يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۵
کد مطلب : 98923
روحانی در یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای:

برخی شاید خواب بودند که صدای رعد و برق برجام را نشنیده‌اند

برخی شاید خواب بودند که صدای رعد و برق برجام را نشنیده‌اند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مدیریت انقلابی و جهادی جوانان زمینه‌ساز دستاوردهای هسته‌ای شد، گفت: جهانی شدن صنعت هسته‌ای بارش نتایج برجام است.
به گزارش فارس، حسن روحانی دیروز در یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای که در محل اجلاس سران برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: فناوری هسته‌ای برای کشور ما یک ضرورت است و اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر ادامه این فناوری تأکید می‌کردند، تأکید و اصراری درست و به حق بوده است.
وی افزود: از طرف دیگر ملت ما که در طول سال‌ها با فریاد، عمل،‌ صبر و استقامتشان می‌گفتند انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست شعار و سخن و آرمان درستی ار دنبال می‌‌کردند.
رئیس جمهور تأکید کرد: این شعار در خیابان توسط هنرمندان دیپلماسی ما به لوزان، ژنو، وین و نیویورک منتقل شد، این هنرمندی بزرگی است که خواست مردم و شعار مردم در خیابان چگونه به یک لایحه بین‌المللی با ابعاد بسیار دقیق فنی و ابعاد دیپلماسی، حقوقی تبدیل شود لذا گفتن اینکه انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست از سوی یک ملت بسیار مهم است اما در کنار حضور و خواست مردم این متخصصین هستند که از لحاظ فنی باید به عمل بنشانند و این حقوقدانان و دیپلمات‌های ما هستند که این حق را در مجامع ملی و بین‌المللی باید به کرسی بنشانند.
وی اضافه کرد: دنیا می‌خواست به بهانه‌های مختلف این فناوری را از ما بگیرد و به یک بهانه‌های واهی پرونده مارا به شورای امنیت سازمان ملل ببرد، تلاش متخصصین ما در سال ۸۲ باعث شد که این پرونده از وین نتواند به نیویورک برود خود دکتر صالحی آن زمان سفیر ما در آژانس اتمی در وین بودند و شاهد بودند که چه تلاش عظیمی صورت گرفت، سال ۸۲ اولین پیروزی ما در برابر قدرت‌های بزرگ بود و سدی مستحکم ساخت میان وین و نیویورک و نگذاشت پرونده هسته‌ای ما به شورای امنیت ارجاع شود.
روحانی افزود: در همان سال ۸۲ فرزندان غیور این سرزمین توانستند "یو سی اف" اصفهان را به ثمر بنشانند که ما در فروردین ۸۳ یو سی اف اصفهان را افتتاح کردیم و در پاییز ۸۳ به UF۴ و UF۶ به طور کامل دست یافتیم تا جایی که سازمان انرژی اتمی که کمیته‌ای را تشکیل داده بود به نام MNA که ۱۸ کشور را جمع کرده بود وهدف این کمیته این بود که ایران را از فناوری هسته‌ای محروم کند، رییس جمهور آن زمان آمریکا آقای بوش در یک مصاحبه‌ای به صراحت اعلام کرد که به هیچ عنوان کشوری که در فناوری هسته‌ای تخلف کرده نمی تواند عضو این باشد و ما نخواهیم گذاشت که این اتفاق بیفتند.
رئیس جمهور کشورمان گفت: این دومین پیروزی جمهوری اسلامی ایران در برابر امریکا و قدرتهای بزرگ بود، ما عضو -ام ان ای- شدیم و در پایان گزارشی ۱۱۱ صفحه که در پایان سال ۱۳۸۳ صادر کرد به صراحت آمد که ایران جزو کشورهای دارنده فناوری هسته است و کلا توطئه آن خنثی شد.
وی خاطرنشان کرد: در گزارش نهایی ام ان‌ای این یکی از افتخارات بزرگ دیپلماتیک جمهوری ایران است که در ان گزارش به صراحت امد که چند کشور هستند که زیر نظر اژانس غنی‌سازی می‌کنند که نام ایران در آن ذکر شد و این اولین اعتراف جامعه جهانی برای غنی سازی در سرزمین ایران است.
رئیس قوه مجریه بیان کرد: آخرین مرحله‌ای که ملت ما تصمیم گرفت در برابر قدرتهای جهانی حق ملتش را تصویب کند؛ آنچه امروز شما در ساغند و البرز و قزوین دیدید مربوط به تلاش‌های دوساله سازمان انرژی اتمی است، ۴۲ طرحی که بازدید کردیم مربوط به این دوسال است، بعضی به ذهنشان آمده بود که در مذاکرات هسته ای، دنیا ما را از متاع فناوری باز داشته است و فکر می‌کردند ما فناوری هسته‌ای و خون شهدا را فروختیم و در عوضش زنجیره تحریم را شکاندیم، آن روز هم با بیان ساده‌ای گفتیم این حرکت از سوی مردان این سرزمین انجام می‌شود که با چشم بینا و دقت راه را می‌پیمایند اما بعضی دلهایشان واپس می‌شد تقصیر انها نبود شاید تقصیر ما هم نبود.
روحانی تصریح کرد: این دلهایی که واپس می‌شد می‌گفتند فناوری ما چه می‌شود؟ غنی‌سازی ما چه می‌شود؟ فوردو چی می‌شود؟ فوردو که حتما سه قفله خواهد شد و ما کلیدی نداریم قفل‌های فوردو را باز کنیم، نطنز که حتما بسته می‌شود، از اراک که آثاری نمی ماند، آب سنگین که خیلی بعید به نظر می‌رسد چیزی از آن در دسترس ما بماند.
روحانی ادامه داد: اگر ایستادگی ملت ایران نبود این کارها شدنی نبود همچنین اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری نبود و اگر هنرمندی دیپلمات‌های ارزشی ما در رأس آن ظریف و همچنین اگر تلاش و زحمت اندیشمندان و دانشمندان هسته‌ای ما و در رأس آن صالحی نبود این کارها شدنی نبود، خیلی‌های دیگر زحمت کشیدند برای اینکه این پرونده ما را و حقانیت ملت ایران را به اثبات برسانند که از جمله آن می‌توان به وزارت دفاع،‌ بانک مرکزی، وزارت اقتصاد،‌وزارت نفت و ... اشاره داشت که اینها در قدم‌هایی برجام را ساختند.
وی تأکید کرد: برجام یک ابر است، اگر بخواهد باران ببارد و این ابر سرزمین ما را پر از آب کند، این درخت‌های سرو و بلند و جنگل‌ها و مراتع است که ابر را وادار به باران می‌‌کند، اگر این سبزه و گل و درخت نباشد و کویر باشد ابر نمی‌بارد، بارش این ابر با این گل‌ها (مذاکره‌کنندگان هسته‌ای) بود. در بخش‌های مختلف همه آمدند و از ابر برجام استفاده کردند.
رئیس جمهور، اضافه کرد: در این میان برخی گفتند صدای رعد و برق برجام را نشنیدیم که اینها مربوط به چیز دیگری است، اکنون که شما بارانش را می‌بینید و حالا رعدوبرقش آن بالا بود، شما ممکن است خواب بوده‌اید ولی به هر حال امروز بارانش را که می‌بینید بر این مردم نازل شده است، شما می‌بینید بسیاری از پروژه‌هایی که امروز افتتاح شد برخی از این پروژه‌های مهم با همکاری شرکت‌ها و کشورهای خارجی به ثمر نشست و این یعنی همان باران برجام، بسیاری از آنچه که ما امروز در فناوری هسته‌ای تولید می‌کنیم در بازار تجاری عرضه می‌کنیم و تجاری شدن صنعت هسته‌ای ما به باران رحمت برجام بوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر این باران رحمت نبود آب سنگین صادر نمی‌شد که امروز یکی از متخصصین برای بنده توضیح می‌داد که ویژگی این آب سنگین ما برابر آب سنگینی که دیگران تولید می‌کنند از لحاظ کولوس چه ویژگی دارد که برخی مایلند این را از ما بخرند، آب سنگین ما صادر شد و دنیا آب سنگین ما را دید و استفاده کرد، در اولین قدم هم آب سنگین ما را به آمریکا و روسیه دو قدرت بزرگ جهانی فروختیم و امروز قادریم کیک زرد را وارد کنیم. این مسأله را سازمان انرژی اتمی بهتر لمس می‌کند، این کار یعنی چه، کیک زردی که از روز اول پیروزی انقلاب تا سال گذشته یک گرم وارد نشده بود و همه مربوط به قبل انقلاب بود و اینکه ما ۳۶۰ تن کیک زرد سال گذشته وارد این کشور شده به معنای آن است که ما در بازار تجاری دنیا وارد معاملات صنعت هسته‌ای شده‌ایم یعنی هم می‌فروشیم و هم می‌خریم و نه تنها کیک زرد بلکه در مسأله رادیو داروها که بازدید داشتیم آنجا دیدیم که به ده ها کشور دنیا رادیو داروهای ما صادر می‌شود و بسیاری از صنایع ما این چنین بوده و در حال صادر شدن است.
رئیس جمهور با طرح این سؤال که چرا توانستیم در مذاکرات هسته‌ای پیروز شویم، گفت: این پیروزی به خاطر انسجام‌مان و حمایت ملتمان بود زیرا اگر حمایت مردم‌مان نبود این پیروزی به دست نمی‌آمد. روحانی، خاطرنشان کرد: چطور در دنیای امروز بدون مجوز سازمان ملل و بدون تشکیل شورای امنیت سازمان ملل حتی بدون مصوبه کنگره آمریکا، رئیس جمهور آمریکا به خودش حق می‌دهد که به یک کشور مستقل در منطقه حساس خاورمیانه از ناوگان دریایی خودش به یک فرودگاه داخلی الشعیرات موشک پرتاب کند، با چه حقی و با چه منطقی؟، مگر کسی در دنیا اختیار رهبری دنیا را به آمریکا سپرده است؟
وی افزود: مگر کسی در دنیا آمریکا را به عنوان پلیس جهانی برگزیده است؟ مگر رئیس جمهور آمریکا به عنوان محکمه بین‌المللی و دادستان محکمه بین‌المللی است؟ به چه حقی این کار انجام می‌گیرد، معلوم است دنیای امروز دنیای قانون و مقررات نیست و از آن بدتر کشورهایی هستند متأسفانه از منطقه خودمان که برای تجاوز آمریکا، آمریکا را تشویق می‌کند و برای او کف می‌زنند، نوبت شما هم می‌رسد چرا عجله می‌کنید؟ چرا متجاوز را تشویق می‌کنید؟ چرا ظالم را تشویق می‌کنید و بی‌قانونی را تأیید می‌کنید؟ به چه مناسبت؟.
روحانی ادامه داد: ملت ایران و این ملت بزرگ و فهیم باید در سایه انتخابات پیش‌رویش قدرت این کشور را به رخ جهانیان بکشد.
وی، گفت: ما نباید رو در روی یکدیگر بایستیم، ما یک هدف واحد داریم، هدف ما در انتخابات تبلور مردم‌سالاری دینی است، ما می‌خواهیم یکبار دیگر جمهوریت را به منصه ظهور برسانیم.

رئیس‌جمهور در تماس تلفنی با بشار اسد: ملت ایران همچنان در کنار ملت سوریه خواهد ماند
رئیس جمهور کشورمان در گفتگو با همتای سوری خود گفت: ملت ایران در مبارزه با تروریسم و حفظ تمامیت ارضی سوریه، همچنان در کنار ملت سوریه خواهد ماند.
به گزارش مهر، حجت الاسلام حسن روحانی روز یکشنبه در تماس تلفنی با بشار اسد رییس جمهور سوریه، با اظهار تاسف از کشته شدن شماری از مردم بیگناه سوریه در حمله هوایی آمریکا، با خانواده شهیدان این حملات ابراز همدردی و برای مجروحان آرزوی سلامتی کرد.
رییس جمهور با اشاره به همکاری سوریه با سازمان ملل برای از بین بردن تسلیحات شیمیایی، ادعاهای مطروحه را واهی و بدون سندیت خواند و تاکید کرد: این گونه حملات تنها باعث روحیه دادن به تروریست هایی می‌شود که در ماههای اخیر با شکست‌های سنگینی در سوریه و عراق مواجه شده اند.
روحانی همچنین با پشتیبانی مجدد از ایستادگی مردم سوریه در برابر تروریستهای تکفیری، گفت: حمله موشکی آمریکا حرکتی علیه منافع کشور سوریه بود و ما امیدواریم همه کشورهای آزاده جهان اینگونه حملات و تجاوزات را با بیان صریح محکوم کنند.
رییس جمهور اظهارداشت: ما در عین حال مطمئن هستیم که این حملات که تلاشی برای اختلال در روند مذاکرات صلح سوری – سوری انجام گرفت، در سرنوشت مبارزه با تروریسم و آینده سوریه تاثیری نخواهد داشت.
روحانی با تاکید بر اینکه در نهایت راه حل سوریه، راه حل سیاسی خواهد بود، افزود:استفاده از سلاح شیمیایی که یک جرم نابخشودنی است برای این بود که صحنه افکار عمومی دنیا را از واقعیت ها منحرف کنند و نباید اجازه داد تروریست ها با بهره گیری از این تسلیحات، دیگران را متهم و بهانه اقدامات خلاف مقررات بین المللی را فراهم کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه هماهنگی بیشتر میان ایران، سوریه و روسیه می‌تواند برای تحقق مبارزه علیه تروریسم بسیار موثر باشد، اظهارداشت: آنهایی که فکر می‌کنند باحمایت از تروریست ها، می‌توانند آینده سوریه را به نفع خودشان تغییر دهند، کاملا در اشتباه هستند.
روحانی همچنین بر تداوم حمایت از مردم سوریه تاکید کرد.
رییس جمهور، حمله تجاوزکارانه آمریکا به کشور مستقل سوریه را نقض مقررات بین المللی و منشور ملل متحد دانست و با تاکید بر اینکه این حمله از نظر جمهوری اسلامی ایران کاملا محکوم است، گفت: ملت ایران در مبارزه با تروریسم و حفظ تمامیت ارضی سوریه، همچنان در کنار ملت سوریه خواهد ماند.
بشار اسد رییس جمهور سوریه نیز در این تماس تلفنی با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از سوریه، گفت: این حملات موشکی آمریکا که در پی شکست‌های سنگین اخیر تروریست ها و فروپاشی آنان انجام شد، تلاشی برای دادن روحیه به این گروهها و تضعیف مردم و ارتش سوریه بود.
رییس جمهور سوریه در عین حال تاکید کرد: این حملات آمریکا نه تنها تاثیری بر روحیه مردم سوریه در دفاع از حفظ تمامیت ارضی خود و بیرون راندن تروریست ها ندارد بلکه همه ما را برای شکست کامل تروریست ها مصمم تر کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcaeono.49nau15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی