?>?> لحن ما ایرانی‌ها در فضای مجازی خیلی نامناسب است | سیاست روز
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۶
کد مطلب : 107663
روحانی در جمع مدیران وزارت ارتباطات:

لحن ما ایرانی‌ها در فضای مجازی خیلی نامناسب است

لحن ما ایرانی‌ها در فضای مجازی خیلی نامناسب است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید سواد رسانه‌ای نوجوانان و جوانان را افزایش دهیم، گفت: لحن ما ایرانی‌ها در فضای مجازی نسبت به کشورهای پیشرفته در این رابطه نامناسب‌تر است.
حجت‌الاسلام حسن روحانی ضمن بازدید از نمایشگاه «کسب و کارهای آینده» که در وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات برگزار است، در جمع مدیران این وزارتخانه اظهار کرد: اولین کسی که رادیو را ممنوع کرد پهلوی اول بود و اولین فیلترینگ به وجود آمد و بعدها تلویزیون آمد. ما در مبارزات انقلاب اسلامی از رادیو استفاده کردیم و صدای امام(ره) را ضبط می‌کردیم و با تلفن انتقال می‌دادیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه لازم است فرهنگ استفاده از هر تکنولوژی و وسیله‌ای را به مردم یاد داد، اظهار کرد: باید به مردم استفاده از اتومبیل را آموزش دهیم و نمی‌شود به دلیل اینکه تصادف در جاده‌ها اتفاق می‌افتد، بگوییم که به هیچ‌وجه اتومبیل استفاده نکنید. خب اگر اتومبیل نباشد، راه‌حل جایگزین آن چیست؟ آیا مردم باید با قاطر جابجا شوند و دیگر به فکر جایگزین آن نیستند؟
روحانی تاکید کرد: ما نمی‌توانیم با خواست مردم مبارزه کنیم، این نه قانونی است و نه شرعی. ما فکر می‌کنیم اختیاراتی داریم که از آسمان‌ها آمده و می‌توانیم به زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم، اینطور نیست ما هر اختیاری داشته باشیم؛ خداوند هم به پیامبرش فرمود تو وکیل مردم نیستی و فقط باید پیام را به آنها برسانی. مردم خودشان می‌دانند که انتخاب کنند یا نه.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: در فضای مجازی متأسفانه لحن‌های ما نامناسب است و آن طور که من در یکی دو مقاله خوانده ام، می‌گویند لحن ما ایرانی‌ها در فضای مجازی نسبت به کشورهای پیشرفته در این رابطه نامناسب‌تر است. چرا ما باید با لحن بدی با هم صحبت کنیم؟ حالا درست است ما این مثل را داریم که «حیا در چشم است» و این لحن‌های نامناسب در فضای مجازی اتفاق می‌افتد اما به هر حال همچنان رعایت‌های اخلاقی و اسلامی را داریم و باید رعایت کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: شما یک موبایل دست فرد می‌دهید و از اول برایش درخت ممنوعه ایجاد می‌کنید. مثلا می‌گویید دراین پیام رسان واردشو و در پیام‌رسان دیگری وارد نشو. این یکی بهشت است و دیگری جهنم، این خوب است و آن یکی بد. در این شرایط آن جوان و یا نوجوان برایش سوال پیش می‌آید که این چه چیزی است که برای من خطر دارد و مرا از آن نهی می‌کنند؟ این به معنای آن است که خود ما آن فرد را تحریک می‌کنیم که ببیند این چیست که ما او را از رفتن به سمت آن پیام‌رسان و یا آن موضوع خاص منع می‌کنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند که این دستگاه در اختیار ما است و ما می‌توانیم دستور بدهیم تا فیلتر شود، ادامه داد: حالا فرض کنیم فیلتر شد، با فیلترشکن چه می‌کنیم؟ با فیلتر شکن مقابله کردید با پیام‌رسان‌های دیگر چه می‌کنید؟ روزانه اگر فیلترشکن آمد چه خواهیم کرد؟ الان نتیجه این کار ما بعد از یک سال چه شد؟ همه ما ضرر کردیم و اول از همه بچه‌ها و نوجوانان ضرر کردند.
روحانی اظهار داشت: به نظر من راه‌حل چیز دیگری است؛ نه راه‌حل افراط‌گری است که بخواهیم از این فضا علیه آبروی مردم استفاده کنیم و نه راهش این است که به طور کامل آن را ببندیم و راهش را بر مردم سد کنیم بلکه ما باید سواد رسانه‌ای و دیجیتالی نوجوانان و جوانان را افزایش دهیم.
رئیس‌جمهور یادآور شد: باید یکی از درس‌های آموزش و پرورش در مقطع دبستان این باشد که به بچه‌ها بگویند از این ابزار چگونه باید استفاده کنند. والدین بدانند چگونه با فرزندانشان صحبت کنند. معلم‌ها بدانند در کلاس چطور رفتار کنند.
وی افزود: شما در خارج از کشور نمی‌بینید مردم مثل ایران اینقدر گوشی دستشان بگیرند. برای اینکه همه چیز متراکم شده در این فضای مجازی. چون ما رسانه آزاد نداریم و یک رسانه دولتی، رادیو و تلویزیون داریم. اگر ما ۵۰۰ رسانه داشتیم در فضای مجازی این همه تورم نمی‌شد. تورم که فقط در اجناس و مواد غذایی نیست.
روحانی گفت: اگر این جناح، آن دسته، آن حزب، رادیو و تلویزیون داشتند، نصف حرف‌های خود را آنجا و به طور رسمی مطرح می‌کردند. با شناسنامه این حرف را می‌زدند. مشخص می‌شد آن فرد کیست. طرفدار کدام حزب است. اما در فضای مجازی چنین چیزی نیست و باید اینها اصلاح شود و در قوانین و مقررات ما این موارد را باید اصلاح کنیم.
وی تأکید کرد: ما باید یک تحول بزرگ در کشور ایجاد کنیم و شما می‌دانید که چقدر برای تحقق این تحولات، دولت تحت فشار بوده و از زمین و آسمان به ما فشار آورده اند و بارها ارگان‌هایی خواستند که تصمیم‌هایی بگیرند و مانع شوند که ما به آنها گفتیم تصمیم شما غلط است.
وی به موضوع اشتغال جوانان پرداخت و گفت: امروز یکی از مباحث مهم دولت، اشتغال است مخصوصا اشتغال جوانان تحصیلکرده که هم‌اکنون آمار رسمی بیکاری ۱۱.۷ درصد است.
وی درباره مسئله حجاب در جامعه اظهار داشت: در حجاب اول به زنان توجه می‌کنیم، در حالی که موضوع حجاب در قرآن ابتدا از مردان شروع شده است و در آیات قرآن به چشم مردان و نگاه آنها پرداخته شده است. رئیس‌جمهور در مورد حجاب تأکید کرد: حجاب در قرآن به نگاه مردان اشاره دارد که هرزه نباشند و از ما مردها شروع می‌شود در حالی که ما زنان و دختران را دستگیر می‌کنیم.
روحانی ادامه داد: آغاز حجاب از چشم است و بعد به زینت می‌رسد و باید بدانیم که اساسا حجاب برای امنیت است و خداوند حجاب را برای جلوگیری از آزار در جامعه قرار داده تا زنانی که با حجاب هستند مشخص باشند که باعفت هستند و در کوچه و خیابان، عده‌ای مریض دنبال آنها راه نیفتند و در واقع حجاب حمایت از زن است.
روحانی با اشاره به اهمیت جوانگرایی در اداره امور کشور عنوان کرد: اینکه الان ما مسئولیت داریم به این معنی نیست که باسوادتر هستیم، حالا به دلایلی ما انتخاب شدیم. خیلی‌ها زیردست ما هستند که از ما باسوادتر هستند.
وی خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از روز اول که ایشان را برای وزارت ارتباطات انتخاب کردیم، چند شرط گذاشتیم که شرط اول آن ایجاد اشتغال بود.
رئیس‌جمهور یادآور شد: آقای آذری‌جهرمی به من قول داد که در هر سال ۱۰۰ هزار شغل ایجاد می‌کند، در واقع باید الان ۱۵۰ هزار شغل ایجاد کرده باشد و برای آنها زیرساخت فراهم کند. مهر 

انتقاد روحانی از فیلترینگ؛ چه کسی خواستار برخورد با فیلتر‌شکن‌ها بود؟
انتقادهای رئیس‌جمهور از فیلترینگ در حالی است که وی پیش‌ از این در بخشنامه‌ای خواستار برخورد با فیلترشکن‌ها نیز شده بود.
حجت‌الاسلام حسن روحانی روز گذشته در جمع مدیران ارشد وزارت ارتباطات از فیلترینگ انتقاد کرد و گفت: اگر فیلتر کردید با فیلترشکن‌ها چه می‌کنید؟ در این یک سالی که تلگرام فیلتر شد، همه ضرر کردیم. او در بخش دیگری از سخنانش از عاملان دستور برای فیلترینگ نیز انتقاد کرد و گفت: اشکال کار این است که فکر کردیم که این دستگاه تحت فرمان ما است که دستور می‌دهیم فیلتر و فیلتر می‌شود؟ خب فیلتر شد چکار می‌کنید؟ با فیلتر شکن چکار می‌کنید؟ با فیلترشکن بعدی چکار می‌کنید؟ روزانه فیلترشکن آمد چکار می‌کنید؟
انتقادهای رئیس‌جمهور از فضای فیلترینگ، در حالی بیان می‌شود که در اردیبهشت‌ماه ۹۷ بخش‌نامه‌‌ای از سوی رئیس‌جمهور خطاب به وزیر ارتباطات در فضای مجازی منتشر شد که در آن روحانی، خواستار برخورد با فیلترشکن‌ها شده بود. این بخش‌نامه هیچ‌گاه از سوی دولت تکدیب نشد.
در این نامه که در تاریخ ۲۵ دی‌ماه ۹۶ نوشته شده و ۱۷ اردیبهشت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، روحانی از وزیر خود آذری‌ جهرمی می‌خواهد که «با توجه به وقایع اخیر و تاثیر فضای مجازی بر افزایش هیجانات جامعه» اقداماتی را «به قید فوریت» انجام دهد.
چندی بعد نیز رضا تقی‌پور از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی از تاکید روحانی بر ساماندهی وی.پی.ان‌ها و برخورد موثر با فیلترشکن‌ها و مدیریت کارا برای بهره‌برداری مشروع از این ابزارها توسط کاربران فضای مجازی و سازمان‌ها خبر داده و گفته بود: نمی‌توانیم، بنشینیم و ببینیم دشمن هر چه را که دوست دارد در جامعه تلقین کند، پس از این اتفاقات روشن شد که تلگرام با پشتیبانی مستقیم آمریکا و اسرائیل اداره می‌شود و هدف آنها اشاعه فحشا و فساد در جامعه ایرانی است.
من نیز به عنوان یک عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی همین نظر را دارم و نظر اکثریت اعضای شورا نیز همین بوده است؛ البته اگر برخی از اعضا نظر متفاوتی دارند نظرشان محترم است.تسنیم

https://siasatrooz.ir/vdcai0n6e49nwi1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی