کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گردش مالی ۳ و نیم میلیارد یورویی قاچاق مواد مخدر در فرانسه

قدرناشناسی پاریس از مبارزه ایران با قاچاقچیان مواد

27 شهريور 1398 ساعت 21:50


کشورهای غربی در روندی غیر قابل پذیرش در حالی با نادیده گرفتن مبارزه همه جانبه ایران با قاچاقچیان مواد مخدر و با در پیش گرفتن سیاست تحریم در حالی به مانع تراشی در عرصه مبارزه ایران با مواد مخدر می‌پردازند که نتیجه آن امر تشدید بحران مواد مخدر در غرب است چنانکه قاچاق مواد مخدر در فرانسه که با بازار ۲۰هزار نفری، گردش مالی سالانه حدود ۳.۵میلیارد یورویی دارد به بزرگترین بازار جنایی در این کشور تبدیل شده است.
فرانسه یکی از مقاصد اصلی قاچاق مواد مخدر بویژه از نوع کوکائین از مبداء آمریکای جنوبی است؛ باندهای بین‌المللی مواد مخدر اغلب به این شکل در کانتینرها به قاچاق کوکائین از آمریکای جنوبی به اروپا می‌پردازند. یک ماه پیش، ماموران گمرک فرانسه بیش از یک تن کوکائین به ارزش تخمینی بیش از ۷۴ میلیون یورو(۸۲.۴ میلیون دلار) را که در یک محموله خرما جاسازی شده بود، در بندر "لو آور" این کشور کشف کردند که به گفته وزیر اقدام و حساب های عمومی فرانسه، این بزرگترین کشف از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون محسوب می شود.
به گزارش ایرنا این میزان کوکائین که در ۱۵ بسته کرباس در کانتینر حاوی "پنیر خرما" کشف شده از مبدا اکوادور و از طریق بندر "آنتورپ" بلژیک وارد فرانسه شده است.در سال گذشته میلادی، ماموران گمرک فرانسه ۱۲.۲ تن کوکائین در این کشور کشف کردند که نسبت به سال ماقبل آن ۳۲.۶درصد افزایش داشته است. در سال ۲۰۱۷ میلادی، ۸۳.۴ تن انواع مواد مخدر از جمله ۱۱.۷ تن کوکائین در فرانسه کشف و ضبط شده بود. یکی دیگر از بزرگترین محموله های کوکائین کشف شده در فرانسه مر بوط به اواخر سپتامبر سال ۲۰۱۳(مهر ۹۲) است که در آن پلیس فرانسه ۱۳۰۰ کیلوگرم از این ماده مخدر را به ارزش ۵۰میلیون یورو در یک هواپیمای مسافربری کشف کرد؛ این هواپیما از مبدا کاراکاس پایتخت ونزوئلا وارد فرانسه شده بود. اواخر نوامبر ۲۰۱۸ نیز مقامات فرانسه از کشف و ضبط ۱.۶ تن کوکائین در شمال‌غرب این کشور خبر دادند؛ این محموله در کانتینر چوب جاسازی و از مبدا برزیل به این کشور قاچاق شده‌ بود.
دولت فرانسه از یک برنامه ملی جدید برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، موسوم به "OFAST" رونمایی کرد. پس از یک درگیری مسلحانه در شهر بندری جنوبی مارسی که ده ها زخمی بر جای گذاشت، دولت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه از راهبرد جدید ۵۵ بندی با هدف مقابله با قاچاق مواد مخدر پرده برداشت.رادیو بین المللی فرانسه (RTL) روز چهارشنبه نوشت: وزیر کشور فرانسه روز سه شنبه با رونمایی از برنامه جدید مقابله با قاچاق مواد مخدر در این کشور گفت: ما می خواهیم به سختی (با قاچاقچیان مواد مخدر) برخورد کنیم. پیام ما به فروشندگان مواد مخدر روشن است: فرانسه دیگر محل بازی آنها نخواهد بود. «کریستف کاستانر» که در حضور وزیر مشاور خود و وزیر دادگستری فرانسه برنامه ملی جدید برای قاچاق مواد مخدر را ارائه کرد با تاکید بر ایجاد دفتر جدید ملی آژانس مبارزه با مواد مخدر به نام "اُفَست" گفت: ما می خواهیم تلاش های خود را هماهنگ و با هم کار کنیم.
رادیو بین المللی فرانسه نوشت: سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر در فرانسه به دلیل مواد مخدر توبیخ می شوند و بازار تجارت مواد مخدر بیش از ۲۰هزار نفر را شامل می شود.

گردش مالی ۳.۵ میلیارد یورویی
کاستانر می گوید: در طول ۶۶ سال چیزهای بسیاری تغییر کرده است. فروشندگان مواد مخدر شبکه های خود را در مقیاس جهانی توسعه داده اند. به گفته مقامات فرانسوی، میزان گردش مالی قاچاق مواد مخدر ۳.۵ میلیارد یورو تخمین زده می شود. او ابراز تاسف کرد که با این وجود ، از مجموع ۵۰۰ میلیون یورو که توسط پلیس فرانسه کشف و ضبط شد، تنها ۱۰ درصد ناشی از کشفیات مواد مخدر بوده است. وزیر کشور فرانسه این وعده را داده که دفتر جدید آژانس مبارزه با مواد مخدر در این کشور با ۱۵۰ بازرس و ژاندارم تجهیز می شود که مسئولیت نظارت بر این کار را در ۱۶ منطقه فرانسه و مناطق فراسرزمینی بر عهده خواهد داشت. این دفتر ژانویه سال ۲۰۲۰ راه اندازی می شود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از نهادهای اروپایی اعلام كرد كه شهروندان اروپایی سالانه حدود ۲۴ میلیارد یورو (۲۸/۲۷ میلیارد دلار آمریكا) صرف مواد مخدر می كنند.

اروپای قدرنشناس
در این میان چند نکته مهم قابل توجه است چرا که آمارها نشان می‌دهد که افغانستان همچنان کانون اصلی تولید مواد مخدر است حال آنکه از سال ۲۰۰۱ تاکنون نیروهای آمریکایی و ناتو در این کشور حضور دارند اما این حضور نه تنها به مبارزه با مواد مخدر منجر نشده بلکه افزایش آن را در پی داشته است. بزرگ ترين پايگاههاي نظامي آمريکا و ناتو در قندهار است. زماني که آنها به افغانستان با شعارهاي رنگارنگ از جمله نابودي مزارع کشت خشخاش آمدند کمتر از ۲۰۰ تن ترياک در سال در اين کشور برداشت مي شد اما اين رقم در سال ۲۰۱۷ به ۹۰۰۰ تن رسيده است. براساس گزارش دفتر سازمان ملل متحد در بخش مبارزه با مواد مخدر در افغانستان استان هلمند مرکز اصلی تولید مواد مخدر شمرده می شود و گزارش ها حاکی است که ۶۰ درصد کل مواد مخدر افغانستان در این استان کشت و تولید می شود . یکی از بزرگترین پایگاه نظامی انگلیس و آمریکا در استان هلمند، در منطقه به نام «شورابک» ساخته شد.
در این میان جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشوری که بیشترین میزان کشفیات مواد مخدر جهان را در کارنامه خود دارد، همواره از سوی نهادهای بین‌المللی و کشورهای موثر در عرصه بین المللی مورد توجه و قدردانی قرار گرفته است.
مقابله با ترانزیت مواد مخدر و تروریسم جزو اصول محوری جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه اخیر بوده و همواره تلاش کرده ضمن مسئولیت پذیری در این زمینه همکاری صادقانه ای با نهادهای بین المللی از خود نشان دهد. شاهد این مدعا تقدیم هزاران شهید و جانباز در مسیر این اقدامات است.اروپا مقصد اول ترانزیت مواد مخدر از افغانستان است و چنانکه سردار محمد مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در واکنش به عدم مداخله غرب در مبارزه با مواد مخدر، گفت: اروپا اگر اقدامی در حمایت و پشتیبانی از نیروها و کشورهایی که در خط مقدم مبارزه هستند، نداشته باشد، حتماً باید مواد مخدر را در کشورش به صورت گرمی جمع کند که کاری بسیار سخت و غیر ممکن است.
با توجه به آنچه ذکر شد چند یک اصل مهم مسلم می‌گردد و آن اینکه افغانستان تحت حضور نیروهای آمریکایی تولید کننده اول مواد مخدر است، ایران پیشگام مبارزه با مواد مخدر و اروپا محور اصلی ترانزیت مواد مخدر است. با توجه به این شرایط اروپا برای مقابله با گرفتار آمدن در پیامدهای گسترش ورود مواد مخدر به این قاره مسئولیتی سنگین در پیش دارد که در چند محور قابل پردازش است
۱- افغانستان کانون تولید مواد مخدر است اما از آن مهمتر افزایش تولید در این کشور در سالهای حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در این کشور است. بر این اساس اروپا در کنار کمک به افغانستان برای کشت جایگزین از یک سو باید خروج نیروهای ناتو از این کشور را اجرایی سازد و از سوی دیگر مقابله جدی با آمریکا و انگلیس به عنوان حامیان و عاملان اصلی تولید مواد مخدر در افغانستان را اجرایی سازد. بخشی از هزینه‌ای که اروپا پای مواد مخدر می پردازد هزینه‌ای است که برگرفته از سکوتش در برابر رفتارهای بحران ساز آمریکا در افغانستان صورت می دهد و مقابله با آمریکا می‌تواند گامی برای امنیت اروپا از جمله در حوزه مبارزه با مواد مخدر باشد.
۲- جهان اذعان دارد که ایران محور مبارزه با مواد مخدر، تروریسم و پدیده مهاجرت است و اگر ایران و اقدامات صادقانه آن نبود اکنون اروپا گرفتار مواد مخدر، تروریسم و سیل پناه‌جویان بود. ایران سالانه ۸۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدر صرف می‌کند که نتیجه آن تضمین سلامتی افزون‌تر ملت‌ها از شرق اروپا تا غرب آمریکا و از شمال آفریقا تا غرب آسیا است. اگر رخنه‌ای در این سد ایجاد شود چه فاجعه‌ای به بار می‌آید.
بدون این فداکاری‌ها و هزینه‌ها این منطقه، شاهد ظهور و قدرت‌گیری خلافت وحشیانه داعش در پهنه‌ای بسیار پهناور بود. دستاورد این اهتمام، امنیت جان انسان‌ها فارغ از ملیت، قومیت و مذهب در سراسر جهان است. اروپا باید مسئولیت خود را در حمایت از ایران در این عرصه صورت داده و به اقدامات لفظی چون حمایت می کنیم ، تقدیر می کنیم ، همراهی می کنیم و امثالهم پایان داده و اقدام عملی در تقویت توان ایران در این عرصه صورت دهد و امکانات و ابزارهای پیشرفته در اختیار ایران قرار دهد.
تحریم‌هایی که علیه جمهوری اسلامی از سوی امریکا و اروپا وضع شده و می توان از آن با عنوان تروریسم اقتصادی یاد کرد با هر عنوان و توجیهی که صورت گرفته باشد قطعا تاثیر منفی بر مبارزه ایران با مواد مخدر، تروریسم، و مسئله پناهندگان خواهد داشت که پیامدهای آن گریبان اروپا را خواهد گرفت. چنانکه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در دومین کنفرانس رؤسای مجالس ایران، افغانستان، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه در سخنانی به غرب هشدار داد که هدف گرفتن ایران با تحریم‌ها و تضعیف و اخلال در اقتصاد ایران، پیامدهای فاجعه باری برای اروپا به همراه خواهد داشت و باعث جاری شدن سیل مواد مخدر، پناهندگان و گسترش عناصر تروریستی در این قاره خواهد شد.
اگر توانایی‌های ایران در مبارزه با مواد مخدر و تروریسم در خاستگاه آنها ضربه‌ای ببیند اروپا نخواهید توانست از زیر آوار مواد مخدر، پناهجویان و بمب‌ها و ترورها به سلامت خارج شود. بر این اساس راهبرد اروپا باید پایان دادن به تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و مقابله جدی و عملی با سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی باشد.


کد مطلب: 110848

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/110848/قدرناشناسی-پاریس-مبارزه-ایران-قاچاقچیان-مواد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir