کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بازی انگلیسی

12 اسفند 1397 ساعت 2:10


تحرکات انگلیس که غرب آسیا در حال گسترش است و دامنه در کنار حوزه نظامی و امنیتی به عرصه سیاسی نیز گسترش یافته است که در دو قالب رایزنی‌های دیپلماتیک با ادعای حل بحران‌های منطقه و نیز اعمال تحریم و فشار اقتصادی علیه برخی از کشورها و جریان‌های منطقه صورت می‌گیرد. نمود عینی این رفتار را در تحرکات اخیر انگلیس در قبال حزب‌الله لبنان می‌توان مشاهده کرد. پارلمان انگلیس تصمیم دولت این کشور مبنی بر گنجاندن هر دو شاخه نظامی و سیاسی حزب‌الله لبنان در فهرست گروه های تروریستی را تصویب کرد.
وزارت کشور انگلیس اوایل هفته جاری اعلام کرد شاخه سیاسی حزب‌الله لبنان را نیز در فهرست گروه های تروریستی این کشور درج کرده است. حال این سوال مطرح می‌وشد که اهداف لندن از این اقدام چیست و چرا چنین سیاستی را اجرا می‌کند؟ بسیاری از ناظران سیاسی این اقدام انگلیس همراهی با آمریکا علیه خاورمیانه و جهان اسلام دانسته‌اند چنانکه آمریکا نیز از اعمال تحریم‌های جدید علیه لبنان گفته است. نکته مهم آنکه اقدام انگلیس دخالت در امور داخلی لبنان و نقض حاکمیت این کشور است بویژه اینکه حزب الله بخشی از پارلمان و دولت لبنان است .تحریم حزب الله تحریم لبنان است.
در همین حال بسیاری تاکید دارند اقدام انگلیس نشانه حمایت این کشور از تروریسم است چرا که حزب الله از محورهای مبارزه با تروریسم است. در همین حال انگلیس به دنبال حمایت از رژیم صهیونیستی است که تهدیدی علیه امنیت لبنان و منطقه است . این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که مردم و جریان‌های سیاسی لبنان با این اقدام انگلیس مخالفت کرده و حزب الله را بخشی از ساختار حاکمیتی کشورشان عنوان کرده‌اند. نکته دیگر آنکه رژیم عربستان و بحرین از اقدام لندن در گنجاندن نام جنبش حزب‌الله لبنان در لیست سیاه تروریستی استقبال کردند.
این اقدام خیانت به لبنان و جهان اسلام است. این اقدام آنها برگرفته از حقارت شکست در انتخابات و روند سیاسی لبنان است در همین حال بسیاری تاکید دارند که ادعای تحریم حزب الله به بهانه مقابله با ایران ادعایی واهی و توجیهی غیر قابل پذیرش است که برای برهم زدن روابط لبنان و ایران صورت می گیرد انگلیس با نسبت دادن تحریم حزب الله به ایران سعی در برهم زدن اتحاد جبهه ضد تروریسم است که مغایر با امنیت منطقه و همراهی با تروریسم است نکته قابل توجه آنکه همزمان با این اقدامات «جرمی‌هانت» وزیر خارجه انگلیس نیز به بهانه بررسی تحولات یمن راهی عربستان، عمان و امارات شده است.
انگلیس از مخالفان تحریم تسلیحاتی عربستان به جرم کشتار علیه بشریت است و رسما در جنگ یمن مشارکت دارد. بر این اساس سفر هانت را باید رایزنی انگلیسی برای ادامه بحران‌سازی در منطقه دانست چرا که اگر لندن واقعا به دنبال امنیت و ثبات در منطقه بود از یک سو اقدام به تحریم حزب الله به عنوان پیشگام امنیت منطقه نمی کرد و از سوی دیگر بر حمایت از سعودی و فروش تسلیحات به این رژیم تاکید نمی کرد. این رفتارهای انگلیس نشان می‌دهد این کشور نه ناجی منطقه که خود کانون بحران است.

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 108166

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/108166/بازی-انگلیسی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir