سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۶
کد مطلب : 88681
توریسم درمانی ایران در چه وضعیتی قرار دارد؟

دومین صنعت پردرآمد جهان در تکاپوی جا افتادن

دومین صنعت پردرآمد جهان در تکاپوی جا افتادن

گردشگری به عنوان دومین صنعت درآمدزای جهان امروزه برای دولتها مهم به شمار می آید. در این بین تمام کشورها برای ارتقای جاذبه های گردشگری خود از هیچ تلاشی فروگذار نکرده تا بتوانند از این صنعت پول آفرین بهترین بهره ها را ببرند.
در این بین ایران به عنوان یکی از زیباترین کشورهای جهان با آب و هوایی چهار فصل از بهترین شرایط برای سودآوری در صنعت گردشگری برخوردار است.
گردشگری که خود شاخه های متفاوتی دارد و گردشگری سلامت یکی از مهم ترین آنهاست.
ایران با توجه به رشد چشمگیری که طی سالهای گذشته در حوزه بهداشتی و درمانی داشته هم اکنون دارای موقعیتی هست که می تواند خدمات مطلوب درمانی خود را به جهانیان عرضه کند.
در واقع اگر بتوانیم از توانایی های موجود در عرصه پزشکی برای بحث گردشگری بهره ببریم می توانیم امید داشته باشیم در سالیانی نه چندان دور گردشگری به عنوان دومین صنعت سودآور در جهان اقتصاد ایران را از اتکا به درآمدهای نفتی بی نیاز کند.
اما برای رسیدن به آن جایگاه نیازمند ساختارهایی هستیم که باید با برگزاری کنفرانس ها و همایش های بین المللی شرایط ابتدایی تحقق چنین امری را فراهم اوریم.
در همین راستا نخستین کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت اکو برگزار شده است تا ببینیم صنعت توریسم ایران در چه جایگاه و وضعیتی قرار دارد؟

نیم‌ درصد درآمد ارزی بخش گردشگری دنیا متعلق به ایران است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به پایین بودن سطح درآمد ناشی از گردشگری در کشور، گفت: اکنون تنها نیم‌درصد درآمد ارزی بخش گردشگری دنیا متعلق به ایران است.
مسعود سلطانی فر در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو با اشاره به اینکه اکنون به سطحی از خدمات درمانی رسیدیم که یکی از مقاصد بزرگ گردشگران سلامت و توریسم سلامت است، تصریح کرد: گروه های زیادی در اقصی نقاط کشور مشغول سرمایه گذاری توریسم سلامت و توریسم درمانی هستند.
سلطانی فر با بیان اینکه علاوه بر امکانات موجود در بیمارستان های بزرگ کشور، بسیاری از کشورهاي آسیای میانه و عربی به استان های جنوبی و غربی کشور برای استفاده از خدمات سلامتی به ایران می آیند، گفت: نزدیک به ۳۸ گروه مشغول سرمایه گذاری برای جذب گردشگری سلامت در کشور هستند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: گردشگری در ایران به تنهایی این امکان را دارد که تمام نیازهای ارزی مورد نیاز کشور را تامین کند به شرطی که در یک دوره ۱۵ ساله بتوانیم روی امکانات زیرساختی، حمل و نقل، اقامتی و پذیرایی و سایر نیازها سرمایه گذاری کنیم. وی بیان کرد: سهم ایران با پتاسیل بالای گردشگری که دارد فعلا قابل توجه نیست و از ۱۲۵۰ میلیارد دلار کشورها در سال ۲۰۱۲ حدود نیم درصد آن سهم ایران است که باید سهم ما به دو درصد برسد.
سلطانی فر گفت: در مبانی اقتصاد مقاومتی که رهبری تبیین کردند خمیر مایه این سیاست هایی که از طریق ایشان ابلاغ شد استفاده از همه ظرفیت های اقتصادی کشور برای رشد کشور است.
وی افزود: شاهد ورود گردشگران خارجی بودیم و سال گذشته ۴.۵ میلیون گردشگر خارجی بودیم و باید در سند چشم انداز ۱۴۰۴ به ۲۰ میلیون گردشگر با درآمد ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار باید برسیم.
معاون رئیس جمهور گفت: سهم ایران از گردشگری سلامت ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار است که امیدواریم با شرایطی که برای بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری جدید فراهم شود در آینده نزدیک تا پایان دولت تدبیر و امید به ۲.۵ تا سه میلیارد دلار برسانیم.

گردشگری سلامت ۳ برابرگردشگری عادی درآمدزایی دارد
دبیرکل اتاق بازرگانی اکو با اشاره به سهم ۷ درصدی گردشگری سلامت در کشورهای فعال تأکید کرد این نوع گردشگری سه برابر گردشگری عادی درآمدزایی دارد.
محمدرضا کرباسی در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو ضمن تأکید بر این که گردشگری صنعتی رو به رشد و مورد توجه کشورهای جهان است، گفت: گردشگری سلامت هفت درصد از گردشگری را به خود اختصاص داده است و گردش مالی گردشگری سلامت سه برابر درآمد گردشگری عادی است و به همین دلیل کشورها برنامه ریزی بلند مدتی برای این حوزه از گردشگری در سیاستهای کلان کشور خود دارند.
دبیر نخستین همایش گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو اضافه کرد: در سال ۲۰۰۴ درآمد حاصل از گردشگری سلامت ۴۰ میلیارد دلار بوده است که این رقم در سال ۲۰۰۶ به ۶۰ میلیارد دلار رسیده و در سال ۲۰۱۲ بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است.
وی با تأکید بر این که سهم کشورهای اکو از این درآمد بسیار ناچیز بوده افزود:هم اکنون بیماران کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و... برای درمان به کشور هند مراجعه میکنند،که بیماران این کشورها علاوه بر هزینههای گزاف به دلیل مشکلات فرهنگی با مشکلات زیادی مواجه میشوند. وی با اعلام اینکه در کنفرانس کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ زمینه برگزاری این کنفرانس در ایران طرحریزی شد، خاطرنشان کرد: پس از برگزاری این نشستها تصمیم گرفته شد که نخستین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در مازندران برگزار شود.
کرباسی با بیان اینکه کمیتههای مختلفی برای برگزاری این همایش تشکیل شد، گفت: امیدواریم در این کنفرانس با شش پنل تخصصی باید به نتایج مطلوبی برسیم.

مازندران بسترهاي مناسب گردشگري سلامت را دارد
ربیع فلاح جلودار، استاندار مازندران در آيين افتتاحيه اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو با بیان اینکه ایران را می توانیم به جهانی در یک مرز بپنداریم که ترکیبی از جاذبه های مختلف گردشگری را با ابعاد مختلف فرهنگی، تاریخی، مذهبی، طبیعی و زیستی با معنویت ایمان و عرفان شرقی را در خود گردهم آورده است، خاطر نشان كرد: مازندران یکی از مهم ترین نقاط و مراکز هدف گردشگری داخلی و خارجی در کشور محسوب میشود.
مقام عالي دولت در مازندران، تصريح كرد: موقعیت ویژه طبیعی، اکوسیستم موصوف به خزری که حد میانی دریای مازندران و رشته کوه های البرز را در بر میگیرد، حائز شرایط ویژهای بوده که با هیچ اکوسیستم دیگری در جهان قابل قياس نيست.
استاندار مازندران با اعلام اینکه در کنار جاذبه های طبیعی، زیستی و محیطی، بهترین امکانات روز دنیا با مدیریت دو دانشگاه علوم پزشکی در قالب ۴۳ بیمارستان و مراکز پر تعداد درمانی تخصصی و فوق تخصصی با تعرفه های حداقلی و بسیار پایین به مراجعان عرضه میشود، افزود: از مشخصات امکانات و ظرفیت های گردشگری پزشکی در مازندران می توان به فعالیت مراکز تخصصی درمانی جراحی قلب باز، سوختگی و جراحی ترمیمی، طب سنتی و مکمل، جراحی پلاستیک، مراکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری اشاره كرد.
وی گفت: در حوزه توریسم پزشکی فعالیت برخی مراکز درمانی که طبق استانداردهای پذیرفته شده دنیا، اقدام به درمان بیماران با الگوها و ارزش های پزشکی سنتی ایرانی می کنند، از ظرفیت های مازندران است.
فلاح عنوان داشت: صنعت توریسم به عنوان دومین صنعت پردرآمد جهان بخش مهمی از توجه خود را معطوف به حوزه سلامت کرده که بازار بسیار متنوعی را شامل شده و رقمی بیش از ده درصد درآمد کشورهای جهان را شامل میشود.
استاندار مازندران ياد آور شد: مازندران با دارا بودن شرایط بسیار قابل توجه موصوف به همراه امکانات زیرساختی نظیر فرودگاه ها، خطوط جاده ای و ریلی، هتل ها، مراکز اقامتی و پذیرایی، بستر مناسبی برای حضور گردشگران از کشورهای همسایه و عضو اکو است.

https://siasatrooz.ir/vdca6ina.49naa15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی