?>?> سیاست روز - بگو‌مگو‌ها در امریکا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بهره مناسب از ظرفیت حضور در مجمع عمومی سازمان ملل؛

بگو‌مگو‌ها در امریکا

23 شهريور 1396 ساعت 1:53


حجت‌الاسلام حسن روحانی برای پنجمین بار هفته آتی راهی سازمان ملل می‌شود تا در جلسه سالانه مجمع عمومی شرکت کند. در این مسیر برنامه‌هایی هم برای او تدارک دیده‌ شده است. اما قطعا قبل از اینکه چنین سفری صورت گیرد لازم است که یکبار بر آن مسایلی که قرار است طرح بشود یا حتی نگفتن آنهایی که در راستای اولویت‌های منافع ملی نیستند برنامه‌ریزی جامعی صورت گیرد. در همین راستا است که ما سعی خواهیم کرد براساس تعریف خودمان بگومگوهایی را که در این سفر می‌تواند مورد انتظار افکار عمومی از رئیس‌جمهور باشد را بیان کنیم.

پیگیری منافع ملی خصوصا درباره تحریم‌های ناجوانمردانه
اولین نکته‌‌ای که مردم از رئیس‌جمهوری انتظار دارند آن را پی‌گیرد و به دور از جناح بندی‌های سیاسی و اینکه چه تبعاتی بر رفتار حزبی دارد مورد توجه قرار گیرد، پیگیری منافع ملی مان است و ارسال پیام جدی جمهوری اسلامی ایران به جهان بدین‌گونه که مردم ایران درباره منافعشان کوتاه نیامده و فراموش نمی‌کنند که تحریم‌های ظالمانه‌ای که وضع شد و وعده حذفش داده شده؛ هنوز پابرجا هستند.
بیان این موضوع ضمن روشنگری در جامعه بین‌المللی درباره قابل اعتماد نبودن قدرت‌های بزرگ مانند امریکا و ۱+۵ می‌تواند این خاصیت را داشته باشد که جهان را به تکاپو بیاندازد و همین تکاپو و مدیریت افکار عمومی فشاری را برای برداشتن تحریم‌های ظالمانه و عمل به تعهدات در طرف مقابل به وجود بیاورد.

تعامل با همه دنیا در کنار اروپایی‌‌ها
رئیس‌جمهوری نباید فراموش کند که به جز کشورهای اروپایی و اعضای ۱+۵ کشورهای دیگری هم در نظام بین‌المللی وجود دارند که اتفاقا نظرات آنها هم در جامعه جهانی تاثیرات خاص خود را دراست و تعامل با آنها هم می‌تواند مسیری برای نجات اقتصاد کشور و جذب سرمایه‌گذار و یا حتی گشایش ترانزیتهای جدید از تهران به آنجا باشد، بر همین اساس لازم است رئیس‌جمهوری ضمن توجه به کشورهایی که علاقه هم‌صحبتی و مصابحت با آنها را دارد نگاهی هم به کشورهای دیگری که در قاره افریقا و امریکای جنوبی و حتی در همسایگی‌مان در آسیا هستند، داشته و محوری را برای توسعه تعاملات با این کشورها تدوین کند.
این مسیر ضمن اهمیت یارگیری‌ای که باید در عرصه بین‌المللی صورت گیرد می‌تواند فرصتی برای پیگیری حق و حقوق کشورمان از ابرقدرتها را به ما داده و قدرت چانه‌زنی‌مان را نیز بالا ببرد.

کنترل برای برقرار نشدن تماس غیرضرور
یکی از انتقادهای وارد به سفر‌های قبلی روحانی برقرار شدن تماس غیر ضرور با رئیس‌جمهوری امریکا بود. اینکه این تماس از سوی کدامیک از روسای جمهوری برقرار شده است از درجه اهمیت بالایی برخوردار است اما این موضوع اکنون مورد بحث ما در این زمان نیست مهم این است که روحانی و تیم همراهش بتوانند مدیریت کارها را به گونه‌ای پیش ببرند که تماسهای غیرضروری در طول سفر برقرار نشده و عواقبی را برای کشور در پی نداشته باشد.
همانطور که قانون اساسی کشورمان ارتباط و تعامل سازنده با دنیا را سازنده معرفی می‌کند اما نباید فراموش کنیم که قوانین و تعهدات اخلاقی و آموزه‌های دینی و حتی ایرانی؛ ما را از پذیرش ظلم منع کرده و اجازه نمی‌د‌هد که با کشورهای ظالمی که صراحتا می‌گویند قصد براندازی حکومت کشورمان را دارند بگو و بخند داشته و چشمانمان را روی ظلم‌شان ببنیدیم.

نگفتن از گرفتاری‌ها و مشکلات به دشمن
نباید فراموش کنیم که گلایه و شکایت کردن و به زبان راندن نقاط ضعف کشور مقابل دشمنان به جز ضایع کردن تلاش‌های شبانه‌روزی مردم و دانشمندان و مسئولان کشور، دستاوردی برایمان درپی ندارد، بر همین اساس است که معتقدیم ضرورتی ندارد که از مشکلات واقعی که در حوزه اقتصادی و معیشت وجود دارد نکته‌ای در صحن عمومی سازمان ملل و مذاکرات دوجانبه و چندجانبه بعدی آن بیان شود.
در کنار این موضوعات باید مدیریت شود که موضوعات خلاف واقع و حقوق بشری یکدفعه با ظرافت و هوشمندی دشمنان در گفت‌و‌‌گوها عنوان نشود که دستاوردهای سفر را تحت‌الشعاع خود قرار داده و باعث شود که جهانیان چیزی را بشوند که اصل مقصود سفر به مجمع عمومی سازمان ملل نبوده است.

به زبان نیاوردن مواضع وحدت‌شکنانه
در کنار این سخنان بیان مواضع منتقدان و انتقاد از آنها در تریبون‌های بین‌المللی هیچ‌چیزی به جز تحقیر مسئول را به دنبال نخواهد داشت. سخنانی از جمله اینکه برخی در کشور کارهایی می‌کنند که رئیس‌جمهوری با آنها موافق نیست دستاوردی به جز نشان دادن غیرمستقی راه نفوذ در دل وحدت ملی را درپی نخواهد داشت و همین مساله به ظاهر ساده می‌تواند مسیری را برای دشمن نمایان کند تا سال‌ها از این مسیر برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران بهره ببرد.
البته با توجه به سوابق رئیس‌جمهوری در کارهایی که قبلا بر عهده گرفته است پرواضح است که او به خوبی در این مسایل از شناخت کافی برخوردار است و می‌تواند تشخیص دهد که چه مسایلی را در این زمینه در میان دشمنان نباید بر زبان براند.

پیگیری اتفاقات انسانی
از بحث فجایع میانمار تا کشتار در سوریه و عراق و حتی پیگیری اوضاع سیاه‌پوستان امریکایی همه و همه جزو مسایلی هستند که رئیس‌جمهور می‌تواند در فواصلی که در نیویورک به سر می‌برد آن را در دستور کار خود قرار داده و آنها را پیگیری کند.
بی‌تفاوت نبودن جمهوری اسلامی ایران نسبت به ظلم ظالمان در هر جای دنیا، جزء مسایلی است که همواره وجه تمایز ایران با دیگر کشورها بوده است و این موضوع نباید در حاشیه قرار بگیرد. چرا که همین امر جزء اصول انقلاب اسلامی و مسیر اصلی صدور انقلاب به جهانیان است.
بر همین اساس حتی از نقض‌های گسترده حقوق بشر در امریکا و اروپا و کشورهای مدعی آزادی نباید یاد نکرد و اجازه داد تا پروپوگاندای رسانه‌ای غرب بتواند با ابزارهایی که در اختیار دارد موضوع را وارونه جلوه دهد.

تاکید بر مبارزه با تروریسم و استکبار
در کنار این مواضع یاد شده یکی از موضوعاتی که بسیار از درجه اهمیت برخوردار بوده و پیگیری آن جزو اصول اولیه انقلاب است تاکید بر مبارزه جمهوری اسلامی با تروریسم بین‌المللی و البته استکبار جهانی است که این تروریست‌ها را تغذیه می‌کنند. حالا که داعش در یک قدمی نابودی قرار گرفته است نباید اجازه بدهیم که جهانیان از این نکته که امریکا و غربی‌ها مشوق اصلی به وجود آمدن چنینی گروهک جنایتکاری بودند بی‌خبر بمانند و در پیروزی امروز شکست تروریست با کشورهایی همچون جمهوری اسلامی که در صف نخست مبارزه با این گروهک‌ها از روز نخست تولدشان بودند؛ سهیم شوند.

روحانی به نیویورک می‌رود
رئیس دفتر رئیس‌جمهور از حضور رئیس‌جمهور کشورمان در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد.
محمود واعظی همچنین درباره سفر رئیس‌جمهور به نیویورک نیز گفت: ایشان سفر کوتاه و فشرده‌ای خواهند داشت و در این سفر برنامه‌های مختلفی پیش‌بینی شده است. سخنرانی در سازمان ملل مهمترین موضوع این سفر است. دیدار با ایرانیان، مسلمانان، نخبگان سیاسی و اصحاب رسانه و مصاحبه با رسانه‌ها از جمله برنامه‌هایی‌است که در این سفر پیش بینی شده، علاوه بر این ایشان با روسای کشورهای مختلف دیدار و گفت‌و‌گو خواهند کرد.

نویسنده: مائده شیرپور


کد مطلب: 100939

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100939/بگو-مگو-ها-امریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir