?>?> سیاست روز - مون به کجا می‌رود - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مون به کجا می‌رود

21 ارديبهشت 1396 ساعت 3:44

مولف : علي تتماج


سرانجام پس از ماه‌ها تنش‌های سیاسی، انتخابات زودهنگام در کره‌جنوبی برگزار شد. کمیسیون ملی انتخابات کره‌جنوبی دیروز اعلام کرد که «مون جائه این» کاندیدای حزب دموکراتیک کره با کسب اکثریت ۴۱ درصد در انتخابات ریاست‌جمهوری کره به عنوان رئیس‌جمهور منتخب معرفی شد.
براساس قانون اساسی کره‌جنوبی انتخابات ریاست جمهوری در یک دور و براساس کسب رای بیشتر از سوی یک نماینده برگزار می‌شود. مون‌جائه‌این، در این سمت جانشین «پارک گئون‌های»، رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی خواهد شد که پس از متهم شدن به دریافت رشوه و فساد مالی از کار برکنار شده بود. حال این سوال مطرح می‌شود که ریشه این‌ پیروزی چیست و مون با چه چالش‌هایی مواجه است؟
شاید بتوان گفت یکی از دلایل حذف حزب محافظه کار پس از ۱۰ سال حضور در راس قدرت، افشای فساد مالی نزدیکان پارک‌ های بوده است. هر چند این امر را نمی‌توان نادیده گرفت اما مطالبات اخیر مردم و نیز شعارهای مون بیانگر حقایقی ورای مرزهای کره‌جنوبی است. اصلی‌ترین مطالبه مردم مخالفت با طرح سیستم موشکی آمریکایی تاد است که در اعتراض به آن تظاهرات‌های متعددی برگزار کرده‌اند. در همین حال کاهش تنش با کره‌شمالی و باز شدن مراکز مرزی که نقشی مهم در اقتصاد مردم دارد و نیز بهبود مناسبات با چین از دیگر مطالبات مردمی است. این امر چنان است که مون پس از پیروزی در انتخابات بر اولویت بودن این برنامه‌ها تاکید کرد.
بر این اساس می‌توان گفت رای مردم به مون نه برای امور اقتصادی بلکه در مخالفت با سیاست‌های آمریکا در کشورشان و منطقه بوده است. بر این اساس می‌توان گفت که مون در دوران ریاست جمهوری خود با چالش‌های بسیاری مواجه خواهد بود چراکه از یک‌سو باید به دنبال تحقق مطالبات مردمی در مقابله با آمریکا و کاهش تنش‌ها با همسایگان باشد و از سوی دیگر گرفتار مطالبات و خواسته‌های آمریکاست.
با توجه به اینکه اقتصاد کره‌جنوبی تا حدودی به آمریکا وابسته است و نیز حضور ۳۲ هزار نیروی آمریکایی در این کشور و نقشی که این نیروها در قدرت منطقه‌ای سئول ایفا می‌کنند، وی توان مخالفت‌های گسترده با آمریکا را نخواهد داشت در حالی که مطالبات مردمی بر دگرگونی در این روابط تاکید دارد. با توجه به این شرایط مون احتمالا به دنبال ایجاد توازن در مطالبات آمریکا و مردم است و بازگرداندن روابط با کره‌شمالی به وضعیت چند ماه قبل که براساس آن مناطق مرزی باز و مراودات مردمی اجرا می‌شود در حالی که همزمان تقویت نیروهای آمریکایی برای آنچه مقابله با تهدید احتمالی کره‌شمالی را اجرا می‌سازد تا شاید با این مولفه‌های فضایی نسبتا آرام را بر کشور حاکم سازد.
به هر تقدیر می‌توان گفت که کره جنوبی در ماه‌های آتی دورانی سخت را سپری می‌کند چراکه دولت جدید باید در کنار جلب اعتماد مردمی برای رسیدن به تعادل در روابط با کره شمالی و آمریکا گام بردارد.


کد مطلب: 99228

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/99228/مون-کجا-می-رود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir