يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 100381
روحانی با روسای مجلس لبنان، اسپانیا، صربستان دیدار کرد

ترافیک دیپلماتیک دولت دوازدهم

روز گذشته رئیس‌جمهور دیدارهای متعددی با مقامات کشورهای خارجی داشت.
حسن روحانی دیروز در دیدار «نبیه بری» رییس مجلس لبنان، پیروزی‌های مردم لبنان در برابر اشغالگران صهیونیستی و تروریست‌های متجاوز را موجب عظمت این کشور و خوشحالی و افتخار ملت ایران برشمرد و خاطرنشان کرد: اینکه امروز در لبنان صدای مقاومت شنیده می‌شود و این کشور به جایگاهی رسیده که حتی برای ایجاد ثبات و امنیت به کشورهای همسایه خود نیز کمک می‌کند، نشان از قدرت و عظمت لبنان و مردم آن دارد.
روحانی روابط دو ملت ایران و لبنان را همواره دوستانه، صمیمانه و برادرانه دانست و با اشاره به ضرورت توسعه، تقویت و تحکیم همه‌جانبه مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین، گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که ملت لبنان محبوبیت ویژه‌ای در قلوب مردم ایران دارند و عشق امام موسی صدر به مردم لبنان، نمونه‌ای از علاقه ایران به لبنان است.
روحانی ضمن ابراز خرسندی از برقراری ثبات داخلی در لبنان اتحاد شیعیان، اهل‌سنت و مسیحیان در لبنان را الگوی خوبی برای تقویت وحدت و انسجام در جوامع متکثر برشمرد و اظهار داشت: امروز مردم لبنان به حزب‌الله و ارتش این کشور به‌عنوان قدرتی امنیت‌آفرین می‌نگرند و تفکر مقاومت بیش از هر زمان دیگری نزد آنان محبوبیت دارد، چراکه مردم، دو خطر بزرگ صهیونیسم و تروریسم را احساس کرده‌اند.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره کنار دولت، ملت و مقاومت لبنان بوده و در آینده نیز این مسیر را ادامه خواهد داد.

ایران و اسپانیا باید بیشترین بهره را از برجام ببرند
از سوی دیگر رئیس‌جمهور در دیدار پییو گارسیا اسکودرو رئیس مجلس سنای اسپانیا، گفت: اتحادیه اروپا در اجرای توافق برجام نقش مؤثری ایفا کرد و تاکنون نیز برای حفظ برجام علیرغم کارشکنی‌هایی که آمریکایی‌ها دارند، مواضع قابل قبولی داشته است.
روحانی با بیان اینکه برجام دو مسئله ناحق و نادرست را از پیش‌رو برداشت، اظهار داشت: برجام در گام اول تصور و توهم نادرستی مبنی بر اینکه ایران در فعالیت‌های هسته‌ای خود مخفیانه به دنبال ساخت بمب بوده را برطرف کرد و در گام دوم تحریم‌های ظالمانه، ضد قواعد حقوق بشری و مقررات بین‌المللی را که به ضرر همه بود، برداشت. وی تصریح کرد: برجام زمینه مساعدی برای توسعه روابط ایران با کشورهای دوست ایجاد کرده و ایران و اسپانیا به عنوان دو کشور دوست باید بیشترین بهره را از این توافق به نفع ملت‌های خود ببرند.
رئیس مجلس سنای اسپانیا نیز در این دیدار با ابلاغ پیام تبریک پادشاه و نخست‌وزیر کشورش، گفت: وضعیت شاخص امروز ایران در منطقه حاصل سیاست‌هایی است که شما اتخاذ کردید که نتایج آن را در عرصه اقتصاد ایران نیز شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: اجرای برجام زمینه‌ای برای افزایش همکاری‌ها شده و باید قدر آن را بدانیم.

تهران از گسترش همکاری‌ها با بلگراد استقبال می‌کند
همچنین رئیس‌جمهور روابط ایران و صربستان را دیرینه و دوستانه خواند و از گسترش همکاری‌ها با بلگراد در همه عرصه‌ها استقبال کرد.
روحانی در دیدار «مایا گویکوویچ» رئیس مجلس صربستان، گفت: امنیت منطقه بالکان همواره برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت داشته و امیدواریم روز به روز شاهد تحکیم صلح و ثبات در آن منطقه باشیم. وی با اشاره به اینکه ایران و صربستان ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه همکاری‌های مشترک دارند، افزود: این ظرفیت‌های همکاری بویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با تقویت هر چه بیشتر تعاملات بانکی، می‌تواند نقش عمده‌ای در توسعه روابط دو کشور ایجاد کند.
رئیس‌جمهور لغو روادید شهروندان ایرانی از سوی مجلس و دولت صربستان، را زمینه‌ساز فعال شدن عرصه‌های مختلف روابط دوجانبه دانست و اظهار امیدواری کرد، سفر رییس مجلس صربستان زمینه‌ خوبی برای تحرک بیشتر و گسترش روابط باشد.
رئیس مجلس صربستان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ پیام تبریک رئیس‌جمهور و مجلس صربستان به دکتر روحانی، گفت: امیدواریم در دوره جدید روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
وی اظهار داشت: مجالس ایران و صربستان نیز روابط بسیار خوبی با یکدیگر دارند و حتی به دنبال گسترش روابط چند جانبه در کنار روابط دوجانبه با یکدیگر هستند. گویکوویچ دعوت رسمی رئیس‌جمهور کشورش برای سفر روحانی به این کشور را نیز اعلام کرد.

انرژی و گردشگری مهمترین ظرفیت‌های همکاری ایران و ارمنستان
از سوی دیگر روسای جمهور ایران و ارمنستان راه‌های توسعه روابط دوجانبه و اقتصادی و نیز مهم‌ترین مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
روحانی در دیدار سرژ سرکیسیان رئیس‌جمهور ارمنستان با تأکید بر اینکه تهران به دنبال توسعه روزافزون روابط خود با کشورهای همسایه از جمله ارمنستان است، اظهار داشت: دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و در حوزه‌‌هایی از جمله حمل‌و‌نقل، انرژی، گردشگری و ترانزیت زمینه‌های فراوانی برای همکاری دارند که فعال کردن هر چه بیشتر این عرصه‌ها به نفع منافع دو ملت است.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت موضوع ثبات امنیت در منطقه و هوشیاری در مقابل خطر تروریسم، اظهار داشت: پس از اینکه تروریست‌ها در عراق و سوریه به طور کامل شکست بخورند این احتمال وجود دارد که تلاش کنند در سراسر منطقه پخش شوند، لذا باید همگان نسبت به این خطر از جمله در منطقه قفقاز و آسیای میانه کاملاً هوشیار و مراقب باشیم، چراکه معضل خطرناکی است که می‌تواند امنیت کل منطقه را به مخاطره بیندازد.
روحانی همچنین با اشاره به موضوع قره‌باغ و با تأکید بر اینکه حل و فصل این مسأله فقط راه‌حل سیاسی دارد، اظهار داشت: برای جمهوری اسلامی ایران بسیار اهمیت دارد که در اطراف مرزهای خود، امنیت کامل داشته باشد و امیدواریم با تلاش و ابتکارات دو کشور همسایه ارمنستان و آذربایجان، شاهد پایان مسالمت‌آمیز این مسأله باشیم
رئیس‌جمهور ارمنستان نیز اظهار داشت: به رغم بهبود و ارتقای سطح روابط معتقدیم که هنوز نتوانسته‌ایم سطح همکاری‌های اقتصادی تهران و ایروان را به سطح روابط سیاسی برسانیم، لذا مصمم هستیم در همه حوزه‌های اقتصادی روابط فعال و گسترده‌ای با ایران برقرار کنیم. وی خاطرنشان کرد: تهران و ایروان در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی بویژه انرژی، تجارت، حمل‌و‌نقل می‌توانند روابط خود را هر چه بیشتر افزایش دهند.

https://siasatrooz.ir/vdcaawn6649nwe1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی