يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۳
کد مطلب : 96691
دیپلماسی ظریف در آمریکای لاتین از دیروز شروع شد

مذاکرات پسابرجامی در دوردست‌ها

مذاکرات پسابرجامی در دوردست‌ها

دور دیگری از سفرهای دوره‌ای ظریف از دیروز به مقصد شش کشور آمریکای لاتین آغاز شد و این بار توسعه همکاری‌ها و مناسبات همه جانبه با منطقه دیگری از جهان در دستور کار ایران قرار دارد.
دیروز ظریف وزیر امور خارجه در ادامه سفرهای دوره‌ای خود به کشورهای مختلف اروپایی و افریقایی، به شش کشور امریکای لاتین رفت تا راه‌های گسترش مناسبات و توسعه همکاری‌ها میان ایران و کشورهای امریکای جنوبی را مورد بررسی قرار دهد و با مقامات آن کشورها در خصوص مسایل بین‌المللی به بحث و تبادل نظر بپردازد.
نخستین سفر دوره‌ای وزیر امور خارجه به آمریکای لاتین از کوبا آغاز شد و سپس، وی به ترتیب به نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی، بولیوی و ونزوئلا می رود.
آنگونه که مجید تخت روانچی معاون اروپا و امریکای وزیر امور خارجه گفته، هیئت اقتصادی همراه ظریف در جریان این سفر شامل بیش از ۶۰ تن از تجار، بازرگانان و صاحبان شرکت های بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف از جمله خدمات فنی و مهندسی است. وی از این سفر به عنوان «آغاز فصلی جدید در روابط میان ایران و امریکای لاتین» نام برد و اطمینان داد که این سفر نه تنها در زمینه سیاسی به تقویت پیوندهای دو طرف کمک می کند بلکه نتایج ارزشمندی نیز در زمینه‌های اقتصادی به همراه خواهد داشت.

سفر به آمریکای لاتین در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اهداف این دور از سفر ظریف به امریکای لاتین گفت که همراه بودن هیات‌های اقتصادی از شرکت‌های بزرگ خصوصی در سفرهای ظریف به کشورها‌ی مختلف نشان اهمیت دولت به بحث بازرگانی و رونق تجارت میان فعالان اقتصادی ایران با کشورهای مختلف است و این دور از سفر ظریف هم همچون سفرهای پیشین در راستای اهداف «اقتصاد مقاومتی» صورت می‌گیرد.
رایزنی برای ارتقای سطح مبادلات تجاری میان ایران و کشورهای امریکای لاتین قطعا به عنوان یکی از دستورالعمل‌های جدی و دارای اولویت دستگاه سیاست خارجی ما خواهد بود و در این رابطه، تخت روانچی با اشاره به وجود ۳۰ کشور با ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت در منطقه امریکای لاتین یادآور شد: برخی کشورهای این منطقه هم از نظر جمعیت و هم وسعت، قدرت‌های بزرگی هستند و از نظر سیاسی و اقتصادی در صحنه بین‌المللی و فرایند تصمیم سازی در سازمان ملل نقش مهم و تاثیرگذاری دارند.
یکی از ابعادی که باعث می‌شود روابط با کشورهای مختلف جهان اعم از اروپایی و امریکایی برای ایران و یا هر کشوری در نیای امروز حائز اهمیت باشد این است که کشورهای مختلف هر یک در سازمان‌های گوناگون بین‌المللی عضو هستند و این به معنای گسترش نفوذ و قدرت تاثیرگذاری در سطح بین‌المللی است که منجر به دست بازتر سیاست خارجی کشور در تعامل با جهان خواهد شد. امروزه حضور در نهادها و مجامع بین‌المللی و همچنین ارتباط با کشورهای عضو و تاثیرگذار در آنها یکی از راه های افزایش قدرت و ارتقای جایگاه بین‌المللی است. در این خصوص «تخت روانچی» با اشاره به عضویت هر دو طرف در سازمان ملل، جنبش غیر متعهدها، گروه ۷۷ (کشورهای در حال توسعه) و شماری دیگر از مجامع و نهادهای مهم بین‌المللی تصریح کرد: از نظر سیاسی، ما در مجموع روابط خوبی با یکدیگر داریم و مشکل عمده‌ای در راه گسترش این روابط نمی‌بینیم.

بازگشایی سفارت شیلی
یکی از مقاصد سفر ظریف و هیات همراه وی شیلی است، چند ماهی است که این کشور سفارت خود را در تهران بازگشایی کرده و این احتمال می‌رود که در سفر وزیر امورخارجه کشورمان به آن کشور و دیدار با مقامات عالی رتبه شیلی سطح روابط فی‌مابین بیش از گذشته ارتقا یابد.
«تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه، گشایش سفارت شیلی در تهران را در ماه‌های اخیر پس از ۳۶ سال تعطیلی، نشانه روشنی از این علاقه‌مندی دانست و اظهارداشت: بعد از تصویب برجام و رفع تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر روابط عادی اقتصادی ایران با دیگر کشورها تاثیر گذاشته بود، اکنون زمینه برای همکاری‌ها فراهم شده و کشورهای مختلف از جمله در امریکای لاتین علاقه خود را به همکاری با ایران بیشتر نشان می‌دهند.
وی توضیح داد: سفارت شیلی از چند ماه پیش با استقرار کاردار موقت در تهران گشایش یافته است و به تدریج به سطح سفیر ارتقا خواهد یافت.

مبارزه با تروریسم و دیگر موضوعات بین‌المللی
پدیده شوم تروریسم چند سالی است که گریبان ملت‌های جهان به خصوص کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال افریقا را گرفته است و در مظاهر جدید خود یعنی گروه‌های تکفیری و افراطی چون داعش، جبهه النصره، بوکوحرام و ... متبلور شده و تا کنون جان صدها هزار انسان بی‌گناه به شنیع ترین شکل خود بازستانده و هزینه‌های بسیاری را به دولت‌های درگیر مبارزه با تروریسم چون عراق، سوریه، لبنان و ... متحمل کرده است.
جمهوری اسلامی ایران همواره در حرف و در عمل نشان داده که با تروریسم در اشکال مختلف آن در همه جای جهان به شدت برخورد می‌کند و معتقد است که امنیت در دنیای کنونی دیگر محدود به مرزها نیست و آنگونه که خود توانسته مقتدرانه از مرزهای خود علی رغم توطئه‌های مکرر دشمنان حراست و مراقبت نماید، از رشد و توسعه تروریسم در دیگر مناطق و سرزمین‌ها هم جلوگیری کرده و در راستای ثبات و امنیت در مناطق مختلف تلاش‌های بسیاری را داشته است.
یکی از موضوعاتی که به صورت همیشگی در مذاکرات بین‌المللی و منطقه‌ای ایران با طرف‌های مقابل مطرح می‌شود بحث همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم است که همانگونه که مطرح شد ایران پیشتاز این عرصه بوده و هست.
در پایان باید گفت همه این سفرها و رفت و آمدها هدف کلی که در پی دارد حفظ و تامین حداکثری منافع ملی است که باید در همه نقاط جهان پیگیری شود و این مستلزم ارتباط بیشتر با کشورهای مختلف از افریقا تا امریکا است و این مهم هدفی است که مشخصاً دستگاه سیاست خارجی ما به معنای عام و جامعی که از آن می شود شامل نهادهای عالی حاکمیتی چون شواری عالی امنیت ملی، شورای عالی راهبردی روابط خارجی، دستگاه های امنیتی و وزارت امورخارجه به عنوان مجری سیاست‌های خارجی نظام با جدیت و قدرت در پی آن هستند.

https://siasatrooz.ir/vdca6ino.49nio15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی