يکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۷
کد مطلب : 100967
حمایت اسرائیل از برگزاری همه‌پرسی در کردستان عراق

پشت پرده اصرار بر یک جدایی

پشت پرده اصرار بر یک جدایی

در حالی قرار است سوم مهرماه همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق برگزار شود که بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند پشت پرده این طرح رژیم صهیونیستی است که جهت حفظ حیات خود، به دنبال درد سرسازی و یافتن راهکاری مناسب برای اختلال درغرب آسیا و اوضاع داخلی این کشورهاست.
همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق درحالی سوم مهرماه تعیین شده که واکنش گسترده محافل سیاسی و رسانه‌ای جهان را به دنبال داشته است. این تصمیم اقلیم کردستان عراق موجب واکنش‌های منفی کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق و ترکیه را درپی داشت به طوری که این کشورها مخالفت جدی خود را با هرگونه تغییر در تمامیت ارضی کشورهای منطقه از جمله عراق اعلام کردند اما، دراین میان رژیم صهیونیستی همه‌پرسی برای استقلال شمال عراق را با جدّیت دنبال می‌کند.
نکته قابل تامل اینکه چند روز پیش روزنامه ینی‌شفق ترکیه ادعا کرد: مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق به رژیم اشغالگر اسرائیل قول بازگرداندن و اسکان ۲۰۰ هزار یهودی کُردتبار در شمال عراق و سوریه را داده و اعلام کرده است که منتظر بازگشت آنهاست.
این رسانه ترکیه نوشت: مسعود بارزانی که تنها حمایت جدی خارجی را از رژیم اشغالگر اسرائیل دریافت کرده، هم‌اکنون تلاش دارد که گروه‌های کردی را قدرتمند کند و همچنین می‌کوشد تا مثل اسرائیل با اشغالگری، سرزمین‌های بیشتری را به عنوان مناطق کردنشین معرفی و تصاحب کند.
بنا به نوشته این رسانه، حمایت رژیم صهیونیستی از اقدامات بارزانی در همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق با نفوذ و اثرگذاری یهودیان کُردتبار ساکن اسرائیل اتفاق افتاده و آنها هم‌اکنون حامی جدی این امر شده‌اند.
روزنامه ینی‌شفق همچنین در این گزارش خبری خود نوشت: مجله "اسرائیل کُرد" که در شمال عراق منتشر می‌شود، در شماره اخیر خود ضمن پرداختن به موضوع روابط بارزانی و رژیم اشغالگر اسرائیل نوشته است که حدود ۲۰۰ هزار یهودی کُردتبارساکن اسرائیل منتظر بازگشت به شمال عراق و سوریه هستند.
به ادعای ینی‌شفق، این انتظار برای بازگشت دوجانبه است که هم یهودی‌های کُرد ساکن سرزمین‌های اشغالی فلسطین وهم بارزانی و اطرافیان وی خواهان این اتفاق هستند.
آنطور که ایرنا نوشته، به ادعای این رسانه در اوایل قرن گذشته بسیاری از یهودیان ساکن عراق و سوریه طی عملیات بزرگ به اسرائیل منتقل شده و درارکان حکومتی اسرائیل صاحب مناصب مختلف شدند.
به نوشته این رسانه، بعد از تشکیل رژیم جعلی اسرائیل، روابط دو طرف اسرائیل و کُردهای عراق در زمان ملامصطفی بارزانی و نیز در دوره مسعود بارزانی ادامه یافته و عمیق‌تر شده است.
به نوشته ینی‌شفق، در واقع حمایت رژیم اسرائیل از همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق در ۲۵ سپامبر ۲۰۱۷ نتیجه این روابط دو جانبه چندین ساله محسوب می‌شود.
بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اشغالگر اسرائیل هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که "از تلاش‌های مشروع مردم کُرد برای تشکیل دولتی متعلق به خود و برگزاری همه‌پرسی دراداره اقلیم کردستان عراق" حمایت می‌کند.
نتانیاهو دراین بیانیه با اشاره به همکاری نزدیک اسرائیل با کُردها از دهه ۶۰ میلادی تاکنون اعلام کرد که "مهمترین تحول مثبت درارتباط با سرنوشت خاورمیانه ظهور یک نوع تشکیلات کُرد مستقل خواهد بود.
وی ماه گذشته نیز با از تشکیل یک دولت مستقل کُرد در عراق اعلام حمایت کرده بود.
بسیاری از کارشناسان هدف اصلی فعالیت‌های رژیم صهیونستی در شمال عراق را ایجاد یک جبهه جدید در مقابل ایران، سوریه وعراق می‌دانند.
جمهوری اسلامی ایران در این زمینه معتقد است پشت سر قضیه همه‌پرسی استقلال کردستان، صهیونیست‌ها ایستاده‌اند و رژیم صهیونیستی مایل است کردستان عراق را به یک باراندازعلیه کشورهای مختلف از جمله ایران تبدیل کند. از طرفی به اعتقاد مقامات سیاسی و امنیتی اقلیم، برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی می‌تواند اهداف ومنافع این منطقه را در سطح راهبردی تأمین کند.
به نظر می‌رسد یکی از دلایل مهم نزدیکی کردها به رژیم صهیونیستی استفاده از لابی یهودی (آیپک) جهت جلب نظر آمریکا در حمایت قطعی از استقلال‌طلبی آنهاست. آمریکایی‌ها در کوتاه‌مدت با توجه به منافع خودشان با همه‌پرسی و استقلال این منطقه مخالف‌اند، طوری که وزیر دفاع این کشور در دیدار با نخست‌وزیرعراق تأکید کرد واشنگتن مخالف هرگونه اقدام برای تجزیه عراق می‌باشد.
به گزارش مشرق، کردها معتقدند که همگرایی بین کردستان عراق و رژیم صهیونیستی باعث خواهد شدکه بتواند در مقابل این کشورها که مخالف استقلال و همه‌پرسی هستند، بایستد و اقدامات این کشورها را در جهت جلوگیری از جدایی کردستان خنثی کند.
همچنین کردها بخوبی می‌دانند بدون داشتن اقتصاد قوی و متحد قدرتمند تشکیل یک دولت مستقل کردی در شمال عراق امکان‌پذیر نخواهد بود. به همین جهت از مدت‌ها قبل در صدد ایجاد ارتباط اقتصادی با رژیم صهیونیستی بوده‌اند به طوری که کردستان عراق برای اولین بار به صورت مستقل نفت خود را به این رژیم صادر کرد.
از طرف دیگر رژیم صهیونیستی نیز حمایت آشکار و علنی خود از همه‌پرسی استقلال کردستان و حرکت به سوی جدایی اقلیم را با هدف دستیابی به منافع خود دنبال می‌کند چنانچه رژیم صهیونیستی در جهت حفظ حیات خود، به دنبال درد سرسازی و یافتن راهکاری مناسب در جهت اختلال در غرب آسیا و اوضاع داخلی این کشور هاست و کردستان عراق و طرح استقلال این منطقه، یکی از مهم ترین برنامه‌های ایجاد ناآرامی و آشوب در غرب آسیاست که سبب می‌شود افکار عمومی منطقه را از تهدیدات اسرائیل دور کند و حاشیه امنی را برای این رژیم ایجاد نماید؛ کارکردی که اکنون گروه‌های تروریستی تکفیری برای رژیم اسرائیل دارند.
ناظران سیاسی بر این باورند طی سال‌های اخیر سرویس‌های اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی به آموزش کردها به منظور انجام اقدامات جاسوسی در ایران و سایر کشور‌ها منطقه پرداخته‌اند.
کارشناسان حوزه منطقه معتقدند، نفت عراق و مناطقی که در حوزه اقلیم کردستان قرار دارد، همواره مورد طمع رژیم صهیونیستی بوده است و درهمین زمینه روزنامه قطری عرب آنلاین می‌نویسد: رژیم صهیونیستی به دلیل ذخایر با ارزش نفت در شمال عراق به ویژه کرکوک در تلاش است که آن منطقه را به بیت المقدس دیگر تبدیل کند. البته منطقه کرکوک تحت مناقشه اقلیم و دولت مرکزی عراق است و طبق آخرین اخبار بغداد اعلام کرده که الحاق این منطقه به اقلیم، جزء خطوط قرمز دولت مرکزی است که به هیچ وجه ازآن کوتاه نمی‌آید.
با توجه به این اینکه رژیم صهیونیستی نتوانسته است متحدی قابل اعتماد برای خود در این منطقه پیدا کند تا خود را از حالت انفعالی نجات دهد، لذا استقلال کردستان عراق را فرصتی در جهت یافتن متحدی جدید برای خود قلمداد می‌کند.
با این همه برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان با موانع زیادی مواجه است و بزرگترین مانع هم مخالفت بیشتر کشورهای منطقه و جهان و همچنین قرار داشتن رژیم صهیونیستی پشت سر این قضیه است.
صاحب‌نظران معتقدند کردستان عراق از امکانات و توانایی‌های لازم حتی برای برگزاری این همه‌پرسی را ندارد و اوضاع اقتصادی آن با مشکلات زیادی مواجه است. از سوی دیگر برگزاری همه‌پرسی به هیچ‌وجه مورد اتفاق نظر احزاب و گروه‌های کردی داخل عراق نیست و تنها شخص بازرانی با امید به وعده‌های یک رژیم جنایتکار، یعنی رژیم صهونیستی این موضوع را در سر دارد.
همچنین تعیین زمان برگزاری همه‌پرسی در کردستان عراق توسط بارزانی باعث هم‌گرایی بیشتر بین کشور‌های منطقه از جمله ایران و ترکیه شده است که این امر به همراه مؤلفه‌های دیگر استقلال کردستان عراق را به نوعی با مانع اصلی روبرو کرده است و در نهایت تحلیل گران معتقدند بسیار سخت است که بپذیریم اقلیم کردستان از توانایی برگزاری این همه‌پرسی برخوردار است و شخص بارزانی نیز به این موانع و ناتوانی واقف است، اما تنها به دنبال یک نمایش جهت گرفتن امتیاز می‌باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcaiwn6049nwo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی