?>?> سیاست روز - از اوباش خواندن معترضان تا لشگر‌کشی علیه چین - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ترامپ برای ماندن در کاخ سفید دست و پا می‌زند

از اوباش خواندن معترضان تا لشگر‌کشی علیه چین

6 تير 1399 ساعت 21:42


ترامپ که بر اساس نظرسنجی‌ها شرایط مطلوبی برای انتخابات‌ آتی آمریکا ندارد از یک سو به دنبال تشدید سرکوب اعتراض‌های داخلی به نژادپرستی حاکم بر این کشور است و از سوی دیگر جنگی سراسری را علیه چین به پا کرده تا شاید از ورای آن بتواند آرای انتخاباتی کسب نماید.
آمریکا پس از گذشت یک ماهمچنان صحنه اعتراض به نژادپرستی سیستماتیک حاکم بر این کشور است چنانکه معترضان به نژادپرستی در آمریکا فنس فلزی بلند روبروی کاخ سفید را با شعار‌های ضد نژادپرستی و تصاویر قربانیان خشونت‌های پلیس این کشور پوشاندند.معترضان روی این پلاکارد‌ها نوشته بودند: "هشدار! تظاهرات بیشتری در راه است"، "مراقب زندگی سیاه پوستان باشید"، "باید از مصونیت مجرمان جلوگیری کرد"، "مسیر دشوار دستابی به حقوق برابر"، "آماده شوید تا نژادپرستی را متوقف کنیم".
معترضان همچنین تصاویر شماری از قربانیان خشونت‌های پلیس آمریکا را روی فنس‌های روبروی کاخ سفید نصب کردند.اعتراض‌های گسترده مردم آمریکا به قتل جورج فلوید بدست نیرو‌های پلیس و رفتار غیرانسانی پلیس سفید پوست شهر مینیاپولیس که ماه گذشته رخ داد، اکنون ابعاد گسترده‌تری یافته و موج اعتراض‌ها سراسر آمریکا را فراگرفته است. در این میان ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی روز پنج شنبه خود در ایالت ویسکانسین با «دیوانه» خواندن دموکراتها مدعی شد که برقراری رابطه با قانونگذاران دموکرات دشوارتر از کسب توافق با چین و کره شمالی است.وی همچنین با نقل جمله‌ای از یکی از رهبران جنبش سیاه‌پوستان، وی را به «خیانت، فتنه جویی و شورش» متهم کرد. خبر دیگر از آمریکا آنکه مجلس نمایندگان آمریکا لایحه جامع اصلاح ساختار پلیس این کشور را با اختلاف بیش از ۵۰ رأی به تصویب رساند.

جنگ همه جانبه آمریکا علیه چین
همزمان با سرکوب اعتراض‌های داخلی، آمریکا در عرصه سیاست خارجی نیز به دنبال نمایش قدرت است که محور آن را نیز تقابل با چین به عنوان اصلی ترین رقیب اقتصادی آمریکا تشکیل می‌دهد.وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخله‌جویانه در روابط دوجانبه دهلی‌نو و پکن، ضمن اتهام‌زنی به چین، مدعی شد تصمیم برای کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان با هدف مقابله با تهدید چین برای هند و شرق آسیا اتخاذ شده است.«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی مجازی خود در نشست بروکسل مدعی شد سیاست‌های توسعه‌طلبانه چین چالش واقعی در جهان معاصر است. او تصمیم درباره کاهش نیروهای آمریکا در آلمان را با مواجهه با تهدیدها در کشورهای دیگر از جمله آنچه تهدید چین برای هند و جنوب شرق آسیا خواند، مرتبط خواند.پامپئو مدعی شد: درباره تهدید حزب کمونیست چین صحبت کردم، تهدیدهایی علیه هند، ویتنام، مالزی، اندونزی و فیلیپین و (تهدیدهای مرتبط با) چالش‌های دریای چین جنوبی. باید مطمئن شویم که برای مقابله با پی‌ال‌اِی (ارتش آزادی‌بخش خلق چین) در جای درست قرار گرفته‌ایم.
در ادامه سیاست تقابل با چین سنای آمریکا در ادامه دخالت های این کشور در امور سایر کشورها و برای تحت فشار قرار دادن چین در خصوص قانون امنیت ملی، تحریم های جدیدی را علیه پکن تصویب کرد. سناتور دموکرات «کریس ون هولن» از ایالت مریلند و سناتور جمهوریخواه «پت تومی» از ایالت پنسیلوانیا طرح این تحریم را مطرح کرده بودند. این طرح تحریمی با حمایت دو حزب اصلی آمریکا مطرح شده است و پیش از آنکه برای اجرایی شدن به کاخ سفید ارسال شود باید مجلس نمایندگان نیز آن را به تصویب برسانند. در جریان برگزاری سومین جلسه از سیزدهمین نشست سراسری کنگره ملی خلق چین در تاریخ بیست و هشتم ماه مه، تصمیماتی در ارتباط با ایجاد و بهینه‌سازی ساختار حقوقی و سازوکار اجرایی قوانین مربوط به منطقه اداری ویژه هنگ‌کنگ با هدف حراست از امنیت ملی در این حوزه اتخاذ شد و به تصویب رسید.
ادامه تحرکات بحران ساز امریکا علیه چین را می‌توان در اقدامات هند علیه پکن جسجو کرد.در پی افزایش تنش ها میان دهلی نو و پکن، چین و هند تعداد نیورهای خود را در مناطق مرزی افزایش داده اند.هند برای اولین بار تایید کرد که در پی افزایش تنش‌های مرزی با چین، دهلی نو نیز همچون پکن شمار قابل توجهی نیرو را به مناطق مرزی گسیل داشته است.
آنوراگ سریواستاوا، سخنگوی وزارت خارجه هند ضمن اینکه بار دیگر چین را سرچشمه این تنش معرفی کرد، گفت: «هر دو طرف تعداد زیادی نیرو در مرز مستقر کرده‌اند؛ این کار در حالی انجام شده که تماس‌های دیپلماتیک و نظامی برای حل و فصل این بحران ادامه دارد.»از سوی دیگر منابع مطلع از پرواز هواپیماهای جاسوسی آمریکا بر فراز «دریای چین جنوبی» و آبراهی که محل تردد زیردریایی‌های مجهز به موشک‌های بالستیک چین است خبر دادند. به نوشته وبگاه «فوکس تایوان» تصاویر منتشر شده در توییتر از پرواز دو فروند هواپیمای تجسسی آمریکا و یک فروند هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز آبراه «باشی»، یک منطقه‌ راهبردی در جنوب تایوان خبر دادند. سخنگوی وزارت دفاع تایوان با خودداری از هرگونه اظهار نظر در این باره گفت که وزارت دفاع تایوان نسبت به هرگونه تحرک قوای نظامی خارجی اطراف تایوان اشراف کامل دارد.
تنش میان آمریکا و چین حتی به لبنان نیز رسیده است چنانکه سفارت چین در لبنان در واکنش به اظهارات معاون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد، پکن در همکاری مالی با کشورهای در حال توسعه به حاکمیت همه آنها و قواعد بین‌المللی احترام می‌گذارد و هیچ شرط سیاسی برای ارائه وام‌ قائل نمی‌شود.اظهارات «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک که چرخش لبنان به سوی شرق را «شوکه کننده» خواند و اتهاماتی به چین وارد کرد، واکنش پکن را به دنبال داشت.


کد مطلب: 114240

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114240/اوباش-خواندن-معترضان-لشگر-کشی-علیه-چین

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir