کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دکترین دفاع موشکی آمریکا به روزرسانی شد

استقرار تسلیحات موشکی پنتاگون در فضا

29 دی 1397 ساعت 14:44


گروه فرادید آمریکا در حالی مانع حضور سایر کشورها در عرصه فضا می‌شود که خود نه تنها در حوزه ماهواره‌ای بلکه در عرصه نظامی نیز تحرکات گسترده‌ای را برای تسخیر فضا در پیش گرفته است.
عصر امروز رو عصر دانش و فن‌آوری نامیده‌اند و کشوری می‌تواند در جهان حرفی برای گفتن داشته باشد که در این حوزه نقشی تعیین‌کننده داشته باشد. براساس گزارش‌ها و شواهد موجود یکی از عرصه‌های مهم رقابتی در دنیای حال و آینده حضور در صحنه فضا و ماورای جو است.
کشوری که در عرصه ماهواره و نقش‌آفرینی در فضا حضور نداشته باشد نمی‌‌تواند ادعای قدرت برتر بودن جهانی و حتی منطقه‌‌ای داشته باشد. بر همین اساس است که رقابتی گسترده میان کشورها برای دست یابی به موقعیتی مطلوب در عرصه فضایی آغاز شده است. تلاش برای داشتن ماهواره‌ای در مدار زمین از سوی کشورها خود سندی بر این مهم است که محور رقابت‌ها و جنگ‌های آینده را نشان می‌دهد.
در ادامه طراحی‌های آمریکا برای اجرای سیاست‌های نظامی در عرصه جهانی، وزارت دفاع در راهبرد جدید دفاع موشکی این کشور طرح‌هایی را برای استقرار تسلیحات موشکی در فضا ارائه کرده است.
دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در راهبرد جدید دفاع موشکی به دنبال آن است تا برنامه موشکی این کشور را در مقیاسی بی‌سابقه از زمان ارائه طرح «جنگ ستارگان» در دوران «رونالد ریگان»، توسعه دهد.
به نوشته واشنگتن‌پست، سند موسوم به «بررسی دفاع موشکی» که ترامپ پنجشنبه در خصوص سران نظامی در پنتاگون از آن رونمایی خواهد کرد اولین به‌روزرسانی در دکترین دفاع موشکی آمریکا از ۹ سال پیش به شمار می‌رود.
دولت ترامپ در این دکترین خواستار سرمایه‌گذاری‌های جدید در فناوری‌های دفاع موشکی در عرصه‌هایی شده که پنتاگون در خلال جنگ سرد آنها را دنبال می‌کرد اما بعد از فروپاشی شوروی سابق از آنها دست کشید. بین دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ پنتاگون برنامه‌هایش را بر ساخت سامانه‌های رهگیر با قابلیت هدف قرار دادن موشک‌های کشورهای دشمن متمرکز کرده بود. وزارت دفاع آمریکا یک بار دیگر بلندپروازی‌هایش را به همین اندازه گسترش داده، هر چند هنوز مشخص نیست که از بودجه کافی برای پیگیری این برنامه‌ها برخوردار خواهد بود یا خیر.
واشنگتن‌پست نوشته پنتاگون قصد دارد حس‌گرهایی را با قابلیت رصد موشک‌های دشمن از لحظه پرتاب در فضا مستقر کند. به علاوه، در دکترین جدید پیشنهاد شده درباره امکان هدف قرار دادن موشک‌ها از فضا مطالعه انجام شود. این سند توصیه می‌کند با توسعه لیزرهای با انرژی بالا می‌توان به روشی مقرون به صرفه برای نابود کردن موشک‌ها، اندکی بعد از پرتاب آنها دست یافت. یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: «فضا، به عقیده من، از اهمیتی کلیدی در گام بعدی دفاع موشکی برخوردار است. استقرار یک لایه فضایی از حس‌گرها چیزی است که در حال بررسی آن هستیم. این‌طور می‌توانیم هنگامی که موشک‌ها شلیک می‌شوند اخطار زودهنگام دریافت کرده، آنها را رصد کنیم و بین‌ آنها تمیز قائل شویم.» این مقام وزارت دفاع آمریکا تأکید کرد که پنتاگون فعلاً در مرحله امکان‌سنجی و انجام مطالعات درباره مستقر کردن دفاع موشکی در فضا قرار دارد و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
واشنگتن‌پست نوشته راهبرد دفاع موشکی آمریکا تا سال‌ها منحصراً بر مقابله با «تهدیدهای» ایران و کره شمالی تمرکز داشته است. دولت ترامپ، ضمن حفظ این تمرکز، هدف جدیدی به آن اضافه کرده است: «دفاع از نیروهای آمریکایی و متحدان آن در برابر تهدیدهای موشکی از منطقه.» اضافه شدن این هدف به معنای آن است که آمریکا اکنون به دنبال ایجاد سپر محافظ موشکی برای نیروهای آمریکایی و متحدانش در اروپا و آسیا، در برابر موشک‌های کروز و موشک‌های هدایت‌پذیر اَبَرصوت است. «انجمن کنترل تسلیحات» در یک گزارش جدید اعلام کرد که نسخه بازنگری شده سند دفاع موشکی آمریکا از سیاستهای بی‌ثبات‌کننده در جهان حمایت می‌کند.
«انجمن کنترل تسلیحات» (ACA) در یک گزارش جدید اعلام کرد که نسخه بازنگری شده سند دفاع موشکی آمریکا در سال ۲۰۱۹ از سیاستهای بی‌ثبات کننده‌ای حمایت می‌کند که آمریکا باید آنها را رد کرده و در عوض، بر مذاکره با روسیه و چین پیرامون ثبات راهبردی متمرکز شود. این انجمن در گزارش خود که روز پنج‌شنبه منتشر شد، می‌نویسد: «آمریکا باید با چین و روسیه گفت‌وگوهایی گسترده پیرامون ثبات راهبردی، از جمله تأثیر دفاع موشکی و نقض گامهای بی‌ثبات کننده‌ای همچون پیگیری هواپیماهای رهگیر فضا پایه را تعقیب کند». این انجمن در ادامه می‌افزاید که سند جدید دفاع موشکی «توسعه چشمگیر و پرهزینه‌ای را برای دفاع‌های موشکی آمریکا پیشنهاد می‌دهد که احتمالاً ضمن تشدید نگرانی های روسیه و چین نسبت به وجود تهدید علیه بازدارندگی هسته‌ای استراتژیک خود، ثبات راهبردی را تضعیف کرده و چشم‌انداز کاهش تدریجی تسلیحات هسته‌ای را پیچیده‌تر می‌سازد».
این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای از عدم حضور هیأت نمایندگی آمریکا در اجلاس اقتصادی «داووس» خبر داد. کاخ سفید دلیل عدم شرکت آمریکا در اجلاس داووس را وضعیت ۸۰۰ هزار کارگر فدرالی عنوان کرد که به خاطر تعطیلی دولت بدون دریافت دستمزد کار می‌کنند. از سوی دیگر فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا اظهار کرد، نیروی دریایی این کشور اعزام یک ناو هواپیمابر از طریق تنگه تایوان را رد نمی‌کند. واشنگتن سال گذشته میلادی سه بار کشتی‌هایی را از طریق این تنگه استراتژیک عبور داده است اما بیش از ۱۰ سال است که هیچ ناو هواپیمابری را از طریق این تنگه اعزام نکرده است.
طی این مدت چین نیروهای خود را با موشک‌هایی که برای حمله به کشتی‌های دشمن طراحی شده‌اند، مدرن‌سازی کرده است. جان ریچاردرسن، فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا در پایتخت ژاپن به خبرنگاران گفت: ما محدودیتی برای عبور هر نوع کشتی از طریق این آب‌ها نمی‌بینیم. وی افزود: ما تنگه تایوان را همچون دیگر آب‌های بین‌المللی می‌دانیم، به همین خاطر است که این عبور و مرور را انجام می‌دهیم.


کد مطلب: 107635

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/107635/استقرار-تسلیحات-موشکی-پنتاگون-فضا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir