سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۸
کد مطلب : 120163

چند نکته درباره حمله سایبری دیروز

یک نکته در باره اتفاقی که روز گذشته در کشور و بر سر سیستم هوشمند سوخت افتاد باید گفته شود و آن اظهارات و سخنان گوناگون از زبان چندین مسئول درب
یک نکته در باره اتفاقی که روز گذشته در کشور و بر سر سیستم هوشمند سوخت افتاد باید گفته شود و آن اظهارات و سخنان گوناگون از زبان چندین مسئول درباره آن است.
البته که بهتر خواهد بود درباره چنین وقایعی که رنگ و بوی خرابکاری و حمله سایبری می دهد یک مقام مسئول سخن بگوید و اخبار را سریع و بدون سانسور در اختیار افکار عمومی قرار دهد تا از روایت سازی هایی که رسانه های معاند منتشر میکند جلوگیری شود.
اما همواره در چنین مواقعی شاهد هستیم که چندین شخصیت مسئول اظهار نظر میکنند که باعث ایجاد فضای مشوش میشود.
اما بپردازیم به اصل ماجرا؛ روز پیش از حمله سایبری، شایعه میشود که قرار است بنزین گران شود، اکنون در چه ماهی هستیم؟ آبان ماه مصادف است با حوادثی که در پی تصمیم دولت تدبیر و امید در سال ۹۸برای افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین در کشور اتفاق افتاد.
شایعه افزایش قیمت بنزین، از سوی میر کاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه تکذیب شد، اما خبر شایعه بر روی جمع زیادی از افکار عمومی تأثیر خود را گذاشته بود چرا که این خبر در میان مردم دهان به دهان به بحث گذاشته شد.فضای مجازی نیز در این گونه وقایع بر اخبار دامن میزند.
فردای آن که مصادف بود با حمله سایبری، رئیس سازمان پدافند غیر عامل نشست خبری داشت، در واقع میتوان سناریویی که برای ایجاد اخلال در سیستم سوخت کشور ایجاد شد، حساب شده دانست.
همزمانی این دو با هم تصادفی نمیتواند باشد.
از سوی دیگر سندی منتشر میشود که نشان میدهد نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی در نامه ای در مکاتبه با واعظی رئیس دفتر روحانی میگوید
«همه موجودی خزانه براساس درخواست های جنابعالی تخلیه شده است،موجودی وجود ندارد!»
انتشار این سند در این شرایط خود یک مسئله است چرا که علاوه بر بد موقع بودن آن به خاطر آغاز مذاکرات هسته ای، اینگونه القا میکند که خزانه خالی است و اکنون که به خاطر اتفاقی که برای بنزین افتاده جایگاه ها سوخت را بدون کارت و با قیمت ۳ هزار تومان میفروشند! مفهوم این ارتباط چیست؟
اما در این میان شاید بتوان واکنش رسانه ای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را یک واکنش بجا که در نوع خود نادر هم بود، دانست.
در واقع صدا و سیما با ورود سریع خود و اعزام خبرنگاران به سطح شهر و جایگاه های عرضه سوخت در تهران و دیگر شهرهای کشور، روایت اول را از آن خود کرد و دیگر رسانه های کشور نیز سعی کردند تا چنین کنند.
اما در مشکلی که روز گذشته به خاطر حمله سایبری برای جایگاه های سوخت پیش آمد نشان میدهد که باید در زمینه پدافند غیر عامل در عرصه سایبری بیشتر تمرکز داشت چرا که دشمنان بر روی جنگ سایبری سرمایه گذاری کردهاند.
جدای از این مسئله باید تأکید کرد که برای خنثی کردن و یا به حداقل رساندن تبعات چنین حملاتی نیازمند سیستم جایگزین پس از بروز اخلال در سیستم اصلی هستیم.
اما نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که در دولت سیزدهم، روند انتصابات به کُندی پیش میرود و همین امر همچنان بحث وجود نفوذی ها در ارکان حساس کشور را داغ نگه میدارد.
چند روز پیش مجلس شورای اسلامی پرونده تشکیل شده برای بیژن زنگنه وزیر سابق نفت و معصومه ابتکار رئیس سابق سازمان محیط زیست را به قوه قضاییه ارجاع داد تا رسیدگی شود.
این که فقط تصور کنیم حمله سایبری صورت گرفته و عوامل نفوذی در این مقوله نقشی نداشتند ساده انگاری است.
نفوذی و نفوذی ها را نباید نادیده گرفت،جمهوری اسلامی ایران از همه جهت در حال خنثی کردن حملات گوناگون است و میتوان با صراحت گفت که نقش نفوذی ها د راین مباحث بسیار پر رنگ است.
دولت کنونی باید در زمینه پاکسازی در بدنه دولت از وجود نفوذی ها با سرعت ورود کند و نیروهای کارآمد را جایگزین سازد، چرا که این دولت آمده تا مشکلات را حل کند و همین ویژگی، دشمنی ها را افزایش میدهد و کار به خرابکاری، ایجاد مانع و دیگر عواملی که سرعت روند کار دولت مردم را بکاهد، خواهد کشید.
اگر پس از اتفاق روز گذشته اقدام بازدارنده ای انجام نشود میتوان انتظار داشت اتفاقاتی در راه باشد به همین خاطر باید آمادگی ها بالا برود.

نویسنده: محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdcaiwn6e49nu61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی