پنجشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۶
کد مطلب : 108815

ناگفته‌های پومپئو

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا بعد از لغو ناگهانی سفرش به آلمان در سفری سرزده وارد...

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا بعد از لغو ناگهانی سفرش به آلمان در سفری سرزده وارد بغداد شد و با عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر و برهم صالح، رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد. این سفر مانند سفر سایر مقامات آمریکایی به عراق در خفا صورت گرفت که همچنان نشانگر هراس آمریکا از عدم جایگاهی مردمی‌اش در این کشور است. در کنار این مسئله، پومپئو در این سفر نکاتی را مطرح کرده که جای تامل دارد. به نوشته سی‌ان‌ان پومپئو درباره انگیزه‌های این سفر به خبرنگاران گفت: «می‌خواهم با سران این کشور صحبت کنم تا به آنها اطمینان خاطر بدهم آماده‌ایم همچنان به آنها اطمینان بدهیم که عراق کشوری مستقل و با حاکمیت ملی باقی می‌ماند.» ادعای پومپئو در حالی مطرح می‌شود که آمریکا حاضر به خروج نیروهای آمریکایی از عراق نیست و نیز نقض حاکمیت عراق است.
پارلمان و مردم عراق خواستار خروج نیروهای آمریکایی هستند و عدم تمکین واشنگتن نقض استقلال عراق است که نشانگر واهی بودن ادعای پومپئو است. در همین حال گزارش‌ها نشان می‌دهد آمریکا در حال بمباران ارتش و نیروهای مردمی عراق در حمایت از تروریست‌هاست و این نقض استقلال عراق است .عراق کشوری مستقل در سیاست داخلی و خارجی است و با توجه به خواسته‌های آمریکا از عراق در باب ادامه حضور نظامیانش و حتی پذیرش زیاده خواهی آمریکا در سیاست خارجی از جمله در قبال ایران، نشان می‌دهد لحن پومپئو تهدید آمیز است و نه دوستانه. آمریکا با نقض استقلال عراق همچنان به حمایت از داعش می‌پردازد چنانکه سازمان بدر عراق از کمک‌رسانی هوایی بالگردهای نیروهای ائتلاف آمریکا به تروریست‌های تکفیری داعش در استان «الانبار» خبر داد.
در همین حال وزیر خارجه آمریکا گفته است «مطمئناً اگر منافع آمریکا در عراق تهدید شود روی عراق هم اثر خواهد گذاشت.». با توجه به سوابق آمریکا می توان گفت که ادعای اقدام ایران ادامه ایران هراسی برای سرکیسه کردن کشورهای منطقه است. آمریکا با ادعای ایران هراسی به دنبال حفظ نیروهایش در عراق است در حالی که مردم و پارلمان عراق خواستار اخراج نیروهای آمریکایی هستند. واژه تهدید شدن منافع آمریکا بر عراق تاثیر می گذارد واژه‌ای باج خواهانه و تهدید آمیز است که نشان می دهد آمریکا صرفا به دنبال منافع خود است و در این چارچوب حتی حاضر به نابودی عراق است. این سخنان بی صداقتی رفتاری آمریکا را نشان می‌دهد که تهدیدی برای امنیت عراق و منطقه است.
در همین حال وی گفته است، «پیام‌های اصلی اینها هستند: ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم عراق در وضعیتی است که رابطه‌ای که ما با آنها تشکیل داده‌ایم و رابطه‌ای که متحدان ما در منطقه با آنها تشکیل داده‌اند مستحکم باقی می‌ماند.» این سخنان نشانگر هراس آمریکا از استقلال عراق در سیاست خارجی است و می خواهد آن را در چارچوب منافع خود چینش کند . ارتباط آمریکا با عراق ارتباطی از روی سلطه و زور بوده و خواست عراقی‌ها پایان این رویه است بویژه اینکه آمریکا همواره به دنبال تجزیه عراق بوده است .
رابطه متحدان آمریکا در منطقه با عراق می شود همان کشورهای عربی نظیر امارات، عربستان و بحرین. کشورهایی که نه تنها گامی برای کمک به عراق بر نداشته‌اند بلکه رسما به حمایت از بعثی ها و تروریست‌ها پرداخته‌اند. شواهد نشان می دهد این کشور از ریشه های بحران های عراق هستند. کشورهای مذکور در اتحادیه عرب بارها علیه عراق اقدام کرده‌اند که معرفی گروه‌های مقاومت مردمی عراق به عنوان تروریست نمودی از آن است.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdca6an6m49nwa1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی