جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۲
کد مطلب : 117068

ریشه یک بی اعتمادی

جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا در حالی بخشی از سیاست خارجی اش را اعلام کرد که یکی از محورهای آن...

جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا در حالی بخشی از سیاست خارجی اش را اعلام کرد که یکی از محورهای آن را ادعای پایان دادن به جنگ یمن و در عین حال حمایت از سعودی تشکیل می‌داد. این موضع بایدن با واکنش منفی یمنی‌ها همراه و آنها از بی اعتمادی و عدم پذیرش طرح‌های آمریکا گفتند. حال این سوال مطرح است که چرا یمنی‌ها چنین موضعی را در پیش گرفتند؟ بخشی از این بی‌اعتمادی را در رفتارهای آمریکا در قبال یمن می‌توان جستجو کرد. بایدن در حالی از فاجعه بار بودن تحولات یمن می‌گوید که همزمان بر ادامه حمایت از تقویت نظامی سعودی تاکید کرده و فرمانده سنتکام ( نیروهای آمریکایی در منطقه) از تاسیس پایگاه‌های نظامی جدید در غرب عربستان خبر داده است. در همین حال بایدن اشاره بر فاجعه انسانی در یمن و لزوم توقف حملات سعودی و ارسال کمک های بشر دوستانه و لغو تحریم‌ها سخنی نگفته است. رفتاری که رویکرد یک جابنه حمایت از سعودی و بی توجهی به وضعیت یمن را نشان می‌دهد. بخش دیگر رفتار بایدن در سیاست‌های فرا یمنی آن قابل تبیین است.
بایدن بر ادامه سیاست‌ تقابلی با چین و روسیه تاکید کرده‌ است، در همین حال از سیاست سختگیرانه علیه ایران می گوید، بایدن بر ادامه تحریم‌های سزار علیه سوریه تاکید و حضور بلند مدت نظامیان در عراق و افغانستان را دنبال می‌کند. در همین حال کنگره همسو با کاخ سفید با اکثریت دموکرات برای استمرار اقدام ترامپ مبنی بر انتقال سفارت رژیم صهیونیستی به قدس تاکید کرده‌اند. مجموع این مولفه ها نشان می‌دهد که تغییر خاصی در سیاست‌های آمریکا در جهان ایجاد نشده و صرفا بایدن از واژگان زیبایی همچون اجماع سازی و دیپلماسی سخن می گوید ولی در نهایت همان سیاست های دوران ترامپ را در دستور کار دارد. بر این اساس یمنی ها تاکید دارند که بایدن ادعای لزوم پایان جنگ یمن در حالی به دنبال کسب محبوبیت در داخل آمریکاست که در عرصه بیرونی بعد جدید حمایت از رژیم صهیونیستی و سعودی را اجرا می‌کند. بایدن سیاست قدرت هوشمند را در قبال یمن به کار گرفته است که از یک سو از دیپلماسی می گوید چنانکه سفیر جدید امریکا در یمن نیز معرفی شده است و همزمان از سیاست تحریم و حملات نظامی برای فشار بر مقاومت یمن بهره می گیرد.
نکته آنکه آمریکا به دنبال اجرای خواست صهیونیست‌ها برای نفوذ در بخش‌هایی از یمن از جمله در صورت امکان در منطقه تجزیه شده جنوب یمن است تا از منابع زیر زمینی و نیز موقعیت استراتژیک آن در دریای سرخ و تنگه باب المندب برخوردار شود. با توجه به این مولفه‌ها یمنی‌ها رسما عدم پذیرش ادعای بایدن را مطرح و بر ادامه مقاومت در برابر تجاوزات سعودی تاکید دارند. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcai0n6a49n6w1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی