?>?> آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا! | سیاست روز
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۴
کد مطلب : 91263
بالاخره رئيس‌سازمان حفاظت از محيط‌زيست در خوزستان آفتابي شد

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا!

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا!

سفر رئیس سازمان حفاظت از محيط‌زيست به خوزستان پس از روزهای پر گرد و غبار این استان و در یک هوای مطبوع چه دلایلی دارد و چه دستاوردهایی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش فارس، به دنبال گرد و غباری که ظرف هفته گذشته برای هوای خوزستان اتفاق افتاد و تمام جوامع و اقشار و آحاد این استان را به تکاپو برای رفع این معضل واداشت، سرانجام در یک هوای نسبتا مطبوع که حداقل خبری از غلظت خاک و ریزگرد‌ها در آن وجود ندارد، سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محيط‌زيست چه معنایی می‌تواند داشته باشد.
خانم ابتکار، مشکل هوایی که سرطان کمترین ارمغان آن است، با سفر شما حل نخواهد شد، با تصمیمات شما نیز به حل شدن نخواهد انجامید، مشکل خوزستان استخراج ناصحیح دولت‌هاست، که این استان را تبدیل به کارخانه‌ای کرده که از آن برداشت می‌کند و بر‌‌ همان داشت می‌کند و در خودش نیز انباشت...
با خود می‌گوییم در کجا زندگی می‌کنیم که اولین‌ها را داریم و از اولین‌ها محرومیم، این استان زرخیز، این فلات کهن سال‌هاست درگیر کج‌مهری‌ها و عدم نظارت و کار‌شناسی مردان سیاست قرار گرفته، خانم محيط‌زيست! هفته گذشته شما کجا بوده‌اید؟ هواپیما نبود؟ آیا خودرو و سایر وسایل نقلیه نیز اختراع نشده بود؟ چگونه است که هواپیما برای وزیر بهداشت و دبیر مجمع تشخیص مصلحت و... وجود دارد ولی برای متولی محيط‌زيست کشور وجود ندارد تا در این هوا لااقل همدردی خود را با مردم این استان اعلام کند.
خانم ابتکار، اگر پیشنهاد دادیم تا با خودرو به این استان سفر کنید، هدف ما آزار دیدن شما نبود، بلکه می‌خواهیم برای شما شرحی دهیم که کجا زندگی می‌کنیم، تا پیش از اینکه وارد خوزستان شوید پنجره ماشین پایین است و همه از هوای طبیعت لذت می‌برند و گویی بهشت برین است و کوه‌ها و سبزه‌ها و طبیعت زیبای ایران اسلامی ما، همه و همه در اختیار آدمی است.
تا اندیمشک و از آن طرف ایذه و باغملک نیز همچنان هوا مطبوع به مشام می‌رسد، اما وای به روزی که به تابلوی اهواز ۲۵ کیلومتر برسید... تا تابلوی انتهای شهر آبادان؛ و از طرفی انتهای بندر امام بویی استشمام می‌شود و هوایی به مشام می‌رسد که آدمی حس می‌کند در کارخانه‌ای سقف پوشیده و در بسته قدم می‌گذارد.
به نزدیکی اهواز که می‌رسید، بوی کوره‌های آجرپزی، خیابان‌های فاضلاب گرفته، بوی گاز کارخانه‌ها، بوی کشت نیشکر، بوی تالاب‌ها و بوی نفت و گازوئیل و بنزین است که لحظه‌ای آدمی را آرام نمی‌گذارد، خانم ابتکار، برای این معضل لاینحل چه فکری کرده‌اید، آیا در این سفر مورد بررسی قرار می‌گیرد این روزنه‌های تنفسی ما؟ راستی خانم ابتکار، تاکنون کجا بوده‌اید؟
حالا آمدی جانم به قربانت ولی باز هم قول‌های واهی، آمدی گفتی که این مشکل در همه جای دنیا هست ما هم می‌دانیم هست، ولی در همه جای دنیا اگر هست، دولت برای رفع آن فقط حرف نمی‌زند، عمل می‌کند.
خانم ابتکار راستی در راه مردم را مشاهده کردید؟ آن‌ها مطالبات زیادی از شما دارند و با دست‌های پر از گلایه و زبان‌های سرشار از سئوال و حلق‌های مملو از خاک به استقبال شما آمده‌اند.
فقط امیدواریم این سفر برای خودنمایی نباشد و حقیقتا دستاوردی را در پس خود داشته باشد، مردم خوزستان خسته از سیاه نمایی‌های دولت‌ها هستند و تاکنون مصوبه‌های نافرجام بسیاری را از سر خود گذرانده‌اند، لطفا شما مزید بر این سیاه نمایی‌ها نباشید. 

ابتکار: دوست داشتم طی ۱۰ روز گذشته به اهواز بیایم ولی...
رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست گفت: راه مواجهه با ریزگردها ایجاد فضای اجتماعی نگران‌کننده نیست؛ باید مواجهه علمی با این موضوعات داشته باشیم و این موضوع مشکلی نیست که مسئولی بتواند آن را در کوتاه‌مدت رفع کند.
معصومه ابتکار در نخستین کنفرانس ملی مهندسی و محيط‌زيست در اهواز اظهار کرد: استان خوزستان و برخی استان‌های کشور تحت تاثیر مشکل ریزگرد‌ها هستند که حضور و همراهی جمعی از مسئولان دستگاه‌های دولتی که به نوعی در محيط‌زيست مسئولیت دارند در این استان، رویکرد جدی و توجه کشور به این موضوع را نشان می‌دهد. وی افزود: استاندار خوزستان در کنار مردم خوزستان نیز تمام تلاش خود را انجام داد که بحران پیش‌آمده در استان را مدیریت کند.
ابتکار تصریح کرد: شاید تمایز این دولت با برخی رویکردها تاکید بر نظرات کارشناسی و علمی و عدم اقدام به کارهای خلق‌الساعه است که شاید خیلی مورد توجه رسانه‌ها نیست و نگاه علمی توام با دوراندیشی و نگاه بلندمدت موردپسند واقع نشود.
رئیس سازمان حفاظت محيط‌زيست تصریح کرد: اگر در عرصه‌های مختلف متوجه صدماتی می‌شویم شاید به دلیل نگاه غیرکارشناسی و عدم توجه به قانون است. وی یادآور شد: معضلات زیست محیطی زمانی به یک نقطه‌ می‌رسد که طبیعت نمی‌تواند خود را بازسازی کند و اگر بهره‌برداری و تخریب و برداشت را به حدی برسانیم که قدرت تجدیدپذیری را از دست بدهد نمی‌توان انتظار بازسازی طبیعت را داشت.
ابتکار با بیان اینکه طبیعت تا زمانی امکان تجدید را دارد که چرخه هیدرولوژیک از بین نرود ادامه داد: زمانی که چرخه هیدرولوژیک بر هم زده شود چیزی برای طبیعت نمی‌ماند که الان نیز نمانده است. به گفته وی، بخش مهمی از این موضوع به دلیل فقدان نگرش علمی است.
وي گفت: در ۱۰ روز گذشته دوست داشتم در آن شرایط به اهواز بیایم ولی فکر کردم در فضایی باید صحبت کنیم که مباحث جدی علمی را مطرح کنیم و رویکردهایی که قرار است کشور دنبال کند در فضایی توام با نگرش علمی مطرح شود.
ابتکار دلایل وقوع این پدیده در استان خوزستان را یک معضل ملی و بین‌المللی دانست و اظهار کرد: امروز آثار گلخانه‌ای آثار مخربی بر مسائل زیست‌محیطی وارد کرده و بسیاری کشورهای دیگر تحت تاثیر طوفان‌های شدید در نقاط مختلف دنیا هستند که تکرار و شدت این طوفان‌ها افزایش یافته است. وی افزود: محيط‌زيست از مهم‌ترین چالش‌های جهانی پس از صلح و امنیت است و نیازمند همگرایی کشورها است.
وي با بیان اینکه افزایش مساحت کانون‌های بادی در استان خوزستان در ۱۰ سال گذشته را شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: در این مدت به این میزان ۲۷ درصد افزایش یافته که این موضوع به دلیل فقدان تحقیقات علمی است؛ این مسئله ابتدا باید دغدغه مسئولان باشد.
وی عنوان کرد: بسیاری از کشورها دنیا این مشکلات را دارند که راه مواجهه با آن ایجاد فضای اجتماعی نگران‌کننده نیست؛ باید مواجهه علمی با این موضوعات داشته باشیم و این موضوع مشکلی نیست که مسئولی بتواند آن را در کوتاه‌مدت رفع کند.

https://siasatrooz.ir/vdcaeuno.49n6i15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی