پنجشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۲:۵۲
کد مطلب : 91759

جاي پاي مردي كه حديث نفس خويش را به آتش كشيد

جاي پاي مردي كه حديث نفس خويش را به آتش كشيد

چقدر غم‌بار است كه سالروز رفتن كسي شده، روز هنر انقلاب اسلامي، اما چه باشكوه است شان و منزلت همويي كه شهادتش و غم رفتنش امتي انقلابي را به خود آورد تا مددي كنند براي برپاشدن روز هنر انقلاب اسلامي در روزي از سيصد و شصت و پنج روز تقويم ايراني كه حالا سي و هفت سالگي انقلاب خود را مي‌گذراند.
مرتضاي آويني روزي حديث نفس خود را به آتش كشيد تا ققنوسي از دلش زنده شود و او را از دوران طي مسير در ثري با خود به عرض و ثريا ببرد. ثريايي شدن او با همت اعظمش و نَفَس گرمش و قلم پاك و شريف و مومنش آغاز شد و در بيستمين روز بهار هزار و سيصد و هفتاد و دو و در چهل و شش سالگي با مهر او بر شهادتش پايان يافت.
حالا و به همين بهانه همه ساله به مدد حوزه هنري سازمان تبليغات چهره سال هنر انقلاب از ميان آنها كه دل به هنر انقلابي سپرده‌اند و تلاش و جهدشان براي احيا و تعالي هنر انقلاب است از ميان فرهنگيان و هنرمندان انتخاب مي‌شود، تا شايد مردي و شيرزني يافت شود تا جا پاي جاي مرتضاي آويني بگذارد، جا پاي كسي كه حدث نفسش را به آتش كشيد و آسماني شد.
امسال در مراسمی که با عنوان «جشن هنر انقلاب»، عصر روز گذشته در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، مرتضی سرهنگی از ميان ديگر چهره‌هاي منتخب به عنوان چهره برگزیده سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شد.
مرتضی سرهنگی، از جمله نویسنده‌ها و پژوهشگران پیشکسوت و شناخته شده کشور هم به دلیل تاثیرگذاری و ایجاد و شکل‌دهی به ادبیات دفاع‌مقدس، یکی دیگر از نامزدهای دریافت جایزه چهره برگزیده هنر انقلاب اسلامی سال است و می‌تواند امروز با کسب این عنوان ارزشمند، مراسم جشن هنر انقلاب را ترک کند. اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی، مثل ماه، اسم من چفیه است، اسم من پلاک است، اسم من خاکریز است و خرمشهر؛ کو جهان آرا؟ از آثار مکتوب سرهنگی در حوزه ادبیات دفاع‌مقدس است.
ابراهیم حاتمي‌كيا (فیلمساز)، نرگس آبیار (فیلمساز)، مسعود نجابتی (گرافیست و خوشنویس)، فاضل نظری (شاعر) و مرتضی سرهنگی (نویسنده و پژوهشگر)، از جمله چهره‌های سرشناس فعال در عرصه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی بودند که برای دریافت عنوان چهره برگزیده هنر سال انتخاب شدند.
نام ابراهیم حاتمي‌كيا، نویسنده و کارگردان برجسته سینمای ایران که سه دهه فعالیت مستمر در عرصه دفاع‌مقدس را در کارنامه دارد و فیلم‌هایی چون از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف و آژانس شیشه‌ای را از او به یاد داریم، به دلیل ساخت فیلم سینمایی «چ» در این فهرست دیده می‌شود. این فیلم که سعی می‌کند گوشه‌ای از زندگی شهید دکتر مصطفی چمران- به عنوان یکی از شاخص‌ترین چهره‌های دفاع‌مقدس و انقلاب اسلامی- را به تصویر بکشد، نماینده خوب و شایسته‌ای برای ترویج و اشاعه اندیشه‌های انقلاب اسلامی با زبان هنر سینماست. «چ» در زمان نمایش در جشنواره سی و دوم فیلم فجر و زمان اکران عمومی با نظر مثبت تماشاگران و منتقدان روبه رو شد و در گیشه نوروزی سال ۹۳ هم به فروش بالایی دست یافت.
نرگس آبیار هم به دلیل موفقیت خیره کننده فیلم «شیار۱۴۳»، از دیگر نامزدهای دریافت جایزه چهره برگزیده هنر انقلاب اسلامی سال است. آبیار که سال‌ها به عنوان نویسنده عرصه دفاع‌مقدس فعالیت می‌کرد، در دومین تجربه بلند سینمایی اش، سراغ اقتباس از یکی از داستان‌های خودش – اختر و روزهای تلواسه- رفت و «شیار۱۴۳» را ساخت؛ فیلمی که با بازی تاثیرگذار مریلا زارعی گوشه‌ای از رنج ها، بیم‌ها و امیدهای مادران چشم انتظار شهدا و رزمندگان دوران دفاع‌مقدس را به تصویر کشید و بسیاری از تماشاگران را منقلب کرد.
شروع موفقیت این فیلم در جشنواره سی و دوم فیلم فجر کلید خورد و به جوایزی همچون بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، بهترین بازیگر نقش اول زن و جایزه ویژه هیات داوران دست پیدا کرد. شیار ۱۴۳ باوجود زمان اکران نه چندان مناسب، با استقبال بالای تماشاگران مواجه شد و به فروش سه میلیاردی در گیشه رسید.
تمجید مقام معظم رهبری از این فیلم و سازندگان آن هم از نکات قابل ذکر در این زمینه است که مُهر تائیدی بر میزان اهمیت آن می‌زند؛ فیلمی که به عنوان یکی از مصادیق هنر انقلاب اسلامی قابل معرفی و بررسی است.
مسعود نجابتی، هنرمند شناخته شده عرصه گرافیک و خوشنویسی کشور هم به دلیل فعالیت در حمایت و تولید آثار هنرهای تجسمی برای دفاع از شان و شخصیت پیامبر گرامی اسلام(ص)، از دیگر کسانی است که این شانس را دارد تا امروز عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب اسلامی سال ۹۳ را از آن خود کند. این هنرمند که متولد سال ۴۶ است و کارهای ارزشمندی را در زمینه هنر گرافیک و خوشنویسی انقلاب اسلامی طی سال‌های فعالیتش انجام داده، سال گذشته و در بحبوحه هجمه‌های غرب علیه مسلمانان و بحث اسلام هراسی و هتک حرمت به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص)، فعالیت سازنده‌ای در این خصوص داشت. او همچنین یکی از داوران رویداد هنری جشنواره نشانه نوشته پیامبر اکرم فیلم محمد(ص) ساخته مجید مجیدی بود.
فاضل نظری، شاعر کشورمان هم از جمله نامزدهای دریافت جایزه چهره برگزیده هنر انقلاب اسلامی است. نظری که با مجموعه شعرهایی چون گریه‌های امپراتور، اقلیت و ضد شناخته می‌شود، سال ۹۱ و در قالب یک نظرسنجی مردمی به عنوان پرمخاطب‌ترین شاعر انتخاب شد. جریان سازی و تاثیرگذاری بر غزلسرایی جوانان و شعر انقلاب اسلامی، مهم‌ترین دلیل حضور نام او در میان نامزدهای دریافت این جایزه ارزشمند است.

https://siasatrooz.ir/vdcao0no.49n6m15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی