دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲
کد مطلب : 98356

آنانی که جدایند

ترامپ در حالی روزهای ابتدایی ریاست جمهوری بر آمریکا را سپری می‌کند که مجموعه اقدامات وی چالشهای داخلی و جهانی بسیاری را به همراه داشته است.
ترامپ سرانجام قانون محدودیت ورود مسلمانان به آمریکا را امضا کرد. بر اساس متن نهایی این فرمان، صدور روادید برای اتباع کشورهای «مضر برای منافع ایالات متحده» به مدت ۹۰ روز تعلیق شده است. این بازه زمانی در پیش‌نویس فرمان ۳۰ روز بود.این فرمان شامل حال اتباع دستکم هفت کشور ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی است. نکته قابل توجه آن است که در لیست آمریکا نامی از عربستان و پاکستان آورده نشده است. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا ترامپ چنین اقدامی صورت داده است؟
پاسخ به این پرسش را در سیاست‌های اقتصادی و نظامی آمریکا می‌توان جست وجو کرد. اولا آمریکا عربستان را مهمترین مرکز اقتصادی برای نفت و نیز فروش تسلیحات می‌داند. این امر چنان است که ترامپ به رغم لغو تمام مصوبات اوباما فروش تسلیحات به این کشور را متوقف نکرد. جالب توجه آنکه ترامپ چندین شرکت اقتصادی در عربستان ایجاد کرده است. با توجه به اینکه از سیاست‌های ترامپ امور اقتصادی است، او عربستان را مولفه‌ای مهم در این عرصه می‌داند و سعی دارد به روابط با آن ادامه دهد.
نکته دیگر تحرکات آمریکا در حوزه نظامی است. ترامپ در حالی ادعای عدم دخالت در مسائل جهانی و معطوف شدن به داخل را مطرح و حتی مصوبات اوباما را ابطال می‌کند که در اقدامی قابل توجه قرارداد افزایش کمک‌های نظامی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را امضا و حتی از طرح سیستم راداری در منطقه برای حمایت از متحدان آمریکا خبر می‌دهد.
لازم به ذکر است این اقدام در حالی صورت گرفته که توصیه دستگاه‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا و حتی جان‌کری وزیر خارجه سابق آمریکا به ترامپ تقویت همگرایی نظامی به پاکستان بوده است. با توجه به سیاست‌‌های آمریکا در خلیج فارس و نیز در شبه قاره می‌توان گفت که تحرکات ترامپ در قبال عربستان و پاکستان برگرفته از سیاست‌های نظامی آمریکا برای سلطه بر غرب و شرق آسیاست.
نیاوردن نام پاکستان و عربستان در این لیست به دلیل آن است که آمریکا آنها را بهانه‌ای برای تحقق اهداف خود می‌داند و سعی دارد از آنها به عنوان مولفه‌ای برای رسیدن به این اهداف بهره‌گیرد. این روند نشان می‌دهد که ادعای ترامپ مبنی بر رویکرد صرف اقتصادی و دوری از نظامی‌گری صرفا یک ادعا است که پشتوانه‌ای ندارد و صرفا برای فریب افکار عمومی است و او نیز مانند گذشتگان همان سیاست سلطه بر جهان را اجرا می‌کند.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcaieno.49nam15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی