را روی دست حامیان اف.ای.تی.اف ریخت و حجت را برای رد لوایح مرتبط با اف.ای.تی.اف تمام کرد.


کد مطلب: 109264

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/109264/حامیان-اف-تی-اسفند-۹۷-اگر-نپیوندیم-ترامپ-خوشحال-می-شود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir