?>?> سیاست روز - هم‌افزایی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فرماندهان ارتش و سپاه بر ارتقای تولید قدرت در عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی و موشکی تأکید کردند

هم‌افزایی

9 آذر 1396 ساعت 5:02


تقویت توان نظامی یکی از مولفه‌های قدرت‌ساز هر کشور است و در این میان، ساخت موشک‌های مختلف بیش از همه ابزارهای دفاعی، قدرت بازدارندگی هر کشوری را اطمینان‌بخش می‌کند.
در این زمینه کشورمان در مسیر ساخت موشک‌های مختلف گام برداشته و اتکا به دانش بومی، ایران را در این عرصه توانمند کرده است، به طوری که شهرهای موشکی ایران در اعماق زمین، قدرت هرگونه تحلیل را از دشمنان جمهوری اسلامی سلب کرده است.
عملکرد مقامات و مسئولان کشورمان، به خصوص همراهی مجلس، همکاری وزارت دفاع و به طور کلی نهادهای نظامی در ایران با سپاه و حمایت‌های مقام معظم رهبری از این مسئله، نشان دهنده وحدت در عرصه سیاسی و نظامی ایران است و نشان می‌دهد در این میان اختلاف‌افکنی راه به جایی نخواهد برد.
در همین رابطه اخیراً شاهد تاکیدات فرماندهان کل ارتش و سپاه بر توسعه هم‌افزایی بین ارتش و سپاه برای ارتقای تولید قدرت در عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی و موشکی بودیم.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در دیدار با سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ابراز خرسندی از سطح و عمق تعامل و همکاری بین دو سازمان، برکات همدلی بین فرماندهان در نیروهای ارتش و سپاه را پشتوانه بزرگی برای قدرت بازدارندگی کشور توصیف کرد.
سرلشکر جعفری هم با اشاره به همت و اراده مشترک ارتش و سپاه در توسعه قدرت مردمیاری خود گفت: نقش‌پذیری‌های ارتش و سپاه در حوزه مردمیاری و خدمت‌رسانی به مردم از جمله آنچه اخیراً در مناطق زلزله‌زده غرب کشور شاهد آن بودیم موضوعی لازم و ضروری است و به فضل الهی به طور جدی با هماهنگ‌سازی ظرفیت‌ها و همزمان با مأموریت‌های دفاعی، تداوم و توسعه می‌یابد.
فرمانده کل سپاه دور ساختن تهدیدات از کشور را از مؤلفه‌های دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران خواند و تصریح کرد: گزاره "قدرت، تضمین امنیت است" به عنوان یکی از اصول بنیادین در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی، مبنای برنامه‌ریزی نیروهای مسلح کشور است و همچنان باید تلاش کرد ظرفیت‌های خود را در راستای تحقق منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا در زمینه "قدرت‌افزایی دفاعی" برای کشور فعال نگه داریم.
در حقیقت تضعیف قدرت بازدارندگی ایران از طریق اختلاف‎افکنی بین نیروهای مسلح جزء اقدامات و برنامه‎های نظام سلطه بود و همین امر موجب می‌شود که فرماندهان ارتش و سپاه در همدلی این دو رکن نظامی کشوررا بیشتر مورد تاکید قرار دهند.

بازی امریکا، تحریم‌هایی ضد صنعت موشکی
اگرچه کشورمان بارها تاکید کرده است که قدرت موشکی خود را برای افزایش توان دفاعی خود تقویت می‌کند و از سوی دیگر درطول تاریخ نیز شاهد آن هستیم که ایران هرگز به کشورهای دیگر تجاوز نکرده است.
ضمن آنکه برنامه موشکی ایران منطبق با قطعنامه ۲۲۳۱ است و هیچ امری نمی‌تواند جمهوری اسلامی ایران را از پیگیری و اجرای سیاست اصولی افزایش توانمندی دفاعی خود منع نماید.
با این حال دشمنان ایران، در حالی که تجاوز به کشورهای منطقه را در برنامه چند سال اخیر خود دنبال کرده و منطقه را بی‌ثبات نموده‌اند و از طرفی با ایجاد گروه‌های تروریسی نظیر داعش سیاست‌های بی‌ثباتی در منطقه را دنبال می‌کنند، با تمام تلاش خود را برای بهانه‌جویی در این امر قرار داده و از نظارت و یا تعلیق فعالیت‌های موشکی ایران سخن به عمل می‌آورند.
بطوری که مجلس نمایندگان امریکا طرح کاتسا را برای مقابله با آنچه که آمریکایی‌ها آن را مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران تصویب کرد.
برخی از کشورهای اروپایی نیز علی‌رغم امضا کردن برجام علناً یا تلویحا ً نسبت به برنامه موشکی کشورمان ابراز نگرانی کرده‌اند و این درحالی است که در حال فروش تسلیحات خود به کشورهای منطقه هستند.
این درحالی است که متهم کردن ایران به کشوری بحران‌ساز در منطقه و در نتیجه اعمال تحریم‌هایی ضد صنعت موشکی ایران، تنها محدوده بازی آمریکا در قبال اقتدار موشکی ایران است.
در حال حاضراتکای صنعت موشکی ایران به توان و دانش بومی، سناریوهای آمریکا را برای تُهی‌کردن ایران از اقتدار نظامی - موشکی خنثی کرده است.
بطوری که توان دفاعی ایران، همواره مورد توجه اندیشکده‌ها و تحلیلگران بین‌المللی قرار داشته است. به‌عنوان مثال، اندیشکده‌ی آمریکایی CSIS در گزارشی با اشاره به موشک‌های کروز ایرانی و تحلیل سناریوهای جنگی، به جنگ‌های ۳۳ روزه، ۲۲ روزه و ۸ روزه اشاره کرده و آورده است که چگونه نیروهایی همچون حزب‌الله لبنان و حماس فلسطین، با استفاده از نیروی موشکی که در مقایسه با ایران بسیار کوچک‌تر و کم‌توان‌تر است، توانسته‌اند بر ارتش تمام‌عیار رژیم صهیونیستی فائق آیند.
اندیشکده‌ آمریکایی شورای آتلانتیک نیز در این‌باره با بیان اینکه رویکرد موشکی ایران در حال تغییر است به دولت خود توصیه کرده است که از افزایش توان موشکی ایران ممانعت به عمل آورد.
شاید مهم‌ترین و کانونی‌ترین موضوعی که موجب توجه بیشتر تحلیلگران غربی نسبت به توان دفاعی و موشکی ایران شد، حمله‌ ایران به مقرهای داعش در دیرالزور، در پاسخ به اقدام تروریستی این گروهک در ماجرای مجلس شورای اسلامی ایران بود. بعد از آن، ایران با حمله به مقرهای داعش نشان داد که برای دفاع از مردم و امنیت کشورش، لحظه‌ای درنگ نخواهد کرد. وب‌سایت مطالعات استراتژیک فرانسه در این‌باره نوشت: «به نظر می‌رسد سپاه پاسداران، به یک سلاح با دقت بالا برای هدف قراردادن عمق دشمن در حالت تاکتیکی دست پیدا کرده است.»
پس، مقامات آمریکایی و غربی به خوبی دریافتند، مادامی که ایران برخوردار از توان و قدرت دفاعی و موشکی بالاست، هرگونه تعرضی به آن، عملا غیرقابل تصور است. برای همین، نقشه‌ جدید خود را مبتنی بر مذاکره بر سر قدرت دفاعی ایران قرار دادند. اندیشکده‌ آمریکایی آرمزکنترل در مطلبی با موضوع مذاکره با ایران بر سر توان موشکی، چنین می‌نویسد: «به‌جز ایران بر هیچ کشور دیگری در منطقه، محدودیت‌های موشک بالستیک اعمال نمی‌شود... ایران احتمالاً در مقابل اعمال محدودیت موشکی به‌عنوان بخشی از تلاش منطقه‌ای برای ممنوعیت به‌کارگیری سیستم‌های موشکی دوربرد ایستادگی خواهد کرد. اما ایالات‌متحده می‌تواند مجموعه‌ای از اقدامات منطقه‌ای را برای مذاکره در موضوع ممنوعیت استفاده از موشک‌های ایران به راه بیندازد و از آن حمایت کند.»

تاکید مجلس و دولت
با این حال این اقتدار موشکی کشورمان همواره مورد توجه همه مردم بوده و با وجود فشار و تحریم‌های آمریکا نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بر آن تاکید دارند .
علی لاریجانی با اشاره به بهانه‌جویی‌های برخی کشورهای غربی در مسئله موشکی تاکید کرد: این امر از سیاست درازمدت آنها حکایت می‌کند که نمی‌خواهند جمهوری اسلامی مقتدر امنیت‌ساز منطقه باشد. به همین جهت باید بر تقویت بنیه دفاعی کشور به ویژه بعد موشکی مصر باشیم.
همچنین این تاکیدات می‌توان به حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در چارچوب ماده ۱۱ طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، اشاره کرد که در این طرح مجلس دولت را مکلف به تقویت بنیه دفاعی، افزایش توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران و حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران می‌کند.
رئیس‌جمهور نیز در واکنش جدی به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، گفت: هر قدمی که لازم و مورد نیاز بدانیم برای تقویت و مصلحت کشورمان برداشته و بدون توجه به تحریم‌ها و سیاست‌های آن‌ها به راه خودمان ادامه خواهیم داد.
در نهایت باید گفت که توسعه توان دفاعی ایران و افزایش قدرت موشکی کشور بدون در نظر گرفتن اقدامات خصمانه دشمنان علیه قدرت نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران قطعا باعث افزایش بازدارندگی خواهد شد. همت ارتش و سپاه در این‌باره نشان می‌دهد که ایران تا کنون را را در این مسیر درست رفته و باید کار را ادامه دهد.
افزایش برد موشک‌های جمهوری اسلامی ایران، ادامه برنامه توسعه موشک‌های نقطه زن، تولید موشک‌های زمین به زمین و زمین به هوا و همچنین توسعه موشک‌های زمین به دریا و اژدرها همچنان باید در دستور کار و برنامه دفاعی جمهوری اسلامی ایران باشد، چراکه افزایش توان جمهوری اسلامی باعث توسعه صلح و ثبات در منطقه خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب در این باره تاکید کردند: در دنیایی که قدرت‌های زورگو، سلطه گر و دارای کمترین جوهره‌ وجدان و انسانیت حاکم هستند توسعه صنایع دفاعی و تهاجمی طبیعی است، زیرا این قدرتها تا اقتدار کشوری را احساس نکنند، امنیت آن تأمین نخواهد شد.
درعین حال ایشان تاکید کردند: یکی از عناصر مهم از دیدگاه نظام جمهوری اسلامی برای گسترش صنایع دفاعی، توجه به اخلاق در عرصه نظامی است. به همین دلیل در حرکت روبه جلو ایران در عرصه تقویت توان دفاعی، محدودیتهایی وجود دارد و از جمله سلاح کشتار جمعی همچون شیمیایی و هسته‌ای، براساس مبانی اعتقادی و دینی در ایران ممنوع است.
سال‌هاست که مقامات و رسانه‌های غربی و معاند کشورمان در قالب سناریوهای عملیات روانی پیچیده موضوع ایجاد اختلاف، دودستگی و دوقطبی‌سازی میان سپاه و ارتش را در برهه‌ها و مناسبت‌های مختلف دنبال می‌کنند اما در نهایت شاهد هستیم که مثل همیشه فرماندهان ارتش و سپاه در برابر این اقدامات خصمانه هوشمندی نشان داده و در صف مقدم مقابله با بحران‌ها حضور دارند.


کد مطلب: 102045

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/102045/هم-افزایی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir