جمعه ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
کد مطلب : 119688
تعهدات مسئولان اقتصادی برای حل مشکلات کشور

از ساماندهی محصولات لبنی تا حمایت از کشاورزان

طی روزهای اخیر مسئولان اقتصادی کشور از وزیر صمت گرفته تا وزای جهاد کشاورزی ، کار، اقتصاد و نفت در حوزه کاری خود از برنامه‌های جدید و گسترده برای حل مشکلات اقتصادی کشور خبر داده‌اند.

وزیر صنعت از مطالعه و برنامه ساماندهی زنجیره صنعت لبنیات خبر داد و گفت: با نظارت و ساماندهی تامین به موقع نهاده‌ها و همچنین کاهش برخی هزینه‌ها می‌توانیم قیمت‌ها را ساماندهی کنیم.سید رضا فاطمی امین که امروز به همراه محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور از میدان میوه و تره بار بازدید می‌کرد، از مطالعه و برنامه ساماندهی زنجیره صنعت لبنیات خبر داد و گفت: این زنجیره شامل تامین خوراک دام تا شبکه توزیع محصول‌های لبنی است و تلاش می‌کنیم با تقویت صنعت دامپروری و همچنین حمایت از صنعت لبنیات قیمت‌ها را به تعادل مناسبی برسانیم و این کار امکان پذیر است.وی افزود: هفته آینده هم جلسه‌ای در این باره برگزار خواهیم کرد و با نظارت و ساماندهی تامین به موقع نهاده‌ها و همچنین کاهش برخی هزینه‌ها می‌توانیم قیمت‌ها را ساماندهی کنیم که تاثیر مثبتی بر نرخ‌ها خواهد داشت.وزیر صمت افزود: تلاش می‌کنیم در حوزه تامین نهاده‌ها و همچنین توزیع؛ کارهایی را در جهت کاهش قیمت‌ها انجام دهیم.

در این میان اما معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲میلیون کالای دپوشده در بنادر کشور وجود دارد از تخلیه کالاهای اساسی تا یک ماه و نیم آینده خبر داد. داریوش امانی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۱۱ میلیون و ۹۹۴ هزار تن کالای اساسی از بنادر کشور حمل شده است، گفت: اولویت نخست حمل کالا از بندر امام‌خمینی بوده که بعد از مصوبه شورای عالی ترابری که مقرر شد سازمان راهداری روزانه ۲۵۰۰ ناوگان به بندر امام (ره) نفرستد که هم اکنون حدود ۲۷۰۰ دستگاه کامیون به بندر امام تردد دارد.
امانی با اعلام این مطلب که روزانه ۴ هزار دستگاه از کل بنادر کشور در حال تردد است، افزود: در بندر چابهار با توجه به ظرفیت کم انبار کالاهای اساسی در محوطه بعضی از کالاها دپو شده است که مقرر شده تا طی هفته جاری با ۶ استانی که کالاهای اساسی آنها از این بندر حمل می‌شود نشستی برگزار کنیم و نسبت به اعزام ناوگان جاده‌ای کمکی به بندر چابهار اقدام مناسبی انجام بدهیم تا هرچه سریع‌تر ۱۰۹ هزار تن کالای دپو شده از بندر شهید بهشتی چابهار تخلیه شود.
مدیرعامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: هم اکنون روند خروجی نسبت به ورودی از بنادر رشد قابل‌توجهی داشته است. بندر شهید بهشتی چابهار از ابتدای سال نزدیک به ۲ میلیون تن جابه جایی کالا داشته است که ۷۰۳ هزار تن کالای اساسی گندم بوده و مابقی کالاهای متفرقه بوده است. امیدوار هستیم با کارهایی که در حال انجام است و مشوق‌هایی که برای رانندگان در موضوعات لاستیک و روغن در نظر گرفته‌ایم این روند روز به روز افزایش داشته باشد.وی اعلام کرد: هم‌اکنون میزان کالایی که در بنادر دپو شده نزدیک به ۲ میلیون تن است که ۱/۴ آن مربوط به بندر امام (ره) و مابقی برای سایر بنادر است. سازمان راهداری تعهد کرده است تا ظرف یک ماه و نیم آینده این ۲ میلیون تن کالا حمل شود.وی افزود: روزانه تقریباً ۹۲ هزار تن کالا حمل می‌شود.مقرر است تا این رقم به روزانه ۱۰۰ هزار تن برسد. هم اکنون نزدیک به ۴ هزار کامیون روزانه کالای اساسی را از بنادر امام (ره)، شهیدرجایی، چابهار، امیرآباد، نوشهر، فریدون کنار، و بندر انزلی حمل می‌کنند که در تلاش هستیم تا ناوگان جاده‌ای را از ۴ هزار کامیون به ۵ هزار کامیون در روز برای حمل کالاهای اساسی ارتقا بدهیم.
از سوی دیگر اما عباس معمارنژاد معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه بانک عامل بخش مسکن که با حضور اعضای اصلی این مجمع برگزار شد، از حمایت خاندوزی وزیر اقتصاد و رئیس مجمع عمومی بانک برای تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال خبر داد.
نکته قابل توجه در میان وعده‌ها آنکه جواد اوجی وزیر نفت دیروز در جریان سفر به استان خوزستان پس از بازدید از دکل حفاری ۲۵ فتح اهواز در جمع خبرنگاران گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد سومین سفر استانی و کاری را در خوزستان باشم؛ استانی که ۷۴ درصد تولید نفت کشور از میدان‌های آن تأمین می‌شود.
وی با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداشت تولید در میدان‌های مشترک نفت و گاز کشور، افزود: ما به آقای رئیسی قول دادیم که توسعه میدان‌های مشترک نفتی و گازی در این دولت تعیین‌تکلیف شود که بخشی از این میدان‌های مشترک هم در استان خوزستان و کشور عراق است؛ در این سفر هم روند پروژه‌ها و قراردادهایی که در بحث حفظ و نگهداشت امضا شده و پیشرفت این پروژه‌ها همچنین توسعه میدان‌های جدید را بررسی می‌کنیم.

وزیر نفت تصریح کرد: همچنین از نزدیک روند پروژه‌های میدان‌های مشترک غرب کارون را بازدید می‌کنیم که بخشی از آنها توسعه پیدا کردند اما کامل نیست و نیاز است دیگر بخش‌های آن تکمیل شوند و هرچه سریع‌تر فاز دوم یا سوم توسعه آنها را آغاز کنیم.اوجی با بیان اینکه بحث حداکثر برداشت نفت از میدان‌های مشترک را در برنامه داریم، ادامه داد: با بیش از ۱۵۳ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال ظرفیت خوبی برای برداشت از این مخازن و میدان‌های نفتی داریم.وزیر نفت همچنین با اشاره به حوزه مسئولیت اجتماعی وزارت نفت، یادآور شد: اعتبارات خوبی برای استان خوزستان در نظر گرفتیم و پروژه‌هایی در حوزه‌های آموزشی، بهداشتی و فرهنگی مدنظر دستگاه‌های اجرایی استان بوده که روند این پروژه‌ها دنبال می‌شود و اولویت نخست وزارت نفت، اولویت‌دادن به همین پروژه‌های مسئولیت اجتماعی است که مردم این منطقه از توسعه پروژه‌های نفت و گاز بهره‌مند شوند.اوجی اظهار کرد: تأمین اعتبار واحدهای مسکونی در مسجد سلیمان که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام می‌شود هم تکمیل شده است از سویی بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه مسئولیت اجتماعی برای استان خوزستان تخصیص داده می‌شود.
از سوی دیگر نیز به دنبال سفر رئیس جمهوری به استان خراسان جنوبی و حضور در جمع کارگران معدن ذغال سنگ پروده شهرستان طبس و تاکید ویژه وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، وضعیت حقوقی،بیمه‌ای،رفاهی و بهداشتی آنها بررسی ونسبت به رفع مشکل آنها تصمیم گیری شد.حاتم شاکرمی تصریح کرد : مهمترین موضوعی که بررسی شد، تفاوت در میزان حقوق دریافتی با لیست بیمه‌ای کارگران به سازمان تامین اجتماعی آنها بود.وی افزود: بررسی های ما نشان داد که در این زمینه پیمانکاران قانون را رعایت نکرده اند که به صورت قطعی ملزم شدند از شهریور ماه امسال،لیست حقوق کارگران را بدون هیچگونه تفاوتی با حقوق پرداختی به آنها ، طبق قانون به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند.
معاون روابط کار توضیح داد: اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل خواسته دیگر کارگران بود که حسب گزارش نماینده کارگران در بعضی موارد به طور اصولی اجرا نشده که قرار شد بازرسان ما با دقت این موضوع را نظارت کنند تا نسبت به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در همه شرکت های پیمانکاری اقدام شود.وی ادامه داد: از محل اقامت، خوابگاه کارگران و سرویس‌های بهداشتی بازدید شد که غیربهداشتی و غیر استاندارد بودن آنها محرز و بر همین اساس، قرار شد به فوریت بازسازی و نوسازی این مکان ها شروع شود.
در ادامه وعده‌های اقتصادی نیز، وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در حوزه باغبانی دچار عقب ماندگی هستیم، بر ضرورت حمایت، انتقال فناوری و ارتقا مکانیزاسیون در حوزه باغبانی تاکید کرد. سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست با روسای اتحادیه‌ها و تشکل‌های باغبانی، با اشاره به این که تنوع تشکل‌ها بسیار زیاد است، اظهار کرد: در طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی که در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است، این اجازه به وزارت جهاد کشاورزی داده شده تا تشکل‌ها و اتحادیه‌ها را به سمت وحدت پیش ببرد.وی افزود: این آشفتگی و پراکندگی در تشکل‌ها باعث کاهش قدرت در حوزه کشاورزی شده است در حالی که در صنعت این پراکندگی وجود ندارد و باید این شرایط ساماندهی شود.
https://siasatrooz.ir/vdcaaon6a49n6i1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی