?>?> سیاست روز - پیروی از سیاست روسای جمهور پیشین آمریکا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی فقط مدل رویکرد بایدن در قبال ایران وغرب آسیا تفاوت می کند:

پیروی از سیاست روسای جمهور پیشین آمریکا

4 بهمن 1399 ساعت 22:40


آنچه با عنوان رویکرد احتمالی بایدن در قبال جمهوری اسلامی ایران است؛ اینکه حتی اگر رییس جمهور جدید آمریکا بخواهد به برجام باز گردد باز هم سیاست های ضد ایرانی اش تغییری نخواهد کرد و رویکرد اصلی اش بدست آوردن دل برخی مرتجعان عربی و رژیم غاصب صهیونیستی است که این همان اولویت های سیاست خارجی آمریکا است که با حضور روسای جمهور چه از حزب دموکرات و چه از حزب جمهوری خواه هیچ فرقی نمی کند.
تحلیلهای مختلفی درباره رویکرد سیاست خارجی جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا در قبال مناطق مختلف دنیا به ویژه منطقه راهبردی غرب آسیا و جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود.
بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند؛ سیاست دولت بایدن در قبال ایران، ابتدا روی دو هدفِ مربوط به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متمرکز می شود، ابتدا اینکه متقاعد کردن ایران به بازگشت به تعهداتش در جنبههای فنی هستهای توافق است و سپس آغاز مذاکرات الحاقی درباره۲ حوزهی فراتر از برجام است: مذاکره در قبال توان موشکی جمهوری اسلامی ایران و سپس موضوعات منطقه ای و نقش آفرینی تهران در منطقه غرب آسیا را به میان خواهد کشید.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی منتخب بایدن، ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ گفته؛ اگر ایران آماده باشد به تعهدات خود در توافق هستهای برگردد. آنوقت آمریکا هم آماده است به تعهدات خود در توافق هستهای عمل کند و بعد کار فشرده روی توافقنامههای بعدی برای حلوفصل طیفی از مسائل مختلف مربوط به برنامه هستهای ایران، از جمله زمانبندیها و موضوعات دیگر، را آغاز خواهد کرد بایدن هم اخیراً تأکید کرد که اولویت کلی سیاستهایش در قبال تهران، مسائل هستهای ایران است که حلوفصل آنها بهترین راه برای دستیابی به مقداری ثبات در منطقه است.
بایدن با فشارهای داخلی و خارجی روبهروست که روی موفقیتآمیز بودن یا نبودن سیاستهایش در قبال ایران تأثیر خواهند گذاشت. باید کنگره را که عملاً متشکل از تعدادی جمهوری خواه و شماری دموکرات بدبین به برجام و پرنفوذ مانند چاک شومر و باب منندز است متقاعد کند که پیوستن دوباره به برجام و بازگشت ایران به تعهداتش در این توافق، به عنوان گام اول، ضروری است. متقاعد کردن قانونگذارانی که احتمالاً خواهان نقشی در راستیآزمایی (حتی اگر شده نمادین) توافقهای الحاقی هستند، میتواند کلیدِ مشروعیت بخشیدن به هر توافقی میان دولت بایدن و تهران باشد.
در هر صورت آنچه با عنوان رویکرد احتمالی بایدن در قبال جمهوری اسلامی ایران است؛ اینکه حتی اگر رییس جمهور جدید آمریکا بخواهد به برجام باز گردد باز هم سیاست های ضد ایرانی اش تغییری نخواهد کرد و رویکرد اصلی اش بدست آوردن دل برخی مرتجعان عربی و رژیم غاصب صهیونیستی است که این همان اولویت های سیاست خارجی آمریکا است که با حضور روسای جمهور چه از حزب دموکرات و چه از حزب جمهوری خواه هیچ فرقی نمی کند.
در مورد چالش های پیش روی پیشتر بایدن در منطقه غرب آسیا نیز حرف و حدیث های فراوانی مطرح است؛ بسیاری از تحلیلگران البته معتقدند که سیاست حمایت از رژیم صهیونیستی کماکان در دستورکار بایدن قرار خواهد داشت و روزنامه دی پرسه ۱۹ آبان ماه در تحلیلی نوشته که رویکرد آمریکای دوران بایدن در قبال عربستان سعودی تغییر خواهد کرد.
در این اواخر که تحولاتی در منطقه غرب آسیا رخ داد از جمله روند عادیسازی روابط برخی از کشورهای عربی (امارات، بحرین و سودان) با رژیم صهیونیستی، که بطور حتم ادامه این روند در دستور کار قرار خواهد چرا که این رژیم کودک کش بزرگترین شریک تمام سیاست های آمریکا در قبال جهان است.
البته موضوع انفجارها در بغداد همزمان با روی کار آمدن بایدن رییس جمهورجدید آمریکا گمانه زنی هایی را مطرح کرده است؛ انفجار رخ داده در بغداد بیش از ۱۰۰ کشته و مجروح به جای گذاشت، این انفجارها یادآور برنامهریزیهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس جمله عربستان سعودی است. این کشور بیشترین زندانی تکفیری- انتحاری- وهابی را دربازداشتگاههای عراق دارد.ناگفته نماند از ملیتهای دیگر در زندانهای عراق مثل ابوغریب و الحوت در ناصریه در بازداشت به سر میبرند.
ناظران سیاسی می گویند؛ چند تحلیل و تفسیر درباره انفجارهای انتحاری بغداد می‎توان ارائه داد، اولین تحلیل این است که؛ بر اساس اعتراف هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا، گروههای تروریستی داعش، القاعده وجبهه النصره را آمریکا درمنطقه غرب آسیا ایجاد کرده است؛ این گروهها با هدف تغییر معادلات در منطقه به سود آمریکا و تامین امنیت رژیم صهیونیستی ایجاد شده‎اند.
در شرایط کنونی میتوان گفت، داعشی‎ها به بازگشت سیاست اوبامیسم و بایدنیسم امیدوار شدهاند. داعشیها میخواهند به دولت بایدن- اوباما نشان دهند که حضور دارند و دولت جدید آمریکا میتواند بر روی آنها برای تغییر هر معادلهای در عراق و منطقه حساب باز کند. آنطور که تسنیم نوشته؛ تحلیلی دیگر این است با توجه به روابط دولت جدید آمریکا با ولیعهد عربستان، روزهای سختی در پیش روی ریاض خواهد بود لذا این احتمال وجود دارد که سعودیها بخواهند از طریق عراق خودنمایی کنند و به آمریکاییها بگویند که ما می‎توانیم عراق را به گونهای به هم بریزیم که منافع آمریکا تحت تاثیر قرار بگیرد.
سومین تحلیل درباره انفجارهای بغداد را وجود اتاق عملیات مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس می توان عنوان کرد چنانچه آنها با اقدام به چنین عملیاتی میخواهند فضای عراق را نا آرام و ملتهب کنند و انتخابات آینده این کشور را به نفع طرفداران آمریکا و جوکرهای وابسته به سفارت این کشور تغییر بدهند.


کد مطلب: 116905

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/116905/پیروی-سیاست-روسای-جمهور-پیشین-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir