کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تهران در آی سی یو، مسئولان هم در کما!

29 آذر 1396 ساعت 8:40


«کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۴۳ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه قرار دارد»، جمله‌ای که در چندین روز گذشته اکثر شهروندان تهرانی در صفحه موبایل خود با آن روبه‌رو شده‌اند!
«آلودگی هوا» معضلی دیرینه است که طی سالیان گذشته شهروندان تهرانی و بسیاری از کلان‌شهرهای دیگر درگیر آن بوده‌اند، معضلی که هریک از مسئولان همواره فقط از آن صحبت کرده‌اند و تاکنون هیچ یک از آن‌ها نتوانسته راه حلی دائمی و منطقی را برای حل آن ارائه دهد.
«تعطیلی مدارس»، «به تعویق افتادن ساعات کاری کارکنان مراکز اداری»، «تعطیل شدن کارخانجات»، «افزایش ساعات طرح ترافیک» و در آخرین مورد تعطیل شدن زنگ ورزش مدارس از جمله راه‌کارهای سطحی مسئولان دولتی برای حل این معضل بزرگ اجتماعی است، مشکلی که نه تنها در روند زندگی مردم کلان‌شهرها اختلال ایجاد کرده بلکه به شدت سلامتی کودکان و گروه‌های سنی حساس را در معرض خطر قرار داده است. 

عوارض هوای آلوده بر سلامت کودکان
کریم شمس‌اسنجان معاون سازمان انتقال خون، در ارتباط با تاثیر آلودگی هوا بر روی خون،‌ توضیح می‌دهد: در روزهای آلوده برای اینکه اکسیژن رسانی در بدن دچار اختلال نشود، سطح هموگلوبین خون افزایش می‌یابد. وی افزود: این اتفاق در واقع وارد شدن بدن به فاز جبرانی بوده تا بتواند اکسیژن بافت‌ها را تامین کند. بنابراین در شهرهای آلوده میزان هموگلوبین افراد بیشتر می‌شود.
وی هشدار می‌دهد: در کودکان افزایش سطح هموگلوبین به طور طبیعی بالاتر از سایر افراد است ولی در روزهای آلوده این حالت تشدید پیدا کرده و در واقع اکسیژن‌رسانی نامناسب در بدن کودک سبب سیانوز می‌شود و کبودی پوست و تنگی نفس را برای کودکان به همراه خواهد داشت. 

مرگ ۴۸۱۰ نفر از تهرانی‌ها بر اثر آلودگی هوا در یک سال
عباس شاهسونی رئیس کارگروه سلامت هوای وزارت بهداشت طی اظهاراتی آلودگی هوا در جهان را جزو پنجمین علت مرگ و میر شناخته شده برشمرد و گفت: کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. طبق آخرین گزارش بین‌المللی بهداشت جهانی، ۲۳ درصد از مرگ‌ها منتسب به عوامل محیطی هستند که مهمترین آن آلودگی هوا محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه طبق مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۳ ما موظف به اندازه‌گیری داده‌های آلودگی هوا و ارائه آن شده‌ایم، تصریح کرد: بنابر اندازه‌گیری انجام شده در سال ۹۴، غلظت ذرات آلاینده در ۲۵ شهر کشور برابر با ۳۱.۷ میکروگرم در متر مکعب بوده که با وجود کاهش نسبی نسبت به سالهای قبل اما ۳ برابر از آمار جهانی بیشتر است. شاهسونی عنوان کرده بود: براساس این اندازه‌گیری غلظت آلودگی هوا در ۲۵ شهر با جمعیت ۳۰ میلیون نفر مورد تحلیل قرار گرفت که طی سال ۹۴، ۱۲ هزار و ۷۹۸ نفر بر اثر ذرات معلق و آلودگی هوا جان خود را از دست داده‌اند.
وی افزود: فوت این تعداد افراد به‌صورت غیرمستقیم بر اثر آلودگی هوا انجام گرفته است یعنی اینکه افراد فوت شده بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی داشته‌اند که تحت تاثیر آلودگی هوا این مشکلات افزوده شده و باعث مرگ آنها شده است. به گفته شاهسوانی در سال ۹۵ ۴ هزار و ۸۱۰ نفر از ساکنان تهران بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده‌اند که اندازه‌گیری تعداد جانباختگان بر اثر آلودگی هوا به جمعیت شهرها نیز بستگی دارد و قطعا تهران با توجه به جمعیت بالایی که دارد بیشترین آمار مرگ و میر در آلودگی هوا را به خود اختصاص می‌دهد. 

بنزن و گوگرد در هوای پایتخت
وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره بنزن موجود در هوای تهران می‌گوید:‌ در پروژه‌ای نمونه‌های تصادفی از جایگاه‌های شهر برداشت شده، به آزمایشگاه‌های معتبر ارسال می‌شود و پارامترهای موثر بر آلودگی از سوخت خودروها مورد آنالیز قرار می‌گیرد.
وی توضیح داد: در پروژه آنالیز سوخت بنزین تابستان سال ۱۳۹۶، تعداد ۱۰ نمونه سوخت بنزین با نمونه‌برداری مستقیم بنزین یورو ۴ و بنزین سوپر از ۵ جایگاه‌های سوخت‌رسانی شهر تهران جمع‌آوری و برای آنالیز به یک آزمایشگاه داخلی معتبر فرستاده شد. این نتایج نشان می‌دهد سوخت بنزین عرضه شده در این جایگاه‌ها عدد اکتان پایینی دارد اما میزان گوگرد و بنزن آن از حد استاندارد بیشتر است. علاوه‌براین همه نمونه‌های تست شده نشان می‌دهند که گوگرد بنزین‌های یورو۴ بیشتر از محتوای گوگرد بنزین‌های سوپر است.
این آمار در حالی هر ساله از سوی مسئولان کنترل هوای تهران منتشر می‌شود که مسئولان دولتی تنها با تکذیب این سنجش‌ها در صدد پاک کردن صورت مسئله برمی‌آیند. 

آلودگی هوا نفس‌های پایتخت را به شماره انداخت
در حالی آلودگی هوا نفس‌های پایتخت را به شماره انداخته است که بسیاری از کارشناسان معتقدند اقدامات موقتی و سطحی، آب پاکی بر روی آلودگی‌های هوای تهران نخواهد بود.
اکنون که هوای تهران در شرایط آلوده و ناسالم قرار دارد، همچنان هیچ خبری از مسئولان سازمان محیط‌زیست و شهرداری نیست، مسئولانی که متولیان اصلی حل اینگونه مشکلات جدی هستند و هم اکنون هم که طبق اعلام دولت، هوای سالم حق تمام شهروندان عنوان شده است اما این حق مسلم مردم از سوی مسئولان محیط نادیده گرفته شده است.
نفس‌های تهران به شماره افتاده است و مسئولان به جای پاسخگویی و چاره اندیشی در این باره فقط دست به تکذیب واقعیت‌ها می‌زند و با پیگیری راه‌های کوتاه مدت مثل تعطیلی مدارس و طرح وترافیک، سعی می‌کنند این بیمار در حال احتضار را به طور موقت زنده نگه دارند، حال آنکه بیماری تهران به قدری پیشرفت کرده است که اگر برای آن راه چاره‌ای سریع اندیشیده نشود حتما با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
متأسفانه گویی آلودگی هوا به داستانی تبدیل شده که برای حل آن باید مثل همیشه منتظر باریدن باران، برف و وزیدن باد باشیم، چراکه با تدابیر سطحی مسئولان امیدی به رفع همیشگی این معضل بزرگ نخواهد بود.(فارس)


کد مطلب: 102315

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/102315/تهران-آی-سی-یو-مسئولان-هم-کما

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir