کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراض جهانی به تجاوز موشکی آمریکا به سوریه ادامه دارد

محکومیت ترامپ در خانه و بیرون خانه

19 فروردين 1396 ساعت 22:09


مردم آمریکا در تجمع اعتراضی روبه‌روی کاخ سفید و ۳۵ شهر در مناطق مختلف آمریکا حمله به سوریه را محکوم کردند در حالی که بسیاری از دولت‌ها و ملت‌های جهان این جنایت آمریکا را محکوم کردند.
تجمع اعتراضی در حمایت از ملت سوریه و انزجار از فرمان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در بمباران غیرقانونی به سوریه برگزار شد. ده‌ها نفر از جمله اعضای گروههای فعال حقوق بشر و مدنی در این تجمع شرکت کردند.
تظاهرات‌کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها نوشته بود: "جنگ با سوریه نه" و همچنین سردادن شعارهایی مانند "آنها می‌گویند جنگ بیشتر ولی ما می‌گوییم جنگ نه" سر می‌دادند.
بر این اساس برگزارکننده این تظاهرات و مدیر سازمان "اعتلاف انسر" در این تظاهرات سخنرانی کرد و گفت: آمریکا ۱۰۰ میلیون دلار خرج موشک کرده است و این در حالی است که این‌همه ما بی‌خانمان داریم، مردم ما در تأمین بودجه برای تعلیم و تربیت و بهداشت و درمان مشکل دارند.
در همین حال صدها تن از مردم در شهر نیویورک با برگزاری تظاهرات به حمله موشکی آمریکا به سوریه که به‌دستور دونالد ترامپ صورت گرفت، اعتراض کردند. روز جمعه حدود ساعت پنج بعدازظهر به‌وقت محلی ده‌ها نفر از تظاهرکنندگان در امتداد خیابان پنجم در منطقه منهتن نیویورک گردهم آمدند و بسیاری از آنها دست‌نوشته و علامت‌هایی در تقبیح حمله موشکی روز پنجشنبه آمریکا به سوریه در دست داشتند. تظاهرات‌کنندگان دست‌نوشته‌های زردرنگی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «بمباران سوریه از مردم محافظت نمی‌کند، آنها را می‌کشد».
برخی دیگر نیز دست‌نوشته‌هایی حمل می‌کردند که روی آنها نوشته شده بود «خیر! به نام انسانیت، ما از پذیرفتن یک آمریکای فاشیست خودداری کردیم». یک پیام واحد تظاهرکنندگان که روی دست‌نوشته‌های آنها به چشم می‌خورد این بود که «بمباران سوریه به جنگ بیشتر خواهد انجامید و به آن پایان نخواهد داد». گروهی از فعالان انگلیسی مخالف جنگ در اعتراض به حملات هوایی آمریکا به سوریه در لندن تظاهرات کردند. صدها نفر از مخالفان تجاوز نظامی آمریکا به سوریه، در نیویورک و مقابل «برج ترامپ» تجمع کردند؛ تجمعی که با سرکوب و بازداشت معترضان مواجه شد. خبر دیگر آنکه به گزارش رسانه‌های روسیه، یکی از کشتی‌های ناوگان دریای سیاه ارتش این کشور عازم بندر طرطوس در سوریه شده است. همچنین وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که این کشور در حملات احتمالی آتی آمریکا در سوریه با واشنگتن همکاری نخواهد داشت.
شماری از احزاب و شخصیت‌های ملی اردن نیز در فراخوانی خواستار برگزاری تجمع اعتراض‌آمیز به حمله آمریکا به پایگاه هوایی سوریه شدند. در این میان یک مقام وزارت خارجه آمریکا، روسیه را مسئول اصلی حمله شیمیایی صورت گرفته علیه «خان شیخون» در استان «إدلب» سوریه دانست. معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد که حمله اخیر آمریکا به پایگاه «شعیرات» در سوریه، هرگونه توافق بر سر قطعنامه شورای امنیت درباره حمله شیمیایی در این کشور را غیرممکن می‌سازد. همچنین نخست‌وزیر ترکیه که کشورش از تعرض نظامی به پایگاه «الشریعات» حمایت کرده، در تماس تلفنی با معاون رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه، هنوز هم جزو گزینه‌ها است». کویت و قطر نیز به دنبال اعلام حمایت سه کشور حاشیه خلیج‌‌فارس از حمله آمریکا به سوریه، حمایت خود از این تعرض را اعلام کردند. پادشاه عربستان سعودی درپی حمله موشکی آمریکا به سوریه، با رئیس‌جمهور آمریکا تلفنی گفت‌وگو کرد. سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن، تجاوز روز جمعه آمریکا به سوریه را خدمت به دشمنان امت عربی و در راس آنها، رژیم صهیونیستی توصیف کرد.
نکته مهم آنکه یک روز پس از حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی «الشعیرات» سوریه، جنگنده‌های سوریه پرواز از این پایگاه و انجام عملیات را از سر گرفتند. از سوی دیگر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان» تأکید کرد که درخصوص ادعاهایی مبنی بر اینکه «بشار اسد»، پشت حملات شیمیایی سوریه بوده است، ابراز تردید کرد. بنا به گفته برخی منابع آگاه، وزیر خارجه سابق آمریکا کاملاً حامی طرح «دونالد ترامپ» برای حمله به سوریه است.
پایگاه تحلیلی «پولتیکو» در گزارشی نوشت، مسئله‌ای که سال‌ها، دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا را عذاب می‌داد، این بود: آیا ما باید به «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه حمله کنیم یا خیر.
این پایگاه تحلیلی سپس با مطرح کردن این سؤال نوشت، در دوران ریاست‌جمهوری اوباما، پاسخ این سؤال همیشه «خیر» بود. اما کمتر از سه ماه از آغاز به کار دولت جدید آمریکا طول کشید که «دونالد ترامپ» به این سؤال پاسخ «آری» بدهد. «جین هرمان» نماینده سابق دموکرات ایالت کالیفرنیا که در حال حاضر مدیر اندیشکده «مرکز ویلسون» است، درخصوص حمله به سوریه گفت: «اوباما می‌بایست چهار سال پیش زمانیکه مشکل ساده‌تر بود، چنین کاری را می‌کرد. تاریخ به تندی از او یاد خواهد کرد زیرا او چنین نکرد».
بمباران هوایی آمریکا در روستایی در نزدیکی شهر «رقه» سوریه، منجر به کشته شدن ۲۰ غیر نظامی از جمله ۴ کودک شده است. استان الرقه در شمال سوریه و در شرق استان حلب واقع شده که مرکز آن شهر «رقه» از مارس ۲۰۱۳ تحت کنترل مخالفان مسلح سپس گروه تروریستی داعش در آمد. رسانه‌های رژیم صهیونیستی از طرح این رژیم برای ایجاد مناطق حائل در مرز سوریه و اردن با هدف خنثی‌سازی هرگونه حمله احتمالی به فلسطین اشغالی خبر دادند.
از سوی دیگر نشست شورای امنیت درباره سوریه صحنه جدال لفظی سنگین نمایندگان انگلیس و روسیه بود و فرستاده مسکو در این نشست لندن را به دو رویی مستعمراتی متهم کرد. ریکرافت در جلسه شب گذشته بدون توجه به شواهد موجود و حقیقت ماجرای سوریه، گفت: حمله هشداری به بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه بود و اکنون وی متوجه اقدامات خود شده است. ریکرافت همچنین روسیه را متهم کرد که هر چه بشار اسد می‌خواهد در اختیار وی قرار می‌دهد.
در واکنش به این اظهارات، «ولادیمیر سافرانکوف» نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: این اظهارات غیر حرفه ای و اتهامات علیه کشور مرا متوقف کنید. این رفتار دیپلماتیک نیست. این اظهارات دروغ هستند. سعی نکنید که وارد جنگ در جهان عرب شوید. هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید و هیچ چیزی به دست نخواهید آورد. نماینده بولیوی در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا را به دروغگویی درباره مسلح بودن دولت سوریه به تسلیحات شیمیایی متهم کرد. وی در ادامه به جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ و دروغگویی آمریکا درباره وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق اشاره کرد. از سوی دیگر معارضان بحرینی تاکید کردند که بیانیه رژیم آل‌خلیفه در حمایت از حمله آمریکا به سوریه، روابط این رژیم با اسرائیل را ثابت می‌کند.


کد مطلب: 98904

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98904/محکومیت-ترامپ-خانه-بیرون

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir