سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۱
کد مطلب : 104459
قاسمی به سیاست روز پاسخ داد

چرا برخی سفارت‌خانه‌های ایران سفیر ندارد؟

در آینده‌ای نزدیک اسامی سفرای جدید اعلام می‌شود
چرا برخی سفارت‌خانه‌های ایران سفیر ندارد؟

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران قاسمی در پاسخ به سوال سیاست روز مبنی بر اینکه چرا همچنان برخی از سفارتخانه های ایران از جمله ژاپن، بلغارستان، هند و سوییس سفیر ندارند، گفت: این موضوع دلیل خاصی ندارد و عمده دلیل آن اتمام دوره ماموریت سفرای ما است که به همین علت به تهران بازگشته‌اند و تا آنجا که اطلاع دارم، جانشینان آنها هم مشخص شده‌اند و در حال طی کردن مراحل اداری خود هستند و قطعا در آینده‌ای نزدیک اسامی آنها اعلام خواهد شد.
پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به سوال خبرنگار ما در خصوص علت عدم حضور سفیر در برخی سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی در کشورهایی نظیر ژاپن و سوییس و هند در حالی مطرح شد که سفارت خانه‌های مذکور چند ماهی است سفیرندارد، بطورمثال ماموریت سفیر ما در ژاپن در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ به پایان رسید وهم اکنون شاکری سرپرستی این سفارتخانه را بر عهده دارد.
سفارت ایران در کشور پهناور هند یکی دیگر از سفارتخانه‌هایی است که در حال حاضر بدون حضور سفیر اداره می‌شود. تا اواخر سال گذشته غلامرضا انصاری که در حال حاضر معاون اقتصادی وزیر خارجه است مسئولیت اداره این سفارتخانه را برعهده داشت. وی در اوایل بهمن ماه با توجه به تغییرات ایجاد شده در ساختار وزارت خارجه از سوی ظریف به عنوان معاون اقتصادی انتخاب شد . او حدود یک و نیم ماه بعد از این انتصاب و پس از انجام سفر رییس‌جمهور به هند در اواسط اسفند به تهران برگشت و فعالیت رسمی خود را در سمت جدیدش در دستگاه دیپلماسی کشور آغاز کرد.
سفارت ایران در سوئیس دیگر نمایندگی کشورمان است که در حال حاضر توسط کاردار موقت اداره می‌شود ، آخرین سفیر ایران در این کشور غلامعلی خوشرو بوده که در حال حاضر مسئولیت نمایندگی ایران در نیویورک را برعهده دارد. پس از این که غلامعلی حوشرو از برن به نیویورک رفت از سال ۱۳۹۳ تا سال ۱۳۹۵ مهدی عابدی به عنوان کاردار ایران مسئولیت اداری این سفارتخانه را بر عهده داشت و از سال ۱۳۹۵تاکنون علیرضا سبزعلی در سمت کاردار موقت این مسئولیت را بر عهده گرفته است.
وی در خصوص همکاری‌های ایران با دولت سوریه، گفت: کسی نمی‌تواند ایران را مجبور به انجام کاری کند چراکه جمهوری اسلامی سیاست های مستقل خود را دارد. حضور ما در سوریه به درخواست دولت آن کشور بوده و هدف ما نیز تنها مبارزه با تروریسم است و تا زمانی که خطر تروریسم باشد و دولت آن کشور بخواهد، ایران به کمک های خود ادامه می‌دهد.
قاسمی افزود: آنهایی باید از سوریه خارج شوند که بدون اجازه دولت آن کشور وارد سوریه شده‌اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روابط میان ایران و افغانستان و آنچه که تحت عنوان مشکل آب میان این دو کشور مطرح است، ابراز کرد: روابط ما با کشور افغانستان روابط خوبی است و ما همواره خواهان حفظ تمامیت ارزی و حاکمیت ملی آن کشور بوده و خواهیم بود و هر دو طرف در این مسئله تاکید دارند که همکاری های فیمابین در حوزه های مختلف کماکان ادامه داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون تصمیم نظام در خصوص توافق هسته‌ای یا همان برجام و ادامه روند آن در شرایط فعلی اظهارکرد: برجام تصمیم نظام، دولت و همه مسئولین بوده و حاصل تلاش دسته جمعی همه است و وزارت خارجه هم مجری سیاست‌های کلان خارجی نظام بوده و خواهد بود. برجام اتفاق درست و کار بجایی بود که صورت گرفت وعلما، فضلا، مراجع محترم و شخص مقام معظم رهبری به کرار از تیم مذاکره کننده هسته‌ای حمایت و مواضع خودشان را نیز در این خصوص اعلام کردند.
وی بیان کرد: نمی‌توان کاری ملی را در ابعاد بین‌المللی انجام داد و پس از آنکه یکی از طرف‌ها که اتفاقا چهره مشخصی هم دارد و به تعهدات خودش عمل نمی‌کند و بارها مانع اجرای آن توافق هم می‌شود، ما را به اپوزیسیون تبدیل کرده و دستگاه‌های داخلی کشور را هم متهم کنند.
قاسمی گفت: برخی محافل نابخرد که نمی‌خواهند ایران سربلند را ببینند در پی‌ایجاد اختلاف و شکاف میان مسئولین و مردم با این قبیل اهرم‌ها هستند. اما بار دیگر تاکید می‌کنیم که برجام توافقی بسیار جامع و محکم است و به همین دلیل آمریکا نتوانست آن را تحمل کند و تمام تلاش خود را صرف آن کرد ایران را از فواید آن توافق محروم کند و زمانی که دید نمی‌تواند موفقیت حداکثری داشته باشد، به یک اقدام یکجانبه در خروج از آن توافق دست زد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه همه دستگاه‌های ذیربط در حاکمیت توانستند تا حد بسیار خوبی ایران هراسی را در طی سال‌های اخیر کاهش دهند، اظهارکرد: صرفاً برخی کانون‌های محدود و مشخص با تهدید و خروج آمریکا از برجام موافق بودند و از آن حمایت کردند که اینها نشان از استحکام لازم برجام و انزوای بین‌المللی آمریکا دارد.
وی پیرامون مذاکرات میان کره شمالی و آمریکا بیان کرد: ما در خصوص موضوع شبه جزیره کره مواضع یکسانی اتخاذ کردیم و همچنان هم بر این نکته تاکید می‌کنیم که ما از صلح و امنیت در هر جای این جهان حمایت می کنیم که شبه جزیره کره هم مستثنی این امر هم نیست. ما از هر اقدامی در این راستا حمایت می‌کنیم.
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد فروش اقامتگاه ایران در دوره پهلوی که در جزیره موریس قرار دارد به تصویب دولت رسیده است یا خیر، اظهارکرد: یک اقامتگاه در جزیره موریس وجود دارد که پهلوی اول ۶ ماه در آن ساختمان سکونت داشت و امروز این ساختمان متعلق به ایران است. اما به علت دور بودن از سفارتخانه‌های ما و همچنین به دلیل عدم استفاده از آن ساختمان و از طرفی به علت گذر زمان، نگهداری این ساختمان هزینه بر خواهد بود. لذا بحث فروش آن در دولت مطرح شد اما هنوز تصمیم مشخصی در خصوص فروش یا نگهداری آن اتخاذ نشده است.
وی در خصوص مسئله فضاسازی های رسانه‌ای پیرامون انتخابات عراق گفت: ما در خصوص انتخابات عراق ابراز خوشبینی و خرسندی داریم و به واقع انتخابات پرشوری بود و در حال حاضر هم شاهد فعل و انفعالات و رایزنی‌ها جهت تشکیل دولت جدید آن کشور هستیم که باید صبر کرد و نتایج آن را دید.
سخنگوی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما عراق را همسایه‌ای خوب برای خود می‌دانیم، گفت: عراق کشوری مستقل است و ما به رای مردم آن کشور احترام می‌گذاریم و هر دولتی که روی کار آید قطعا شریکی خوب برای ایران است و ما همچنان به روابط رو به رشد خود با آن کشور ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا مذاکره با اروپایی‌ها حوزه‌های دیگری همچون مباحث موشکی را هم شامل می‌شود یا خیر اعلام کرد: برخی اتاق‌های فکر با جنگ روانی تلاش دارند تا با انتشار اخباری کذب، روابط ایران را با کشورهای مختلف از جمله اروپایی‌ها مخدوش کنند که مشخص است از جانب برخی کانون‌های منطقه‌ای و جهانی این مسائل دنبال می‌شود تا بتوانند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه ما هیچ گونه مذاکره غیربرجامی با اروپایی‌ها نداشته و نخواهیم داشت، گفت: رهبران کشورهای اروپایی از خردمندی بالایی برخوردارند و می‌دانند که ایران صرفا با آنها در حوزه مسائل برجام صحبت خواهد کرد. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcamyn6o49nwy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی