شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵
کد مطلب : 108617

نشستی بدون بیانیه پایانی

عربستان این روزها میزبانی نشستی بوده که ادعای اقدام برای امنیت منطقه را سر می‌دهد. نمایندگان ۱۳ کشور عضو ائتلاف موسوم به «ائتلاف اسلامی ضد تروریسم» به رهبری عربستان سعودی در ریاض حضور یافتند. ادعا شده است که هدف از این نشست، هماهنگی اقدامات اعضا در راستای مبارزه فکری، رسانه‌ای، نظامی و مقابله با راههای تأمین مالی تروریسم بوده است. این نشست البته پشت درهای بسته و بدون صدور هیچگونه بیانیه پایانی اتمام یافت و محتوای مسائل مورد بررسی اعضای حاضر در آن فاش نشد.
این نشست در حالی برگزار شده که ائتلاف سعودی موسوم به «ائتلاف اسلامی ضد تروریسم» در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ و در بحبوحه حضور داعش در منطقه، شکل گرفت اما تا کنون هیچ عملیات یا اقدام موثری نداشته و بیش از هرچیزی به ابزار تبلیغاتی ریاض تبدیل شده است. این ائتلاف در اصل ۴۱ عضو دارد اما تا کنون در هیچ یک از نشست‌های آن تمامی اعضا حضور نیافته‌اند. حضور ۱۳ عضو در این نشست از ۴۱ عضو شکست سعودی در نمایش نقشش در مبارزه با تروریسم است این ائتلاف همچون ائتلاف ضد داعش آمریکا صرفا یک گروه تشریفاتی بدون کارکرد مثبت است چرا که بسیاری از اعضا آن همچون امارات و عربستان و بحرین خود کانون تروریسم پروری هستند نه مبارزه کننده با آن.
اگر سعودی به دنبال مبارزه با تروریسم است چرا از تروریسم در سوریه و عراق حمایت می کند چنانکه پرونده یمن واهی بودن این ائتلاف را نشان می دهد. ائتلافی علیه تروریسم است که در کنار عراق و سوریه باشد که پیشگام مبارزه هستند حال آنکه ائتلاف سعودی مسیری مخالف این است. ائتلاف سعودی اگر علیه تروریسم است چرا با رژیم صهیونیستی محور تروریسم دولتی مقابله نمی کند چگونه سعودی ادعای مبارزه با تروریسم را سر می‌دهد در حالی که مطیع آمریکایی‌ شده که محور و ریشه تروریسم است.
بسیاری بر این امر تاکید دارند که سعودی که ۳۷ شهروندش را به خاطر شیعه بودن و بعضا اعتراض به سیاست‌هایش اعدام می کند نمی تواند مدعی مبارزه با تروریسم باشد. با توجه به این شرایط می‌توان گفت که نشست ریاض اقدامی برای سرپوش نهادن بر جنایات سعودی در یمن و البته در سودان، لیبی و الجزایر است .نشست ریاض صرفا توجیهی برای خرید‌های تسلیحاتی سعودی است که برای کشتار مردم یمن به کار می رود در حالی که سعودی با برجسته ساز اقدام ائتلافش در قبال ایران سعی در پنهان سازی این حقایق را دارد.
این در حالی است که مخالفت کشورها با ائتلاف سعودی قابل توجه است چنانکه بسیاری از کشورها از پذیرش طرح‌های این کشور برای تشکیل ارتش واحد عربی و اسلامی خودداری کرده‌اند. در جمع بندی نهایی از این وضعیت می‌توان گفت هشت سال حمایت از تروریسم در سوریه و سه سال در عراق به صورت غیرمستقیم و همچنین ارتکاب قریب به پنج سال جنایت جنگی در یمن به صورت مستقیم و کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع و بی گناه یمنی‌ها، موجب شده تا چهره مقامات سعودی نزد افکار عمومی منطقه و جهان به صورت قابل توجهی خدشه دار شود. لذا سعودی‌ها اکنون با سر دادن شعارهایی نظیر ایستادن در خط مقدم مبارزه با تروریسم! نمی‌‌تواند از خشم و نفرت افکار عمومی نسبت به خود بکاهند.

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdca6an6049nwi1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی