جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۱
کد مطلب : 116834
تحلیل کارشناس مسائل سیاست خارجی در باره تحریم‌های آمریکا علیه ایران

ریل گذاری ترامپ برای بایدن

ریل گذاری ترامپ برای بایدن

هدی دهقان بذرافشان- اقدامات اخیر ترامپ در روزهای پایانی ریاست جمهوری اش نشان دهنده تاکید ساختار حاکمیت آمریکا بر دشمنی آشکار با ملت ایران است و سکوت جو بایدن و تیم همراهش که اشخاص شاخص او تقریبا مشخص شده‌اند حاکی از این نکته است که آنها نیز تحریم‌های فزاینده علیه جمهوری اسلامی ایران مورد تاییدشان است.

قرار است دولت دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهور آمریکا طی روزهای آینده تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کند، یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با وبگاه واشنگتن‌فری‌بیکن اعمال این تحریم‌ها را به نفع دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دانسته که در حال تدوین سیاست‌های خود در قبال جمهوری اسلامی ایران است.
آمریکا روز چهارشنبه هفته گذشته ۲ فرد و۱۶ شرکت ایرانی، از جمله اولین تولیدکننده واکسن ایرانی کرونا را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.
یک مقام ارشد دولت ترامپ به واشنگتن‌فری‌بیکن گفت: واشنگتن در حال آماده کردن تحریم‌های بیشتری است که احتمالاً طی روزهای آینده اعمال خواهد شد.
این مقام آمریکایی گفته هدف از اعمال این تحریم‌ها سنگ‌اندازی در مسیر سیاست دولت آتی آمریکا نیست بلکه دولت ترامپ قصد دارد گزینه‌های چانه‌زنی متعددی در اختیار دولت بایدن قرار دهد که به دنبال مذاکرات جدید با ایران است.
این مقام آمریکایی گفت: «ما فکر نمی‌کنیم داریم دست‌های دولت بایدن را می‌بندیم.»
وی مدعی شد این تلاش‌ها، یکی از ابزارهای موجود برای اعمال فشار بر ایران جهت بازگرداندن این کشور به میز مذاکره است.
اعمال این تحریم‌ها بخشی از سیاست موسوم به کارزار فشار حداکثری است که دولت آمریکا بعد از خروج از برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام علیه ایران را از سر گرفته است.
دولت آمریکا به موجب این سیاست علاوه بر احیای تحریم‌ها به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که دوران ۴ ساله ریاست‌جمهوری ترامپ رو به پایان است او در تحقق این هدف ناکام مانده و ترامپ از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.
همچنین نشریه آمریکایی نشنال اینترست در یادداشتی به این ناکامی پرداخته و رویکرد خصمانه دولت‌های مختلف آمریکا در قبال ایران در قالب تحریم، اعمال انزوای دیپلماتیک و لفاظی‌های گاه و بی گاه، همگی در چارچوب هدف بزرگتر یعنی تغییر رژیم در ایران را یادآور شد.
در بخشی از یادداشت نشنال اینترست آمده است؛ ترامپ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را با این فرض اجرایی کرد که توافق مذکور نتوانسته امنیت مردم آمریکا در مقابل خطرات ادعایی ایجاد شده از سوی ایران را تضمین کند.
این نشریه آمریکایی در ادامه می‌نویسد: کارزار فشار حداکثری بکار گرفته شد تا ایران را وادار به آمدن به پای میز مذاکره کند، زیرا به تصور دولتمردان آمریکا ایران یا خطر ورشکستگی را خواهد پذیرفت و یا تسلیم خواسته‌های واشنگتن می‌شود. اما متاسفانه این حقیقت که ایران توانایی ایستادگی در برابر تحریم‌ها را دارد و می‌تواند با فشار حداکثری تقابل کند، در فرضیه دولت ترامپ لحاظ نشده بود.
نشنال اینترست یادآور شد؛ استراتژی دولت ترامپ برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره نه تنها نتیجه نداد بلکه استقرار نزدیک به ۳ هزار نظامی مازاد در منطقه و اعزام اسکادران اضافی هواپیما‌های جنگنده به عربستان، نیرو‌های آمریکایی را در معرض خطرات بیشتر قرار داد.
این نشریه آمریکایی با یادآوری حملات راکتی به سفارت این کشور در بغداد مدعی شد ایران با کمک نیرو‌های نیابتی تحت حمایت خود دست از حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک و پایگاه‌های آمریکا در عراق برنداشته است.
نشنال اینترست با یادآوری اینکه آمریکا برای اقدامات یکجانبه خود از حمایت متحدان اروپایی خود نیز برخوردار نیست، نوشت آمریکا تلاش برای نشان دادن ایران به عنوان یک کشور سرکش را به بهای منزوی شدن به جان خریده است.

دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی درخصوص دلیل آنکه دونالد ترامپ در روزهای پایانی ریاست جمهوری خود همچنان بر طبل تحریم‌های جدید می‌کوبد و جو بایدن رییس جمهور آتی این کشور نیز سکوت اختیار کرده است، گفت: اقدامات اخیر ترامپ نشان دهنده این است که سیاست‌های راهبردی آمریکا در موضوعات مهم در سیاست خارجی و بالاخص در قبال انقلاب اسلامی سیاست های ثابتی است.
وی افزود: در حقیقت اوباما رییس جمهور پیشین آمریکا برای افزایش تحریم‌ها برای رییس جمهور بعدی خود ریل گذاری کرد و ترامپ توانست افزایش تحریم‌ها و فشارهای حداکثری را در قبال جمهوری اسلامی ایران به اجرا در بیاورد.
صدرالحسینی با بیان اینکه در حال حاضر مشاهده می‌کنیم اقدامات زیر بنایی ترامپ برای آماده کردن دولت آینده بایدن است، بیان داشت: دولت بایدن اگر بخواهد شرایطی برای ایجاد گفت وگو فراهم کند این کار برای آنها دشوار خواهد بود و البته بهانه‌ای برای افزایش تحریم ها و یا تداوم تحریم‌ها بر اساس سیاست های ترامپ برایشان وجود خواهد داشت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حقیقت اقدامات ترامپ برای جلوگیری از کاهش تحریم ها علیه اشخاص، نهادها و سازمان‌ها در جمهوری اسلامی ایران کاملا مشهود است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه سکوت بایدن و تیم همراهش که اشخاص شاخص او تقریبا مشخص شده‌اند حاکی از این نکته است که آنها نیز این تحریم‌های فزاینده علیه جمهوری اسلامی ایران مورد تاییدشان است، گفت: چرا که آنها هیچ واکنش منفی در قبال تحریم های ضد ایرانی ترامپ مطرح نکردند.
صدرالحسینی با اشاره به اینکه نباید به دولت بایدن خوش بین بود، خاطرنشان کرد: بطور حتم دولت جدید آمریکا نیز مساله کاهش تحریم ها را در دستور کار خود قرار نخواد داد؛ این اقدامات اخیر ترامپ در روزهای پایانی ریاست جمهوری اش نشان دهنده تاکید ساختار حاکمیت آمریکا بر دشمنی آشکار با ملت ایران است.
وی گفت: باید با توجه ویژه به راهبردهای مقام معظم رهبری، مسئله اقتصاد مقاومتی و بهره مندی از توان داخلی و اعتماد به جوانان کشور را در دستور کار قرار دهیم و دولتمردان موضوع ساخت درونی کشور را با اولویت هرچه تمام تر در مسیر کار خودشان قرار دهند؛ مسائله خنثی کردن تحریم ها نیز باید در دستور کار دولت و ملت کشورمان قرار بگیرد. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcaein6y49n6a1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی