?>?> جنگ روانی دولت با افکار عمومی | سیاست روز
شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۰
کد مطلب : 115754
سخنان تکراری رئیس جمهور در باره صلح امام حسن مجتبی(ع)

جنگ روانی دولت با افکار عمومی

جنگ روانی دولت با افکار عمومی

اگر انتقادی به دولت و شخص رئیس جمهور هست، که هست؛ نباید در این انتقادات از رهبری نظام خرج شود، چه دلیلی دارد که اشخاص و افرادی در هر جناح سیاسی و با هر مسئولیتی،‌ اگر انتقادی می‌کنند سعی دارند نوع انتقاد خود را به رهبری نظام گره بزنند و از ایشان مایه بگذارند؟
قطعاً نوع و نگاهی که در برخی انتقادات دیده می‌شود که در آن از رهبری نام برده شده،‌در فضای رسانه‌ای گسترده به گونه وارونه نقل قول می‌شود و تبعات آن در شرایط کنونی برای کشور هزینه ساز خواهد بود.
صلح امام حسن مجتبی (ع) در تاریخ اسلام ثبت شده و دلایل آن نیز موجود است،‌ اما متأسفانه برخی اشخاص برداشت‌های خود را از اتفاقات تاریخ اسلام دارند، برای رفع شبهاتی که در این مسائل شکل می‌گیرد، باید روشنگری کرد و در این صورت است که برداشت‌های غلط و اشتباه اثری در افکار عمومی نخواهد داشت.
اکنون شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که رئیس جمهور نباید سخنانی را مطرح کند که خارج از حیطه اختیارت او است و نباید منتقدین نیز انتقاداتی کنند که دستمایه هجمه رسانه‌ای و آغاز یک فضا سازی در کشور شود. مجلس ابزار قانونی دارد و ساز و کار آن برای نوع برخورد قانونی با رئیس جمهور تعبیه شده است. اکنون مسئله مهم حل مشکلات اقتصادی است.هم صلح امام حسن مجتبی (ع) درس عبرت برای مسلمانان است و هم قیام امام حسین (ع)،‌ هر کدام در جای خود درس آموز و عبرت آمیز است، این دو واقعه نباید تحریف شود.
در حالی که سیاست های برجامی از یک سو و ناکارآمدی‌های دولتمردان از سوی دیگر اوضاع و شرایط اقتصادی کشور را به تحت تاثیر قرار داده و مردم تحت فشارهای اقتصادی قرار دارند ، رئیس جمهور در جلسه چهارشنبه گذشته هیات دولت مجدداً از موضوع صلح امام حسن (ع) سخن گفت.
وی در جمع اعضای کابینه از امام حسن(ع) به‌عنوان امام صلح و پیوند که با ایجاد وحدت برای حفظ اساس اسلام گام برداشت، نام برد و افزود: امام حسن(ع) در پاسخ به اعتراض برخی از اصحاب خود درمورد پیمان صلح ایشان، فرمود جامعه اسلامی که فقط شما ۱۰-۲۰ نفر نیستید. من در مسجد رفتم برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع صلح می‌خواهند، صلح را انتخاب می‌کنم.
روحانی در ادامه افزود: امام مجتبی(ع) به ما می‌آموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح جنگ کردیم و اگر در جنگ صلح کردیم هر دو خطا و اشتباه است. به موقع باید بایستیم و بجنگیم و به موقع هم باید صلح کنیم.
البته این اولین باری نیست که رئیس جمهور به این ماجرای تاریخی اشاره و آن را به عنوان استدلالی برای سیاست گفتگو و سازش به عنوان راه حل مشکلات اقتصادی مطرح می کند. وی در سال ۹۴ در ضیافت افطار استانداران گفته بود: «زمانی که امام مجتبی(ع) تصمیم‌ به صلح می‌گیرند یکی از یاران امام علی(ع) پیش ایشان آمد و گفت:‌ای کاش من مرده بودم و این منظره را نمی‌دیدم و امام در پاسخ وی گفت؛ وقتی دیدم اکثریت مردم این را می‌خواهند نخواستم چیزی که مردم نمی‌خواهند بر آنها تحمیل شود. امام حسن(ع) می‌خواهند به ما یاد بدهند که باید به مصلحت امت و خواست مردم و جامعه توجه کرد و به نفع امت و جامعه اسلامی تصمیم گرفت.
این درحالی است که این گونه تفسیرهای رئیس جمهور از یک واقعه تاریخی با واکنش های متعددی از سوی مردم، کارشناسان و صاحب نظران همراه بوده است و بسیاری بر این باورند این روش برای اقناع منتقدینی است که شرایط امروز کشور را حاصل طرح های سازشکارانه برجامی می دانند.

جنگ و صلح
این روزها اظهارات ضد و نقیضی از سوی رئیس جمهور در باره شرایط کشور مطرح می شود، از یک سو روحانی از جنگ اقتصادی سخن به میان آورده و تاکید دارد وعده‌هایی که او درچند سال گذشته به مردم داده است برای شرایط صلح بوده و اکنون امکان تحقق آنها در شرایط فعلی به سختی ممکن است و از سوی دیگر بر این باوراست که اکنون زمان جنگ نیست و بایستی مجدداً از نسخه‌های برجامی و گفتگو برای رفع مشکلات امروز استفاده کرد. این پارادوکس در اظهارات رئیس جمهور چه معنی دارد؟ زمانی از برداشتن سایه جنگ از سر مردم ایران سخن می گوید و در روزی دیگر هنوز حمله و جنگی رخ نداده ، پرچم سفید را به نشانه صلح می‌خواهد بالا ببرد.
محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه در این باره در گفتگو با روزنامه سیاست روز گفت: این گونه صحبت های متناقض از سوی رئیس جمهور نشان می‌دهد که طرح این مسائل مبنایی نیست و برای انحراف افکار عمومی مطرح می شود.
وی با اشاره به اینکه چنین صحبت‌هایی مصداق و مابه ازا در فضای حاکمیتی امریکا ندارد، افزود: اگر هیات حاکمه و دولتمردان امریکا و سیاست‌های آنها را در قبال ایران بشناسیم در خواهیم یافت که آنها به هیچ عنوان به دنبال صلح با ایران نیستند و این تلاشی از سوی دولت برای انحراف مطالبات مردم است.
کارشناس مسائل سیاسی در این باره تصریح کرد: در حال حاضر سیاست هیات حاکمه امریکا به گونه‌ای است که اگر همه مردم ایران و مسئولین آماده سازش با امریکا باشند این سازش را نمی پذیرد و رابطه با ایران را قبول نمی کند، در این میان بحث ترامپ و بایدن هم مطرح نیست بلکه بحث سیاست‌های حاکمیتی ایالات متحده مطرح است.
وی افزود: این گروه بر این باورند که بایستی ایران برای هرگونه سازش

و مذاکره در موضوعات هسته‌ای، موشکی، نفوذ منطقه‌ای و حقوق بشر استانداردهای مورد نظر آنها را قبول کند و اگر چنین چیزی را نپذیرد جایی برای مذاکره وجود ندارد.
از سوی دیگر حمید رضا ترقی از اعضای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی نیز در این باره بر این باور است که دولت باید مشخص کند که چه کسی به دنبال جنگ و چه کسی به دنبال صلح است؟
وی در این باره در گفتگو با روزنامه سیاست روز اظهار داشت: مردم و مسئولین کشورمان بارها و در طول تاریخ کهن این سرزمین نشان داده‌اند که دنبال جنگ نیستند و سیاست ایران، سیاستی مبتنی بر دفاع است.
ترقی با تاکید بر اینکه مسئولین کشورمان هیچگاه نه اعلام جنگ کردند و نه ادعای آن را دارند، گفت: مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده‌اند که از سوی ایران جنگی صورت نمی گیرد. عضو مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی افزود : دلیلی ندارد وقتی با چنین مسئله‌ای روبرو نشده‌ایم، نسبت به آن واکنش شدید نشان دهیم و دستهایمان را در مقابل دشمن بالا بیاوریم .

شرایط امروز و زمان
صلح امام حسن (ع)
باید گفت که مردم در حال حاضر انتظار دارند تا رئیس‌جمهور به حل مشکلات آنها بپردازد، مردم می دانند که اگر امام حسن(ع) صلح کردند به اجبار و اکراه و فشار اطرافیان و خواص آن زمان بود و اقتضای زمانه‌شان وگرنه زمان، زمان جنگ بود و ایشان برای پیکار با دشمنان زمانه‌شان کاملاً آمادگی داشتند. مردم ما می‌دانند که شرایط این دوران و آن دوران متفاوت و غیر قابل مقایسه است. نه فرماندهان کشورمان به مانند فرماندهان آن زمان که خریداری شده بودند قابل مقایسه هستند و نه مردم پشت نظام و دولت را خالی کردند. حمید رضا ترقی عضو مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در این باره بر این باور است که تعریف کردن صلح امام حسن (ع) به این شکل تنها تحریف تاریخ است که موجب صدمه زدن به تاریخ اسلام و ائمه شده و آن را دچار اختلال و خدشه می کند افزود: مردم انقلابی ما که همواره پشت نظام ایستاده‌اند و با وجود شرایط سخت اقتصادی اعتراضی نمی‌کنند چرا که بر این باورند بایستی ایستادگی علیه امریکا را ادامه و در مقابل زیاده خواهی‌های دشمن ایستاد.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: در آن زمان می خواستند امام حسن(ع) را زنده یا کشته تحویل معاویه دهند، حال آن که مردم ما خواهان انتقام سخت علیه امریکا هستند. استقبال بالای جامعه از پیکر شهید سلیمانی نشاندهنده ایستادگی آنها بر سر آرمان‌های انقلاب است. ترقی تاکید کرد:مذاکره و سازش خواست مردم نیست اگر مردم ایستادگی در برابر دشمن نداشتند با این نجابت شرایط سخت اقتصادی امروز را تحمل نمی کردند، خواست مردم و خواست رهبری مبنی بر مقاومت و تسلیم نشدن در برابر دشمنی‌های امریکا است و قابل تطبیق و انحراف نیست.
وی افزود: این اظهار نظرها، تابع نظرات جامعه نیست و خواستگاه اجتماعی ندارد، بلکه به نظر می رسد که خواست مرفهین بی دردی است که دولت روحانی از ابتدای شکل گیری خود به این بخش از جامعه توجه کرده است.

جنگ روانی برای انحراف افکار عمومی
محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه در این باره گفت : با توجه به فشارهای اقتصادی حاضر و نارضایتی مردم از وضعیت اقتصادی موجود، کمیته جنگ روانی دولت برای انحراف مردم و نمایندگان آنها و پاسخگویی به شرایط حاضر پا به میدان گذاشته است و با طرح مسئله صلح و مذاکره تلاش می کند فشار روانی را از روی دولت بردارد.
وی افزود : البته این بحث انحرافی و فیک نیز جواب داده و می توان گفت این کمیته جنگ روانی تنها بخشی در دولت است که وظایف خود را به خوبی انجام می دهد. در حال حاضر اندیشه کسانی که می توانستند مطالبه پاسخگویی را داشته باشند، تریبون‌ها و رسانه‌هایی که وظیفه انتقال این مطالبات را داشته‌اند مجدداً متوجه مذاکرات شده و مطالبات در سایه این گونه اظهارات از نظر می رود.

روشهای غلط
در این میان باید توجه داشت که نباید با روشهای غلط ، این نوع انحراف افکار عمومی را تقویت کرد. محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه در گفتگو با سیاست روز در این باره تاکید کرد؛ اظهارات حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به اظهارت رئیس جمهور نیز به نوعی تایید این نوع سیاست است.
وی گفت: آقای ذوالنوری نماینده مجلس است و مجلس ابزار قانونی لازم را برای استیضاح رئیس جمهور در اختیار دارد و این نوع اظهارات برازنده نمایندگان مجلس نیست.
کوشکی افزود: مجلس ابزار قانونی برخورد با رئیس جمهور را دارد بنابراین رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس نباید اینگونه انتقادات خود را در جامعه مطرح کند.
از سوی دیگر حمید رضا ترقی عضو مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی نیز در این باره به سیاست روز گفت: نمایندگان در اظهار نظرهای خود آزاد هستند اما نباید فضای سوء استفاده دشمنان را فراهم کنند.
وی تصریح کرد: شایسته نمایندگان نیست که وقتی فضا برای بحث منطقی و اقناع ضعف عملکرد دولت وجود دارد چنین روشی مورد استفاده قرار گیرد.

در نهایت
قطعا صلح بر جنگ ‌ترجیح دارد؛ اما زمانی که دشمن بنای زورگویی و تعدی و باج‌خواهی نداشته باشد. در مقابل دشمن متخاصم باید ایستاد و جنگید. پرچم صلح را در چنان شرایطی بالا بردن، عین خیانت و حماقت است. مردم می پرسند چرا رئیس‌جمهور نسخه غلط سازش با دشمن را دوبار تجویز می کند؟ چرا پاسخگوی خسارت‌های حاصل از برجام نیست وچر از فرصت باقی‌مانده عمر دولت برای حل مشکلات متعدد معیشتی مردم استفاده نمی‌کند؟
زمانی که صلح با کدخدا رقم خورد ارمغانش برجام بود در حالی که حتی یک کلمه از این سند محقق نشد و فقط به اهرم فشار بر ملت شریف ایران بدل شد. اینکه رئیس جمهور مجددا از دوران صلح صحبت می‌کند ، ظلمی بزرگ در حق ملت قدرتمند و با عزت ایران است.

https://siasatrooz.ir/vdcammn6y49n601.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی