کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بیژن مقدم:

طراحان طرح «صیانت از فضای مجازی» قائل به اهمیت افکار عمومی نیستند

10 مرداد 1400 ساعت 21:17


مدیر مسئول پایگاه خبری ـ تحلیلی الف با اشاره به اشکالات مهمی مانند غیرعلنی شدن جلسه بررسی طرح صیانت از فضای مجازی و فقدان پیوست رسانه‌ای برای تبیین و توجیه این طرح گفت: رفتار طراحان این طرح نشان داد آنقدر که برای انجام کاری احساس تکلیف می‌کنند این احساس تکلیف را برای اقناع افکار عمومی نمی‌کنند و به عبارتی اصلا قائل به مهم بودن افکار عمومی نیستند. ‌‌
بیژن مقدم، کارشناس مسائل سیاسی و مدیرمسئول پایگاه خبری ـ تحلیلی الف، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره انتقادات وارده در خصوص رویکرد مجلس شورای اسلامی نسبت به اعلام طرح صیانت از فضای مجازی و واکنش‌های مخالف شکل گرفته در جامعه و تکرار رفتاری مشابه اعلام گرانی بنزین گفت: متأسفانه آنقدر که برخی افراد برای انجام کاری احساس تکلیف می‌کنند این احساس تکلیف را برای اقناع افکار عمومی نمی‌کنند و به عبارتی اصلا قائل به مهم بودن افکار عمومی نیستند.
وی افزود: تجربه نشان داده در بسیاری از موارد اگر همراهی مردم را برای اجرای یک قانون نداشته باشید آن قانون در همان روز اول اجرا با شکست مواجه می‌شود.
مقدم ابراز کرد: این اشتباه طراحان این طرح بود که خواستند مخفیانه و با سخنان مبهم این مسئله را پیش ببرند در حالی که می‌توانستند به طور صریح روند این طرح را بیان کرده و مفاد آن را مطرح کرده و بعد هم اعلام کنند این متن نهایی نیست. به دلیل طی نشدن این مراحل الان حتی برخی در جامعه تصور می‌کنند قرار است اینترنت در کشور قطع شود در حالی که چنین مسائلی در این طرح اصلا وجود ندارد.
مقدم درباره اینکه تا دلیل اصلی باورپذیر شدن ادعاهایی مانند قطعی اینترنت، نشانه کاهش سطح اعتماد به مسئولان است، گفت: ریشه اینکه چنین ادعاهای دروغی به راحتی از سوی مردم پذیرفته می‌شود بی‌اعتمادی بین مردم و دستگاه‌های اجرایی و قانونگذاری است بنابراین چون مسئولان به درستی و به موقع عمل نمی‌کنند و دیرهنگام هم وارد صحنه تشریح و تبیین موضوعات به مردم می‌شوند دیگر مردم آن توضیحات را نمی‌پذیرند زیرا ادعاهای پیشین که سریع‌تر مطرح شده‌اند در ذهن مردم جا گرفته‌اند.
مقدم یادآور شد: مطلب دیگر این است که نهادهایی مانند شورای عالی فضای مجازی در کشور وجود دارد که از طراحان این طرح متخصص‌تر هستند و سازوکار، دبیرخانه و کمیسیون‌هایی دارند که بهتر می‌توانند در این عرصه وارد شوند. مسئله بعد این است که این قانون را باید دولت اجرا کند، اما کدام دولت؟ دولت دوازدهم که اساسا نسبت به این طرح زاویه دارد و هیچ نقشی هم در تدوین آن ندارد و نظر کارشناسی هم از آن خواسته نشده و این هفته نیز کار آن به پایان می‌‌رسد.
مقدم درباره اینکه آیا بهتر نبود در این موضوعات کلان دولت جدید لایحه بدهد تا اینکه مجلس طرح بدهد، گفت: حتما این کار بهتر است و باعث می‌شود یک هم‌افقی بین دولت و مجلس دیده شود زیرا دولت جدید برخلاف دولت فعلی نسبت به این مسائل حساس است و بی‌تفاوت نیست اما اگر اجازه داده شود که دولت جدید در این باره لایحه دهد هم در این رابطه مشارکت کرده و هم از آنجا که خود مجری کار است به ابعاد عملیاتی و میدانی کار هم توجه می‌کند.
مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی الف اظهار کرد: به نظر من طراحان این طرح باید صبر می‌کردند تا دولت جدید مستقر شود و در این باره لایحه دهد و حتی می‌توانستند متن پیش‌نویس خود را به دولت ارائه دهند و پیشنهادات خود را بیان می‌کردند تا دولتی‌ها در مورد این مسئله لایحه بدهند و وقتی به مجلس ارسال می‌شد نمایندگان می‌توانستند تغییراتی که مدنظر دارند وارد کنند.
وی در پایان تصریح کرد: فراتر از اینها این طرح در فضایی مطرح ‌شد که انتخاباتی با مختصات خاص خود برگزار شده و دولتی بر سرکار آمده که شایعاتی درباره آن درخصوص سانسور، محدود شدن فضای مجازی و آزادی‌های اجتماعی وجود دارد. حال در این وضعیت کدام عقل سلیمی اجازه می‌دهد با ارائه چنین مسائلی این فضا فراهم شود و دوستان در مجلس از این فضا هم غافل هستند و فقط می‌گویند باید دنبال تکلیف خود برویم در حالی که تکالیف دیگری نیز مانند حمایت از دولت، اقناع افکار عمومی و اطلاع‌رسانی به رسانه‌های داخلی دارند و این کارها را باید قبل از اعلام عمومی این طرح انجام می‌دادند نه اینکه تازه بعد از طرح عمومی بخواهند مردم را توجیه کنند که کار بسیار سختی است.


کد مطلب: 119083

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/119083/طراحان-طرح-صیانت-فضای-مجازی-قائل-اهمیت-افکار-عمومی-نیستند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir